Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

AdMob- ja AdSense-ohjelmakäytännöt

Personoidut ja personoimattomat mainokset LGPD:ssä

Tässä artikkelissa kerrotaan personoitujen ja personoimattomien mainosten eroista LGPD-lain (Lei Geral de Proteção de Dados) näkökulmasta. Lue lisää LGPD-tietosuojalainsäädännöstä

Personoidut mainokset

Personoitu mainonta (aiemmalta nimeltään kiinnostuksiin perustuva mainonta) on tehokas työkalu, joka parantaa käyttäjille näytettävien mainosten osuvuutta ja mainostajien sijoitetun pääoman tuottoprosenttia (ROI). Teemme kaikissa julkaisijoille tarkoitetuissa tuotteissa käyttäjien kiinnostuksen kohteisiin liittyviä päätelmiä sen perusteella, millä sivustoilla käyttäjät vierailevat tai mitä sovelluksia he käyttävät. Näiden tietojen avulla mainostajat voivat kohdistaa kampanjansa käyttäjien kiinnostuksen kohteiden mukaan, mikä johtaa entistä parempaan käyttökokemukseen niin käyttäjien kuin mainostajienkin kannalta.

Google määrittelee mainoksen personoiduksi, jos mainoksen valinta perustuu aiemmin kerättyyn tai muuhun aiempaan dataan joko täysin tai osittain. Tällaista dataa voivat olla esimerkiksi käyttäjän aiemmin käyttämät hakulausekkeet, käyttäjän toiminta, käynnit sivustoilla tai sovelluksissa, demografiset tiedot tai sijainti. Tällä tarkoitetaan siis esimerkiksi demografista kohdistusta, kiinnostuksen kohteisiin perustuvaa kohdistusta, uudelleenmarkkinointia, kohdistamista asiakaskohdistusluetteloihin sekä kohdistamista yleisöluetteloihin, jotka on ladattu Display & Video 360:een tai Campaign Manager 360:een.

Personoimattomat mainokset

Personoimattomat mainokset ovat mainoksia, jotka eivät perustu käyttäjän aiempaan toimintaan. Ne kohdistetaan kontekstuaalisten tietojen perusteella, eli niissä voidaan käyttää esimerkiksi käyttäjän nykyiseen sijaintiin perustuvaa yleistä maantieteellistä kohdistusta (esim. kaupungin tasolla, mutta ei postinumeron tasolla) tai kohdistusta, joka pohjautuu käyttäjän tutkiman sivuston tai sovelluksen sisältöön tai käyttäjän antamiin hakulausekkeisiin. Google ei salli näissä mainoksissa minkäänlaista kiinnostuksen kohteisiin perustuvaa yleisöön kohdistamista eikä myöskään demografista kohdistamista tai käyttäjäluetteloon kohdistamista.

Vaikka personoimattomissa mainoksissa ei käytetä evästeitä tai mobiilimainosten tunnisteita kohdistamiseen, niitä käytetään kuitenkin näyttötiheyden rajoittamiseen, mainosten yhteenvetoraportointiin sekä petosten ja väärinkäytön ehkäisemiseen.

Kun Brasiliassa oleva Googleen kirjautunut käyttäjä on suoraan ilmoittanut Googlelle ikään liittyvät tiedot, joiden perusteella käyttäjä on lapsi, Google näyttää kyseiselle käyttäjälle vain personoimattomia mainoksia riippumatta siitä, välittääkö mainostaja personoimattomia mainoksia koskevan signaalin mainostagissa.

Personoimattomat mainokset (ohjelmallinen)

Kun personoimattomien mainosten signaali välitetään tagissa, ohjelmallisten tapahtumien yhteydessä tapahtuu näin:

Ohjelmalliset tapahtumat ovat tapahtumia avoimista huutokaupoista, yksityisistä huutokaupoista, etuosto-oikeuksista, Ensisijaisista diileistä ja Ohjelmallinen taattu ‑kampanjoista.
  • Mainosten näyttämisessä ei hyödynnetä käyttäjän aiempaan käyttäytymiseen perustuvia tietoja.
  • Google ei tallenna tietoja yhdessä käyttäjätunnisteiden kanssa personoitujen mainosten mittausta tai kohdistusta varten.
  • Näissä mainoksissa ei käytetä kiinnostuksen kohteisiin perustuvaa yleisöön kohdistamista eikä myöskään demografista kohdistamista tai uudelleenmarkkinointiluetteloon kohdistamista.
  • GDN:n Display & Video 360:n kautta näytetyissä mainoksissa käytetään vain asiayhteyteen ja sijoitteluun kohdistamista. Mainokset voivat käyttää IP-osoitteita yleisen tason (kaupunkitason) maantieteellisen kohdistukseen sekä kelpaamattoman toiminnan ehkäisemiseen. Näissä mainoksissa käytetään myös evästeitä ja/tai IDFA‑ ja AdID-tunnuksia näyttötiheyden rajoittamiseen, mainosten yhteenvetoraportointiin sekä petosten ja väärinkäytön ehkäisemiseen.
  • Personoimattomat mainokset eivät tällä hetkellä tue kolmannen osapuolen ostajia tai kolmannen osapuolen mainosseurantaa.

Personoimattomat mainokset (ei-ohjelmallinen)

Kun personoimattomien mainosten signaali välitetään tagissa, ei-ohjelmallisten rivikohteiden yhteydessä tapahtuu näin:

Ei-ohjelmalliset rivikohteet ovat rivikohteita, jotka eivät kuulu Ohjelmallinen taattu ‑kampanjoihin tai ohjelmallisiin sopimuksiin Ad Managerissa, Ad Exchangessa tai AdSensessa.
  • Näissä mainoksissa ei käytetä kiinnostuksen kohteisiin perustuvaa yleisöön kohdistamista eikä myöskään demografista kohdistamista tai uudelleenmarkkinointiluetteloon kohdistamista.
  • Google ei tallenna tietoja yhdessä käyttäjätunnisteiden kanssa personoitujen mainosten mittausta tai kohdistusta varten.
  • Personoimattomat mainokset näkyvät vain varauksille, jos mainosteknologian tarjoajia ei ole ilmoitettu tai havaittu.

Personoimattomat mainokset verkostoryhmille

Kun personoimattomien mainosten signaali välitetään tagissa, niin verkostoryhmille, jotka käyttävät avointa huutokauppaa ja välitystä mobiilisovelluksille, tapahtuu näin:

• Avoin huutokauppa poistetaan käytöstä, eikä avoimeen huutokauppaan tehdä tarjouspyyntöjä
  • Välitys mobiilisovelluksille on edelleen käytössä

Yleisiä ominaisuuksia, joihin personoimattomien mainosten näyttäminen vaikuttaa

• Yleisöratkaisukohdistus ei ole käytettävissä personoimattomien mainosten pyynnöille
  • Ad Managerin mobiilioperaattorikohdistus ei ole käytettävissä personoimattomien mainosten pyynnöille
  • Ad Managerin kaistanleveyskohdistus ei ole käytettävissä personoimattomille mainoksille
  • Jotkin datansiirtokentät, kuten UserId, eivät ole käytettävissä
  • Sopimukset muiden kuin Display & Video 360 ‑ostajien kanssa eivät johda tapahtumiin personoimattomien mainosten pyyntöjen yhteydessä
  • Display & Video 360 ‑ostajilla voi olla ongelmia, jos he käyttävät kolmannen osapuolen pikseleitä tai yleisökohdistusta personoimattomien mainosten pyynnöille

Personoimattomien mainosten muutokset raportoinnissa

• Personoimattoman mainosliikenteen kohdalla jotkin Ad Managerin datansiirtokentät, kuten UserId, AudienceSegmentIds, Bandwidth ja MobileCarrier, ovat tyhjiä.
  • Ad Managerin tavoittavuusraporteissa voi olla virheitä.