Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Aloita

Testilaitteen käyttöönotto

Sisällys:

Ottamalla käyttöön testilaitteen voit turvallisesti testata tuotantomainoksia ja todentaa käyttöönottokoodin rikkomatta AdMobin kelpaamattomaan liikenteeseen liittyvää käytäntöä.

Kun määrität Android- tai iOS-laitteen testilaitteeksi, AdMob-verkosto lähettää testitilassa olevia tuotantomainoksia laitteellesi AdMob-tililläsi luotujen mainosyksiköiden tunnusten avulla.

Huom. Jos et ole vielä luonut mainosyksiköitä, voit demomainosten avulla testata mainoksen toteutusta. Lue lisää demomainosten ja testilaitteiden välisestä erosta.

Testitilassa olevat mainokset

AdMob-verkoston näyttämissä mainoksissa on tunniste, josta näet, että mainokset ovat testitilassa. Etsi testitilan tunniste, ennen kuin klikkaat mainosta. Tuotantomainosten klikkaaminen voi johtaa kelpaamattomaan liikenteeseen liittyvän käytännön rikkomiseen. Lue lisää välityksen ja testilaitteiden käyttämisestä.

Huom. Saatat nähdä joissain SDK-versioissa Testitilan sijasta Testimainos-tunnisteen.

Esimerkkejä testitilassa olevista mainoksista

Esimerkki testitilassa olevasta välimainoksesta:

Esimerkki testitilassa olevasta AdMob-välimainoksesta

Esimerkki testitilassa olevasta bannerimainoksesta:

Esimerkki testitilassa olevasta bannerimainoksesta

Esimerkki testitilassa olevasta Natiivimainoksesta:

Huom. Testitilatunnisteen sijasta testitilassa olevien natiivimainosten otsikossa näkyy [Testitila].

Esimerkki testitilassa olevasta AdMob-natiivimainoksesta

Välityksen ja testilaitteiden käyttäminen

Jos käytät AdMob-välitystä tai hintatarjouksia, testitila koskee vain AdMob-verkoston kautta näkyviä mainoksia.

Varmista, että kolmannen osapuolen mainoslähde julkaisee testitilassa olevia mainoksia. Jos klikkaat kolmannen osapuolen mainoslähteestä näytettyjä mainoksia, voit saada ilmoituksen käytäntörikkomuksesta.

Kolmansien osapuolien mainoslähteitä koskevat testausohjeet ovat saatavilla Google Developersista Androidille, iOS:lle ja Unitylle.

Testilaitteen lisääminen

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse sivupalkista Asetukset.
  3. Klikkaa Testilaitteet-välilehteä.
  4. Klikkaa Lisää testilaite.
  5. Lisää laitteen nimi. Käytä nimeä, josta tunnistat laitteen nopeasti AdMob-tilillä.
    Huom. Laitteen nimi näkyy kaikille, joilla on pääsy AdMob-tilillesi.
  6. Valitse laitteen alusta.
  7. Lisää mainostunnus/IDFA. Katso, miten löydät mainostunnuksen/IDFA:n.
  8. Valitse ele, jota haluat käyttää mainostarkistimen aktivointiin:
    1. Ei mitään. Jos valitset "Ei mitään", voit silti aktivoida mainostarkistimen API-kutsulla. Lue lisää mainostarkistimesta.
    2. Ravista.
    3. Heilauta kahdesti.
  9. Klikkaa Tallenna.
Huom. Testitilassa olevat mainokset alkavat yleensä näkyä sovelluksissa tunnin kuluessa. Joissakin tapauksissa tähän voi mennä 24 tuntia.

Voit myös lisätä testilaitteen sovellukseen ohjelmallisesti Mobile Ads SDK ‑pyyntömäärityksen avulla. Tutustu Google Developers ‑ohjeisiin (Android, iOS ja Unity).

Testilaitteen muokkaaminen

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse sivupalkista Asetukset.
  3. Klikkaa Testilaitteet-välilehteä.
  4. Klikkaa muokattavan testilaitteen nimeä.
  5. Voit muuttaa testilaitteen nimeä. Pyri käyttämään nimeä, josta tunnistat laitteen nopeasti AdMob-tilillä.
    Huom. Laitteen nimi näkyy kaikille, joilla on pääsy AdMob-tilillesi.
  6. Vaihda elettä, jota haluat käyttää mainostarkistimen aktivointiin. Lue lisää mainostarkistimesta.
  7. Klikkaa Tallenna ja sulje.

Testilaitteen poistaminen

Kun poistat testilaitteen, AdMob-verkosto alkaa julkaista mainoksia laitteella. Huomaa, että mainosten klikkaaminen voi johtaa kelpaamattomaan liikenteeseen liittyvän käytännön rikkomiseen.

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse sivupalkista Asetukset.
  3. Klikkaa Testilaitteet-välilehteä.
  4. Valitse poistettava laite.
  5. Klikkaa Poista.
  6. Klikkaa vahvistusikkunasta Poista.
Huom. Testitilassa olevat mainokset poistetaan yleensä tunnin kuluessa. Joissakin tapauksissa siihen voi mennä 24 tuntia.

Mainostunnuksen/IDFA:n löytäminen

Löydät AdMob-tililläsi käytettävän tunnuksen, jonka avulla voit määrittää laitteesi testilaitteeksi, usealla eri tavalla. Huomaa, että Android-laitteilla käytetään mainostunnusta ja iOS-laitteilla IDFA:ta.

Android

Android-laitteilla mainostunnus löytyy laitteen asetuksista. Siirry Asetuksiin, klikkaa Google ja valitse sitten Mainokset:

Mistä Android-laitteen tunnus löytyy

Voit myös löytää mainostunnuksen ohjelmallisesti. Lue lisää siitä, miten saat käyttäjän nollattavissa olevan mainostunnuksen.

iOS

Apple ei tällä hetkellä näytä IDFA:ta oletuksena iOS-laitteilla. Sen voi kuitenkin noutaa kolmannen osapuolen sovellusten avulla. Etsi App Storesta sovelluksia, joilla voit noutaa mainostunnuksen, tai etsi IDFA ohjelmallisesti.