Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

App-extensie

Problemen oplossen met app-ads.txt

Lees de gegevens die u in uw account ontvangt zorgvuldig door om te bepalen waarom uw app-ads.txt-bestand niet is gevonden en geverifieerd. De volgende tabel bevat meer informatie over problemen met app-ads.txt oplossen.

Probleem Wat u kunt doen
Het app-ads.txt-bestand is niet gevonden. doe het volgende

Stel een app-ads.txt-bestand in en publiceer dit op het domein van de ontwikkelaarswebsite. Volg de instructies voor hoe u een app-ads.txt-bestand instelt

Zorg ervoor dat uw app is geregistreerd bij Google Play of de Apple App Store en dat uw ontwikkelaarswebsite is opgenomen in de winkelvermelding van uw app.

Het kan tot 24 uur duren voordat AdMob uw app-ads.txt-bestanden automatisch crawlt en verifieert. Wacht ten minste 24 uur tot de status van app-ads.txt is geüpdatet.

Opmerking: Als u onlangs een ontwikkelaarswebsite heeft toegevoegd of uw app-vermelding heeft geüpdatet, duurt het enige tijd voordat AdMob deze wijzigingen detecteert:

• Google Play-apps: maximaal 24 uur
  • Apple App Store-apps: maximaal zeven dagen
Uw ontwikkelaarswebsite ontbreekt in de winkelvermelding van uw app. doe het volgende

Voeg een ontwikkelaarswebsite toe aan uw app-vermelding in Google Play of de Apple App Store. We gebruiken uw websitedomein om te zoeken naar een app-ads.txt-bestand in het hoofdpad van de site. Meer informatie

Als uw app in meerdere talen is gepubliceerd, controleert u of voor elke taalvariant de juiste ontwikkelaarswebsite wordt weergegeven.

Opmerking: Als u onlangs een ontwikkelaarswebsite heeft toegevoegd of uw app-vermelding heeft geüpdatet, duurt het enige tijd voordat AdMob deze wijzigingen detecteert:

• Google Play-apps: maximaal 24 uur
  • Apple App Store-apps: maximaal zeven dagen
De URL van uw ontwikkelaarswebsite is niet geldig. doe het volgende Controleer de URL van uw ontwikkelaarswebsite en zorg ervoor dat deze correct werkt. Zorg er ook voor dat de URL van de ontwikkelaarswebsite in de app-vermelding geen typfouten bevat.
Uw app-ads.txt-bestand wordt gehost op een niet-ondersteund subdomein. doe het volgende

Zorg ervoor dat uw webserver het app-ads.txt-bestand host of omleidt naar de juiste locatie wanneer u de URL van app-ads.txt opgeeft die in uw AdMob-account wordt weergegeven. De URL van app-ads.txt in uw account is de URL die AdMob gebruikt om uw bestand te vinden.

Update de ontwikkelaarswebsite in de winkelvermelding van uw app naar het subdomein van de site of naar een ander domein als u geen bestand op de huidige locatie kunt publiceren of een andere website wilt gebruiken.

Raadpleeg de veelgestelde vragen over app-ads.txt voor meer informatie.

Uw app-ads.txt-bestand is niet correct opgemaakt. doe het volgende

Bekijk de Authorized Sellers for Apps-specificatie van het IAB Tech Lab om te controleren of u uw bestand correct heeft opgemaakt.

Controleer uw app-ads.txt-bestand op problemen zoals de volgende:

• Een ontbrekende of onjuiste uitgever-ID
  • Eventuele typfouten in de URL of uitgever-ID
  • Een onjuist opgemaakte uitgever-ID
  • Het verkeerde domein, zoals admob.com in plaats van google.com

Kopieer en plak het gepersonaliseerde codefragment, met daarin uw uitgever-ID, uit AdMob in uw app-ads.txt-bestand. U kunt het codefragment als volgt vinden:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Klik op Alle apps.
  4. Klik op het tabblad app-ads.txt.
  5. Klik op App-ads.txt instellen
  6. Klik op Kopiëren naast het codefragment dat u wilt kopiëren.
  7. Plak het codefragment in uw app-ads.txt-bestand.
Uw uitgever-ID is niet correct opgemaakt. doe het volgende

U moet het app-ads.txt-bestand updaten om de uitgever-ID correct op te maken.

Kopieer en plak het gepersonaliseerde codefragment, met daarin uw uitgever-ID, uit AdMob in uw app-ads.txt-bestand. U kunt het codefragment als volgt vinden:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Klik op Alle apps.
  4. Klik op het tabblad app-ads.txt.
  5. Klik op App-ads.txt instellen
  6. Klik op Kopiëren naast het codefragment dat u wilt kopiëren.
  7. Plak het codefragment in uw app-ads.txt-bestand.
Uw uitgever-ID ontbreekt. doe het volgende

U moet het app-ads.txt-bestand updaten met uw uitgever-ID.

Kopieer en plak het gepersonaliseerde codefragment, met daarin uw uitgever-ID, uit AdMob in uw app-ads.txt-bestand. U kunt het codefragment als volgt vinden:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Klik op Alle apps.
  4. Klik op het tabblad app-ads.txt.
  5. Klik op App-ads.txt instellen
  6. Klik op Kopiëren naast het codefragment dat u wilt kopiëren.
  7. Plak het codefragment in uw app-ads.txt-bestand.
Door een robots.txt-bestand kan de Google-crawler uw app-ads.txt-bestand niet crawlen. doe het volgende

Mogelijk wordt het app-ads.txt-bestand door crawlers genegeerd als een robots.txt-bestand crawlen beperkt. Als uw URL voor app-ads.txt omleidt naar een andere hostnaam, moet u er rekening mee houden dat eventuele robots.txt-bestanden van die hostnaam ook van invloed kunnen zijn op crawlers.

Update het robots.txt-bestand zodat Google het app-ads.txt-bestand kan crawlen.

Voeg de volgende twee regels tekst toe aan het robots.txt-bestand:

User-agent: Google-adstxt

Disallow:

Opmerking: Naast Google-adstxt voldoet de crawler ook aan Mediapartners-Google en Googlebot user-agent-records voor robots.txt.

Ziet u een app die niet van u is? Meer informatie