Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Rapporten

Automatisch verzamelde gebruikersproperty's

Als u de SDK voor mobiele advertenties van Google gebruikt, hoeft u geen extra code te schrijven om bepaalde gebruikersproperty's automatisch te verzamelen. Deze property's treft u mogelijk niet aan in de AdMob-rapportage, maar worden wel beschikbaar als u uw account koppelt met Firebase. In Firebase zijn al deze gebruikersproperty's beschikbaar voor gebruik met het voorwaardetype Doelgroep. Sommige zijn ook beschikbaar als algemene rapportfilters.

Voor iOS-apps geldt dat de app de IDFA moet verzamelen om automatisch de property's Leeftijd, Gender en Interesses af te leiden.
Gebruikersproperty Type Beschrijving
Leeftijd Tekst Identificeert gebruikers op basis van 6 categorieën: 18-24, 25-34, 35-44, 45-54, 55-64 en 65+
Appstore Tekst De store waaruit de app is gedownload en geïnstalleerd
App-versie Tekst De versionName (Android) of de bundelversie (iOS)
Land Tekst Het land waar de gebruiker woont
Merk van apparaat Tekst De merknaam van het mobiele apparaat (zoals Motorola, LG of Samsung)
Apparaatcategorie Tekst De categorie van het mobiele apparaat (bijvoorbeeld mobiel of tablet)
Apparaatmodel Tekst De modelnaam van het mobiele apparaat (bijvoorbeeld iPhone 5s of SM-J500M)
Eerste beschikbare tijd Getal Het tijdstip (in milliseconden, UTC) waarop de gebruiker de app voor het eerst heeft geopend, afgerond op het volgende uur
Gender Tekst Identificeert gebruikers als man of vrouw
Interesses Tekst Toont de interesses van de gebruiker, bijvoorbeeld 'Kunst en entertainment, Games, Sport'
Taal Tekst De taalinstelling van het apparaat (bijvoorbeeld en-us of pt-br)
Nieuw/gevestigd N.v.t. Nieuw: app voor het eerst geopend in de afgelopen 7 dagen
Gevestigd: app meer dan 7 dagen geleden voor het eerst geopend
OS-versie Tekst Het versienummer van het besturingssysteem van het apparaat (bijvoorbeeld 9.3.2 of 5.1.1)