På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Kom igång

Ställa in en testenhet

I den här artikeln:

Genom att ställa in en testenhet kan du testa produktionsannonser och kontrollera implementeringskoden utan att riskera att bryta mot AdMobs policy för ogiltig trafik

När du ställer in en Android- eller iOS-enhet som testenhet skickar AdMob-nätverket produktionsannonser i testläge till enheten med de annonsenhets-id:n som du har skapat i ditt AdMob-konto.

Obs! Om du inte har skapat några annonsenheter än kan du använda demoannonser för att testa annonsimplementeringen. Läs mer om skillnaden mellan demoannonser och testenheter

Annonser i testläge

Annonser från AdMob-nätverket är märkta så att du vet att du använder testläget. Leta efter den här testetiketten innan du klickar på en annons. Om du klickar på produktionsannonser kan det resultera i en policyöverträdelse för ogiltig trafik. Läs mer om hur du använder medling och testenheter

Obs! Beroende på din SDK-version kan du ha etiketten Test Ad i stället för Test Mode.

Klicka här för att se exempelannonser i testläge

Exempel på mellansidesannons i testläge:

Exempel på en mellansidesannons i testläge i Ad Mob.

Exempel på bannerannons i testläge:

Exempel på banner i testläge.

Exempel på integrerad annons i testläge:

Obs! I integrerade annonser i testläge visas [Testläge] i annonsrubriken i stället för testlägesetiketten.

Exempel på en integrerad annons i testläge i Ad Mob.

Använda medling och testenheter

Om du använder AdMob-medling eller budgivning tillämpas testläget endast på annonser som visas från AdMob-nätverket, inte på annonser som visas från andra nätverk.

Se till att du har instruerat din annonskälla från tredje part att annonser ska visas i testläge. Om du klickar på aktiva annonser från en annonskälla från tredje part kan det leda till en policyöverträdelse.

Du hittar testanvisningar för annonskällor från tredje part i Google Developer för Android, iOS och Unity.

Lägga till en testenhet

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Inställningar i sidofältet.
  3. Klicka på fliken Testenheter.
  4. Klicka på Lägg till testenhet.
    Obs! Du kan lägga till högst 250 testenheter.
  5. Ange ett namn på enheten. Välj ett namn som hjälper dig att enkelt identifiera dina enheter i ditt AdMob-konto.
    Obs! Enhetsnamnet är synligt för alla som har åtkomst till ditt AdMob-konto.
  6. Välj enhetens plattform.
  7. Ange ditt reklam-id/IDFA. Läs om var du hittar ditt reklam-id/IDFA
  8. Välj en gest som du vill använda för att aktivera Annonsgranskaren:
    1. Inga. Om du väljer Inga kan du ändå aktivera Annonsgranskaren via ett API-anrop. Läs mer om annonsgranskaren
    2. Skaka
    3. Snärta två gånger
  9. Klicka på Spara
Obs! Det kan ta upp till en timme innan annonser i testläge visas i apparna. I vissa fall kan det ta upp till 24 timmar innan testannonserna visas i apparna.

Du kan även lägga till en testenhet i appen programmatiskt med hjälp av en förfrågningskonfiguration i SDK:et för Mobile-annonser. Läs anvisningarna i Google Developers för Android, iOS och Unity.

Redigera en testenhet

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Inställningar i sidofältet.
  3. Klicka på fliken Testenheter.
  4. Klicka på namnet på den testenhet som du vill redigera.
  5. Du kan ändra enhetens namn. Försök att använda ett namn som hjälper dig att enkelt identifiera dina enheter i ditt AdMob-konto.
    Obs! Enhetsnamnet är synligt för alla som har åtkomst till ditt AdMob-konto
  6. Ändra den gest som du vill använda för att aktivera Annonsgranskaren. Läs mer om annonsgranskaren.
  7. Klicka på Save & Close.

Ta bort en testenhet

När du tar bort en testenhet börjar AdMob-nätverket visa aktiva annonser på enheten. Tänk på att det kan leda till en policyöverträdelse för ogiltig trafik om du klickar på dina egna aktiva annonser.

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Inställningar i sidofältet.
  3. Klicka på fliken Testenheter.
  4. Välj enheten du vill ta bort.
  5. Klicka på Ta bort.
  6. Klicka på Ta bort i bekräftelserutan.
Obs! Det kan ta upp till en timme innan annonser i testläge tas bort. I vissa fall kan det ta upp till 24 timmar innan testannonserna tas bort i apparna.

Hitta ditt reklam-id/IDFA

Det finns flera sätt att hitta ett id som du kan använda i ditt AdMob-konto för att ställa in din enhet som testenhet. Observera att Android-enheter använder reklam-id och att iOS-enheter använder IDFA.

Android

På Android-enheter hittar du ditt reklam-id i enhetsinställningarna. Öppna Inställningar, klicka på Google och sedan på Annonser:

Här hittar du ett Android-enhets-id.

Du kan även hitta ditt reklam-id programmatiskt. Läs om hur du får ett reklam-id som kan återställas av användaren

iOS

För närvarande visar inte Apple IDFA som standard på iOS-enheter. Du kan dock hämta det via appar från tredje part. Sök efter appar i App Store som kan hämta ditt reklam-id, eller leta reda på ditt IDFA programmatiskt.