Een app instellen in AdMob

Als u AdMob wilt gebruiken om inkomsten te genereren in uw app, moet u uw app eerst instellen. U kunt momenteel zowel gepubliceerde als niet-gepubliceerde apps toevoegen aan uw AdMob-account. Houd er rekening mee dat niet alle gepubliceerde apps worden vermeld in een door AdMob ondersteunde appstore. Op dit moment ondersteunt AdMob alleen bepaalde appstores.

Als u uw app koppelt aan de Google Play Store of de Apple App Store, worden de app-gegevens (zoals het app-icoon) automatisch geüpdatet in AdMob.

Wanneer u uw app koppelt aan een appstore die door AdMob wordt ondersteund, worden de app-gegevens (zoals het app-icoon) automatisch geüpdatet in AdMob.

Als u een niet-gepubliceerde app instelt of een app die een vermelding heeft in een appstore die we nog niet ondersteunen, moet u de app later handmatig in AdMob koppelen. Dat kan pas wanneer uw app een vermelding heeft in een appstore die wel door AdMob wordt ondersteund.

Opmerking: Vanaf maart 2021 introduceren we een nieuw proces voor de beoordeling en goedkeuring van apps die onlangs aan een appstore zijn gekoppeld. Alle nieuwe apps die aan een ondersteunde appstore worden gekoppeld, moeten worden beoordeeld en goedgekeurd, zodat we inzicht krijgen in de bron ervan. De advertentieweergave wordt beperkt totdat de beoordeling is afgerond.

Nieuwe apps moeten een vermelding hebben in een ondersteunde winkel om te worden goedgekeurd waardoor de limiet voor advertentieweergave kan worden verwijderd. Meer informatie

Een app instellen die wordt vermeld in een ondersteunde appstore

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Klik op App toevoegen.
  4. Selecteer het platform van uw app (Android of iOS).
  5. Selecteer Ja, de app wordt vermeld in een ondersteunde app-store.
  6. Klik op Doorgaan.
Apps die in Google Play of de Apple App Store worden vermeld
  1. Zoek naar uw app op app-naam, naam van de ontwikkelaar of app-ID.
  2. Klik op Toevoegen naast de app die u wilt toevoegen.
    1. Als uw Android-app ook wordt vermeld in andere ondersteunde Android-appstores van derden, selecteert u deze in de lijst die wordt weergegeven.
      Momenteel ondersteunt AdMob de volgende appstores: Amazon Appstore, OPPO App Market, Samsung Galaxy Store, VIVO App Store en Xiaomi GetApps.
  3. Klik op Doorgaan.
  4. De app-naam en de Android-pakketnaam of de Apple Store-ID worden automatisch ingevuld.
  5. Bevestig dat u gebruikersstatistieken wilt inschakelen voor de app.
  6. Klik op App toevoegen.
Apps die alleen in andere Android-appstores worden vermeld (niet in Google Play)
  1. Selecteer de ondersteunde appstore van derden waarin uw app wordt vermeld.
    Momenteel ondersteunt AdMob de volgende appstores: Amazon Appstore, OPPO App Market, Samsung Galaxy Store, VIVO App Store en Xiaomi GetApps.

Als u uw app heeft gepubliceerd in een appstore die we nog niet ondersteunen, raden we u aan de app ook te publiceren in een appstore die wel wordt ondersteund. U kunt ook de instructies volgen voor hoe u een niet-gepubliceerde app of een app in een niet-ondersteunde appstore instelt.

Houd er rekening mee dat uw app alleen wordt weergegeven in zoekresultaten als deze een vermelding heeft in Google Play of de Apple App Store.
  2. Klik op Doorgaan.
  3. Voer de pakketnaam van uw app in. Meer informatie over pakketnamen leest u hier.
  4. Geef een naam op voor uw app. Deze naam wordt niet gebruikt als openbare naam voor de app en is alleen bedoeld voor gebruik door uzelf.
  5. Bevestig dat u gebruikersstatistieken wilt inschakelen voor de app.
  6. Klik op App toevoegen.

Een niet-gepubliceerde app instellen of een app die wordt vermeld in een niet-ondersteunde appstore

Kies deze optie als uw app nog geen vermelding heeft in een appstore of als de appstore waar uw app wordt vermeld, niet door AdMob wordt ondersteund.

Opmerking: Vanaf maart 2021 moeten nieuwe apps een vermelding hebben in een ondersteunde winkel om te worden goedgekeurd, waardoor de limiet voor advertentieweergave kan worden verwijderd. Meer informatie
  1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Klik op App toevoegen.
  4. Selecteer het platform van uw app (iOS of Android).
  5. Selecteer Nee.
  6. Geef een naam op voor uw app. Deze naam wordt niet gebruikt als openbare naam voor de app en is alleen bedoeld voor gebruik door uzelf.
  7. Klik op Toevoegen.

Nadat u uw app heeft gepubliceerd in een ondersteunde appstore

Nadat u uw app heeft gepubliceerd in een ondersteunde appstore, kunt u de app op de volgende manier koppelen:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Selecteer de naam van de app die u wilt koppelen.
    • Opmerking: Als u de app niet ziet in de lijst van recente apps, klikt u op Alle apps weergeven. Klik vervolgens op de naam van de app.
  4. Klik op Toevoegen in het gedeelte Appstore.
    • Opmerking: Ziet u de optie om een appstore toe te voegen niet, dan heeft u de app mogelijk al gekoppeld. Als de app is gekoppeld aan Google Play of de App Store, kunt u deze niet ontkoppelen. Als de app is gekoppeld aan een Android-appstore van derden, kunt u de app wel ontkoppelen.
  5. Volg de instructies die op uw situatie van toepassing zijn:

Ziet u uw appstore niet?

Momenteel ondersteunt AdMob de volgende appstores: Amazon Appstore, OPPO App Market, Samsung Galaxy Store, VIVO App Store en Xiaomi GetApps.

Als u uw app heeft gepubliceerd in een appstore die we nog niet ondersteunen, raden we u aan de app ook te publiceren in een appstore die wel wordt ondersteund. U kunt ook de instructies volgen voor hoe u een niet-gepubliceerde app of een app in een niet-ondersteunde appstore instelt.