Raportit

Automaattisesti kerättävät tapahtumat

Tavalliset aktivoitumiset sovelluksessa käynnistävät automaattisesti kerättäviä tapahtumia. Kun käytät Google Mobile Ads SDK:ta, sinun ei tarvitse kirjoittaa lisäkoodia näiden tapahtumien keräämiseksi. Osa näistä ominaisuuksista ei välttämättä näy AdMob-raportoinnissa, mutta ne ovat käytettävissä Firebase-linkityksen jälkeen. Voit katsoa raportteja Firebasessa valitsemalla Firebase-konsolissa olevan Analytics-hallintapaneelin Tapahtumat-välilehden.

Google Mobile Ads SDK kerää nämä tapahtumat Android- ja iOS-sovelluksissa, ellei toisin ilmoiteta.

Tapahtuman nimi Automaattinen triggeri Parametrit
ad_click Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä klikkaa mainosta.

ad_event_id
ad_exposure Tapahtuma käynnistyy, kun vähintään yksi Mobile Ads SDK:n näyttämistä mainoksista on näkyvissä. firebase_screen, firebase_screen_id, firebase_screen_class, exposure_time
ad_impression Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä näkee mainoksen.

ad_event_id
ad_query Tapahtuma käynnistyy, kun Mobile Ads SDK tekee mainospyynnön. ad_event_id
ad_reward Tapahtuma käynnistyy, kun Mobile Ads SDK:n näyttämä palkkion tarjoava mainos antaa palkkion. ad_unit_id, reward_type, reward_value
adunit_exposure Tapahtuma käynnistyy, kun jokin Mobile Ads SDK:n näyttämä mainosyksikkö on näkyvissä. firebase_screen, firebase_screen_id, firebase_screen_class, exposure_time
app_clear_data Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä nollaa tai poistaa sovellusdatan, jolloin kaikki asetukset ja kaikki sisäänkirjautumisdata poistetaan.
app_exception Tapahtuma käynnistyy, kun sovellus kaatuu tai ilmoittaa poikkeuksesta. fatal, timestamp
app_remove

Tapahtuma käynnistyy, kun sovelluspaketti poistetaan Android-laitteesta.

Vain Android

Tämä tapahtuma eroaa Google Play Consolen raportoimista Asennuksen poistot päivässä laitteen mukaan- ja Asennuksen poistot päivässä käyttäjän mukaan ‑mittareista. Huomaa, että app_remove-tapahtuma laskee sovelluspakettien poistokerrat asennuslähteestä riippumatta, ja lukema vaihtelee raporttiin valitun ajanjakson perusteella. Päivittäin raportoitavissa Asennuksen poistot päivässä laitteen mukaan- ja Asennuksen poistot päivässä käyttäjän mukaan ‑mittareissa otetaan huomioon vain Google Playsta asennettujen sovelluspakettien poistot.

app_update

Tapahtuma käynnistyy, kun sovellus käynnistetään uudelleen sovelluksen päivittämisen jälkeen.

Sovelluksen aiemman version tunnus välitetään parametrina.

Tämä tapahtuma on lähtökohdiltaan erilainen kuin Google Play Consolen raportoima Päivitykset päivässä laitteen mukaan ‑mittari.  Päivitys tarkoittaa sovelluksen binaarin päivittämistä, kun taas app_update-tapahtuma käynnistyy, kun päivitetty sovellus käynnistetään päivityksen jälkeen.

previous_app_version
first_open Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä käynnistää sovelluksen ensimmäisen kerran sen asentamisen tai uudelleenasentamisen jälkeen.

Tämä tapahtuma ei käynnisty, kun käyttäjä lataa sovelluksen laitteeseen, vaan vasta silloin, kun käyttäjä käyttää sovellusta ensimmäisen kerran. Latausmäärät voi tarkistaa Google Play Consolesta tai iTunes Connectista.
previous_gmp_app_id, updated_with_analytics, previous_first_open_count, system_app, system_app_update, deferred_analytics_collection, reset_analytics_cause
in_app_purchase

Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä tekee iTunesin App Storen tai Google Playn käsittelemän sovelluksen sisäisen ostoksen (eli tekee esimerkiksi ensimmäisen tilauksen).

Tuotetunnus, tuotteen nimi, valuutta ja määrä välitetään parametreina.

Jotta voit lähettää Androidin in_app_purchase-tapahtuma, sinun on linkitettävä sovelluksesi Firebaseen ja yhdistettävä sovelluksesi Playhin

Huom. Maksullisten sovellusten ostamisesta saatavia tuloja ja hyvityksiä (koskee vain iOS-laitteita) ei seurata automaattisesti.

product_id, price, value, currency, quantity, subscription, free_trial, introductory_price
os_update

Tämä tapahtuma käynnistyy, kun laitteen käyttöjärjestelmä päivitetään uuteen versioon.

Käyttöjärjestelmän aiemman version tunnus välitetään parametrina.

previous_os_version
screen_view Tapahtuma käynnistyy, kun näkymä vaihtuu ja jokin seuraavista ehdoista täyttyy:
  • Uusi näkymän luokan nimi poikkeaa aiemmasta näkymän luokan nimestä.
  • Uusi näkymän tunnus poikkeaa aiemmasta näkymän tunnuksesta.
firebase_screen, firebase_screen_class, firebase_screen_id, firebase_previous_screen, firebase_previous_class, firebase_previous_id
session_start Tapahtuma käynnistyy, kun käyttäjä käyttää sovellusta istunnon vähimmäiskestoa pidemmän ajan sen jälkeen, kun sovellus on ollut käyttämättömänä istunnon aikarajan kestoa pidemmän ajan.
user_engagement Tapahtuma käynnistyy tietyin väliajoin sovelluksen ollessa etualalla. engagement_time_msec