Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Raportit

Automaattisesti kerättävät tapahtumat

Tiettyjä tapahtumia kerätään automaattisesti, kun sovelluksessa tehdään perusinteraktioita.

Kun käytät Google Mobile Ads SDK:ta, sinun ei tarvitse kirjoittaa lisäkoodia näiden tapahtumien keräämiseksi. Vaikka jotkin näistä tapahtumista eivät ehkä ole käytettävissä AdMob-raportoinnissa, ne tulevat saataville, kun linkität Firebasen.

Voit katsoa tapahtumaraportteja Firebasessa klikkaamalla Firebase-konsolin Analytics-hallintapaneelista Tapahtumat-välilehteä.

Huom. Google Mobile Ads SDK kerää nämä tapahtumat Android- ja iOS-sovelluksissa, ellei toisin ilmoiteta.

Seuraavassa taulukossa näkyvät kerätyt tapahtumat sekä niiden triggerit ja parametrit.

Tapahtuman nimi Käynnistyy automaattisesti, kun Parametrit
ad_click käyttäjä klikkaa mainosta

ad_event_id
ad_exposure vähintään yksi Mobile Ads SDK:n toimittamista mainoksista on näkyvissä firebase_screen, firebase_screen_id, firebase_screen_class, exposure_time
ad_impression käyttäjä näkee mainoksen

ad_event_id
ad_query Mobile Ads SDK tekee mainospyynnön ad_event_id
ad_reward Mobile Ads SDK:n toimittama palkkion tarjoava mainos antaa palkkion ad_unit_id, reward_type, reward_value
adunit_exposure jokin Mobile Ads SDK:n toimittama mainosyksikkö on näkyvissä firebase_screen, firebase_screen_id, firebase_screen_class, exposure_time
app_clear_data käyttäjä nollaa tai poistaa sovellusdatan, jolloin kaikki asetukset ja sisäänkirjautumisdata poistetaan
app_exception sovellus kaatuu tai ilmoittaa poikkeuksesta fatal, timestamp
app_remove

sovelluspaketti poistetaan Android-laitteesta

Huom. Vain Android.

Tämä tapahtuma poikkeaa Google Play Consolen raportoimista Asennuksen poistot päivässä laitteen mukaan- ja Asennuksen poistot päivässä käyttäjän mukaan ‑mittareista.

Huomaa, että app_remove-tapahtuma laskee sovelluspakettien poistokerrat asennuslähteestä riippumatta, ja lukema vaihtelee raporttiin valitun aikavälin perusteella.

Päivittäin raportoitavissa Asennuksen poistot päivässä laitteen mukaan- ja Asennuksen poistot päivässä käyttäjän mukaan ‑mittareissa otetaan huomioon vain Google Playsta asennettujen sovelluspakettien poistot.

app_update

sovellus käynnistetään uudelleen sovelluksen päivittämisen jälkeen

Sovelluksen aiemman version tunnus välitetään parametrina.

Tämä tapahtuma on lähtökohdiltaan erilainen kuin Google Play Consolen raportoima Päivitykset päivässä laitteen mukaan ‑mittari.

Päivitys tarkoittaa sovelluksen binaarin päivittämistä, kun taas app_update-tapahtuma käynnistyy, kun päivitetty sovellus käynnistetään päivityksen jälkeen.

previous_app_version
first_open

käyttäjä käynnistää sovelluksen ensimmäisen kerran sen asentamisen tai uudelleenasentamisen jälkeen

Tapahtuma ei käynnisty, kun käyttäjä lataa sovelluksen laitteelle, vaan vasta silloin, kun käyttäjä käyttää sovellusta ensimmäisen kerran.

Voit tarkistaa puhtaat latausmäärät Google Play Developer Consolesta tai iTunesConnectista.

previous_gmp_app_id, updated_with_analytics, previous_first_open_count, system_app, system_app_update, deferred_analytics_collection, reset_analytics_cause
in_app_purchase

käyttäjä tekee iTunesin App Storen tai Google Playn käsittelemän sovelluksen sisäisen ostoksen (eli tekee esimerkiksi ensimmäisen tilauksen)

Tuotetunnus, tuotteen nimi, valuutta ja määrä välitetään parametreina.

Jotta voit lähettää Androidin in_app_purchase-tapahtuman, sinun on linkitettävä sovelluksesi Firebaseen ja yhdistettävä sovelluksesi Playhin

Huom. Maksullisten sovellusten ostamisesta saatavia tuloja ja hyvityksiä (koskee vain iOS-laitteita) ei seurata automaattisesti.

product_id, price, value, currency, quantity, subscription, free_trial, introductory_price
os_update

laitteen käyttöjärjestelmä päivitetään uuteen versioon

Käyttöjärjestelmän aiemman version tunnus välitetään parametrina.

previous_os_version
screen_view näkymä vaihtuu ja jokin seuraavista ehdoista täyttyy:
  • Uusi näkymän luokan nimi poikkeaa aiemmasta.
  • Uusi näkymän tunnus poikkeaa aiemmasta näkymän tunnuksesta.
firebase_screen, firebase_screen_class, firebase_screen_id, firebase_previous_screen, firebase_previous_class, firebase_previous_id
session_start käyttäjä käyttää sovellusta istunnon vähimmäiskestoa pidemmän ajan sen jälkeen, kun sovellus on ollut käyttämättömänä istunnon aikarajan kestoa pidemmän ajan
user_engagement tietyin väliajoin sovelluksen ollessa etualalla engagement_time_msec