Aloita

Testilaitteen käyttöönotto

Ottamalla käyttöön testilaitteen voit turvallisesti testata tuotantomainoksia ja todentaa käyttöönottokoodin rikkomatta AdMobin kelpaamattomaan liikenteeseen liittyvää käytäntöä.

Kun määrität Android- tai iOS-laitteen testilaitteeksi, AdMob-verkosto lähettää testitilassa olevia tuotantomainoksia laitteellesi AdMob-tililläsi luotujen mainosyksiköiden tunnusten avulla.

Huom. Jos et ole vielä luonut mainosyksiköitä, voit demomainosten avulla testata mainoksen toteutusta. Lue lisää demomainosten ja testilaitteiden välisestä erosta.

Testitilassa olevat mainokset

AdMob-verkoston näyttämissä mainoksissa on tunniste, josta näet, että mainokset ovat testitilassa. Etsi testitilan tunniste, ennen kuin klikkaat mainosta. Tuotantomainosten klikkaaminen voi johtaa kelpaamattomaan liikenteeseen liittyvän käytännön rikkomiseen. Lue lisää välityksen ja testilaitteiden käyttämisestä.

Käytössä olevan SDK-version mukaan saatat nähdä Testitila-tunnisteen sijasta Testimainos-tunnisteen.

Katso esimerkkejä testitilassa olevista mainoksista klikkaamalla tätä

Esimerkki testitilassa olevasta välimainoksesta:

Esimerkki testitilassa olevasta bannerimainoksesta:

Esimerkki testitilassa olevasta Natiivimainoksesta:

Huom. Testitilassa olevien Natiivimainosten otsikossa on Testitila-tunnisteen sijasta [Test mode].

Välityksen ja testilaitteiden käyttäminen

Jos käytät AdMob-välitystä tai Open Biddingia, testitila koskee vain AdMob-verkoston näyttämiä mainoksia eikä muiden verkostojen näyttämiä mainoksia.

Varmista, että kolmannen osapuolen mainoslähde näyttää testitilassa olevia mainoksia. Jos klikkaat kolmannen osapuolen mainoslähteestä näytettyjä mainoksia, voit saada ilmoituksen käytäntörikkomuksesta.

Kolmansien osapuolien mainoslähteitä koskevat testausohjeet ovat saatavilla Google Developersista Androidille, iOS:lle ja Unitylle.

Testilaitteen lisääminen

1. Kirjaudu sisään AdMob-tiliisi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse sivupalkista Asetukset.
  3. Klikkaa Testilaitteet-välilehteä.
  4. Klikkaa Lisää testilaite.
  5. Valitse laitteen käyttöympäristö.
  6. Lisää laitteen nimi.Käytä nimeä, josta tunnistat laitteesi nopeasti AdMob-tililtä.
    Huom. Laitteen nimi näkyy kaikille, joilla on pääsy AdMob-tilillesi.
  7. Lisää mainostunnus/IDFA. Lue lisää mainostunnuksen/IDFA:n löytämisestä.
  8. Klikkaa Valmis.
Testitilassa olevien mainosten näkymiseen sovelluksissa voi kulua tunti. Joissakin tapauksissa testimainosten näkymiseen sovelluksissa voi mennä 24 tuntia.

Voit myös lisätä testilaitteen sovellukseen ohjelmallisesti Mobile Ads SDK ‑pyyntömäärityksen avulla. Lue Google Developersin ohjeet (Android, iOS ja Unity).

Testilaitteen poistaminen

Kun poistat testilaitteen, AdMob-verkosto alkaa näyttää mainoksia laitteella. Huomaa, että mainosten klikkaaminen voi johtaa kelpaamattomaan liikenteeseen liittyvän käytännön rikkomiseen.

1. Kirjaudu sisään AdMob-tiliisi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse sivupalkista Asetukset.
  3. Klikkaa Testilaitteet-välilehteä.
  4. Valitse poistettava laite.
  5. Klikkaa Poista.
  6. Klikkaa vahvistusikkunasta Poista.
Testitilassa olevien mainosten poistamiseen voi kulua tunti. Joissakin tapauksissa testimainosten poistamiseen sovelluksista voi mennä 24 tuntia.

Mainostunnuksen/IDFA:n löytäminen

Löydät AdMob-tililläsi käytettävän tunnuksen, jonka avulla voit määrittää laitteesi testilaitteeksi, usealla eri tavalla. Huomaa, että Android-laitteilla käytetään mainostunnusta ja iOS-laitteilla IDFA:ta.

Android

Android-laitteilla mainostunnus löytyy laitteen asetuksista. Siirry Asetuksiin, klikkaa Google ja valitse sitten Mainokset:

Voit myös löytää mainostunnuksen ohjelmallisesti. Lue lisää siitä, miten saat käyttäjän nollattavissa olevan mainostunnuksen.

iOS

Apple ei tällä hetkellä näytä IDFA:ta oletuksena iOS-laitteilla. Sen voi kuitenkin noutaa kolmannen osapuolen sovellusten avulla. Etsi App Storesta sovelluksia, joilla voit noutaa mainontatunnuksen tai etsiä IDFA:n ohjelmallisesti.