På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Appar

Åtgärda problem med app-ads.txt

Läs noga igenom uppgifterna du får i ditt konto för att ta reda på varför filen app-ads.txt inte har hittats och verifierats. Följande tabell innehåller mer information om hur du felsöker app-ads.txt.

Problem Vad du kan göra
Filen app-ads.txt hittades inte. do this

Skapa en app-ads.txt-fil och publicera den på domänen för din utvecklarwebbplats. Följ anvisningarna för att konfigurera en app-ads.txt-fil

Kontrollera att appen är registrerad i Google Play Butik eller Apple App Store och att din utvecklarwebbplats finns med i butiksuppgifterna för din app.

Det kan ta upp till 24 timmar innan AdMob genomsöker och verifierar dina app-ads.txt-filer automatiskt. Vänta minst 24 timmar på att statusen för app-ads.txt ska uppdateras.

Obs! Om du nyligen har lagt till en utvecklarwebbplats eller uppdaterat din appinformation tar det ett tag innan AdMob identifierar dessa ändringar:

• Google Play-appar: upp till 24 timmar
  • Apple App Store-appar: upp till sju dagar
Din utvecklarwebbplats saknas i appens butiksuppgifter. do this

Lägg till en utvecklarwebbplats i uppgifterna om din app i Google Play Butik eller Apple App Store. Vi använder webbplatsens domän för att leta efter en app-ads.txt-fil på webbplatsens rotsökväg. Läs mer.

Om appen har publicerats på flera språk ska du kontrollera att rätt utvecklarwebbplats visas för varje språkvariant.

Obs! Om du nyligen har lagt till en utvecklarwebbplats eller uppdaterat din appinformation tar det ett tag innan AdMob identifierar dessa ändringar:

• Google Play-appar: upp till 24 timmar
  • Apple App Store-appar: upp till sju dagar
Webbadressen till din utvecklarwebbplats är inte giltig. do this Kontrollera webbadressen till din utvecklarwebbplats och se till att den fungerar som den ska. Kontrollera att det inte finns några stavfel i webbadressen till utvecklarwebbplatsen i appuppgifterna.
Filen app-ads.txt finns på en underdomän som inte stöds. do this

Kontrollera att filen app-ads.txt finns på din webbserver eller omdirigerar till rätt plats när du anger webbadressen till app-ads.txt som visas i ditt AdMob-konto. AdMob använder webbadressen till app-ads.txt som visas i ditt konto för att hitta filen.

Uppdatera utvecklarwebbplatsen i butiksuppgifterna för din app till webbplatsens underdomän eller en annan domän om du inte kan publicera en fil på den aktuella platsen eller vill använda en annan webbplats.

Mer information finns i vanliga frågor om app-ads.txt

Filen app-ads.txt är inte korrekt formaterad. do this

Läs igenom specifikationen för Authorized Sellers for Apps från IAB Tech Lab och se till att du har formaterat filen korrekt.

Kontrollera filen app-ads.txt om det finns problem som:

• ett utgivar-id saknas eller är fel
  • stavfel i webbadress eller utgivar-id
  • felaktigt formaterat utgivar-id
  • fel domän, till exempel admob.com i stället för google.com

Kopiera och klistra in det anpassade kodavsnittet som innehåller ditt utgivar-id från AdMob i app-ads.txt-filen. Så här hittar du kodavsnittet:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Appar i sidofältet.
  3. Klicka på Alla appar.
  4. Klicka på fliken app-ads.txt.
  5. Klicka på Konfigurera app-ads.txt
  6. Klicka på Kopiera bredvid kodavsnittet som ska kopieras.
  7. Klistra in kodavsnittet i app-ads.txt-filen.
Ditt utgivar-id är inte korrekt formaterat. do this

Du måste uppdateraapp-ads.txt-filen för att formatera ditt utgivar-id på rätt sätt.

Kopiera och klistra in det anpassade kodavsnittet som innehåller ditt utgivar-id från AdMob i app-ads.txt-filen. Så här hittar du kodavsnittet:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Appar i sidofältet.
  3. Klicka på Alla appar.
  4. Klicka på fliken app-ads.txt.
  5. Klicka på Konfigurera app-ads.txt
  6. Klicka på Kopiera bredvid kodavsnittet som ska kopieras.
  7. Klistra in kodavsnittet i app-ads.txt-filen.
Ditt utgivar-id saknas. do this

Du måste uppdatera app-ads.txt-filen med ditt utgivar-id.

Kopiera och klistra in det anpassade kodavsnittet som innehåller ditt utgivar-id från AdMob i app-ads.txt-filen. Så här hittar du kodavsnittet:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Appar i sidofältet.
  3. Klicka på Alla appar.
  4. Klicka på fliken app-ads.txt.
  5. Klicka på Konfigurera app-ads.txt
  6. Klicka på Kopiera bredvid kodavsnittet som ska kopieras.
  7. Klistra in kodavsnittet i app-ads.txt-filen.
En robots.txt-fil hindrar Googles sökrobot från att genomsöka app-ads.txt-filen. do this

Filen app-ads.txt kan ignoreras av sökrobotar om genomsökningen begränsas av en robots.txt-fil. Om webbadressen för app-ads.txt omdirigerar till ett annat värdnamn bör du tänka på att alla robots.txt-filer för det efterföljande värdnamnet också kan påverka sökrobotarna.

Uppdatera robots.txt så att Google kan genomsöka app-ads.txt.

Lägg till följande två rader med text i robots.txt-filen:

User-agent: Google-adstxt

Disallow:

Obs! Utöver Google-adstxt följer sökroboten även Mediapartners-Google och Googlebot robots.txt User-agent-poster.

Ser du en app som inte är din? Läs mer