På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Rapporter

Automatiskt insamlade händelser

Automatiskt insamlade händelser utlöses av grundläggande interaktioner med din app.

Om du använder SDK:et för Google Mobile-annonser behöver du inte skriva någon extra kod för att samla in dessa händelser. Vissa av händelserna kanske inte är tillgängliga i AdMob-rapporter, men de blir tillgängliga när du länkar till Firebase.

Du kan se händelserapporter i Firebase genom att klicka på fliken Händelser i Analytics-översikten i Firebase-konsolen.

Obs! Om inget annat anges samlar SDK:et för Google Mobile-annonser in dessa händelser för Android- och iOS-appar.

Följande tabell visar händelserna som samlas in samt deras utlösare och parametrar.

Händelsenamn Utlöses automatiskt när Parametrar
ad_click en användare klickar på en annons

ad_event_id
ad_exposure minst en annons som visas via SDK:et för Google Mobile-annonser finns på skärmen firebase_screen, firebase_screen_id, firebase_screen_class, exposure_time
ad_impression en användare har en annonsexponering

ad_event_id
ad_query en annonsbegäran sker från SDK:et för Google Mobile-annonser ad_event_id
ad_reward en premie delas ut från en premierad annons som visas via SDK:et för Google Mobile-annonser ad_unit_id, reward_type, reward_value
adunit_exposure en annonsenhet som visas via SDK:et för Google Mobile-annonser finns på skärmen firebase_screen, firebase_screen_id, firebase_screen_class, exposure_time
app_clear_data användaren återställer/rensar appdata så att alla inställningar och all inloggningsdata tas bort
app_exception appen kraschar eller genererar ett undantag fatal, timestamp
app_remove

ett app-paket tas bort eller avinstalleras från en Android-enhet.

Obs! Endast Android

Denna händelser skiljer sig från mätvärdena för antal avinstallationer per dag och enhet och antal avinstallationer per dag och användare, som båda rapporteras av Google Play Developer Console.

Händelsen app_remove räknar borttagningen av app-paket oavsett installationskälla, och antalet ändras beroende på vilket datumintervall du använder i rapporten.

Mätvärdena för antal avinstallationer per dag och enhet och antal avinstallationer per dag och användare räknar endast borttagningen av app-paket om de installerades från Google Play, och rapporteras dagligen.

app_update

appen uppdateras till en ny version och sedan startas igen.

Appens föregående versions-id skickas som parameter.

Denna händelse skiljer sig begreppsmässigt från mätvärdet för antal uppgraderingar per dag och enhet, som rapporteras av Google Play Console.

En uppgradering avser uppdateringen av appbinärfilen, medan en app_update-händelse utlöses när den uppgraderade appen startas.

previous_app_version
first_open

första gången en användare startar en app efter att ha installerat eller installerat om den.

Denna händelse utlöses inte när en användare laddar ned appen till en enhet, utan först när hen använder den första gången.

Du kan se obearbetad statistik om nedladdningar i Google Play Console eller iTunesConnect.

previous_gmp_app_id, updated_with_analytics, previous_first_open_count, system_app, system_app_update, deferred_analytics_collection, reset_analytics_cause
in_app_purchase

en användare slutför ett köp i app, inklusive en prenumeration, som behandlas av App Store i iTunes eller Google Play.

Produkt-id, produktnamn, valuta och antal skickas som parametrar.

För in_app_purchase-händelser för Android ska du länka din app till Firebase och koppla appen till Play

Obs! Intäkter från betalappar och återbetalningar (endast iOS) spåras inte automatiskt.

product_id, price, value, currency, quantity, subscription, free_trial, introductory_price
os_update

enhetens operativsystem uppdateras till en ny version.

Det tidigare operativsystemets versions-id skickas som en parameter.

previous_os_version
screen_view en skärmövergång sker och något av följande kriterier är uppfyllt:
  • Det nya skärmklassnamnet skiljer sig från föregående skärmklassnamn.
  • Det nya skärm-id:t skiljer sig från föregående skärm-id.
firebase_screen, firebase_screen_class, firebase_screen_id, firebase_previous_screen, firebase_previous_class, firebase_previous_id
session_start en användare interagerar med appen längre än minimilängden för en session efter en period av inaktivitet som överskrider tidsgränsen för sessionen
user_engagement regelbundet när appen är i förgrunden engagement_time_msec