Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Programmabeleid van AdMob en AdSense

Veelgestelde vragen over problemen met accounts

Hieronder vindt u antwoorden op enkele veelgestelde vragen over accountproblemen.

Alles uitvouwen  Alles samenvouwen

Inloggen op een account

Ik kan niet inloggen op mijn account
Gebruik deze probleemoplosser om problemen met inloggen op uw AdMob-account op te lossen.
Hoe herstel ik mijn accountwachtwoord?
Ga naar de pagina voor accountherstel en geef uw inlogadres op om uw wachtwoord te resetten.

Account uitgeschakeld

Waarom kan ik me niet aanmelden voor AdMob?

Er is mogelijk een probleem met de AdSense- of Google Ads-accounts die zijn gekoppeld aan het Google-account dat u gebruikt om zich aan te melden. Als u een foutmelding ontvangt wanneer u zich probeert aan te melden, bekijkt u de lijst van aanmeldingsfouten voor AdMob voor meer informatie.

U kunt ook de algemene voorwaarden van AdSense en Google Ads bekijken:

Hoe meld ik kliksabotage?

Als u vermoedt dat er ongeldige klikken zijn gegenereerd door een derde partij, gebruikt u dit formulier om ons verkeerskwaliteitsteam hiervan op de hoogte te stellen.

Waarom is mijn AdMob-account uitgezet?

Met het oog op de bescherming van ons detectiesysteem kunnen we onze uitgevers geen informatie verschaffen over hun accountactiviteit, waaronder de webpagina's, gebruikers of services van derden die hierbij betrokken zijn.

Zoals u waarschijnlijk weet, neemt Google ongeldige klikactiviteit zeer serieus. We analyseren alle klikken en vertoningen om eventuele gebruikspatronen te ontdekken die de kosten van een adverteerder of de inkomsten van een uitgever op kunstmatige wijze kunnen verhogen. Als we vaststellen dat een AdSense-account een risico kan vormen voor onze Google Ads-adverteerders, zetten we dat account mogelijk uit om de belangen van onze adverteerders te beschermen.

Zoals uiteengezet in onze algemene voorwaarden bepaalt Google naar eigen goeddunken wanneer klikactiviteiten als ongeldig worden aangemerkt.

Als u eerder heeft deelgenomen aan AdSense en uw account is uitgezet wegens ongeldige klikactiviteit, kunt u niet deelnemen aan AdMob.

Kan ik bezwaar maken als mijn account is uitgezet?

We willen u graag helpen uw problemen op te lossen.

Als uw account is uitgezet wegens ongeldige activiteit:

Als u van mening bent dat deze beslissing onterecht is en als u te goeder trouw kunt verklaren dat de ongeldige klikactiviteit niet te wijten is aan handelingen of nalatigheid van uzelf of van mensen voor wie u verantwoordelijk bent, kunt u bezwaar maken tegen de uitschakeling van uw account via het bezwaarformulier voor accounts.

Als uw account is uitgezet om beleidsredenen:

Als u van mening bent dat deze beslissing onterecht is en als u te goeder trouw kunt verklaren dat de beleidsschendingen die hebben plaatsgevonden niet te wijten zijn aan handelingen of nalatigheid van uzelf of van mensen voor wie u verantwoordelijk bent, kunt u bezwaar maken tegen de uitschakeling van uw account via het formulier Bezwaar tegen beleidsschending - Account uitgeschakeld.

Nadat we uw bezwaar hebben ontvangen, doen we ons best u zo snel mogelijk te informeren en worden er waar nodig passende maatregelen getroffen. We kunnen u echter niet de garantie geven dat uw account zal worden hersteld.

Houd er ook rekening mee dat een herhaald bezwaar wellicht niet in behandeling wordt genomen nadat we over uw bezwaar hebben beslist. In dat geval ontvangt u van ons geen verder bericht.

Wat kan ik doen als de advertentieweergave in mijn app is uitgezet vanwege een bepaalde beleidsschending en ik hierover een e-mailmelding heb gekregen?

Als het een schending op app-niveau betreft, wordt u via uw AdMob-account en per e-mail op de hoogte gesteld dat de advertentieweergave is uitgeschakeld. U kunt meer informatie over de specifieke schending bekijken in het beleidscentrum van uw AdMob-account. U kunt ook een beoordeling van uw app in het beleidscentrum aanvragen nadat de schending is verholpen.

Als het een schending op accountniveau betreft, wordt u per e-mail op de hoogte gesteld dat we de advertentieweergave in uw account hebben uitgeschakeld.

Wat gebeurt er met AdMob-bemiddeling als de AdMob-advertentieweergave is uitgezet in mijn app vanwege een bepaalde beleidsschending?
Alle AdMob-uitgevers moeten ook voldoen aan het AdSense-beleid om AdMob te kunnen gebruiken. Het AdMob-beleidsteam behoudt zich het recht voor op elk gewenst moment de advertentieweergave in uw app(s) stop te zetten en/of uw AdMob-account uit te schakelen. Bemiddelde advertenties van derden, eigen advertenties en reserveringscampagnes blijven niettemin zoals gebruikelijk via AdMob-bemiddeling werken terwijl u het beleidsprobleem binnen uw app(s) of account oplost. Als uw account of app echter het platformbeleid schendt, komt u niet in aanmerking voor verdere deelname aan de AdSense- en/of AdMob-programma's, waaronder AdMob-bemiddeling.
Mijn account is uitgezet omdat het is gerelateerd aan een ander uitgezet account. Kunt u mij hierover meer vertellen?

Net zoals dat het geval is bij ongeldige klikactiviteit, kunnen we geen informatie verstrekken over door ons vastgestelde relaties tussen accounts van uitgevers. Deze voorzorgsmaatregel geldt voor al onze uitgevers en is erop gericht ons speciale detectiesysteem te beschermen.

Houd er bovendien rekening mee dat Google zich het recht voorbehoudt accounts om welke reden dan ook uit te schakelen. Als we vaststellen dat een AdMob-account een risico kan vormen voor onze adverteerders, schakelen we dat account mogelijk uit om de belangen van onze adverteerders te beschermen.

Worden mijn inkomsten nog wel uitbetaald?

Uitgevers waarvan het account is gedeactiveerd wegens ongeldig verkeer en/of overtreding van ons uitgeversbeleid, kunnen in aanmerking komen voor een laatste betaling van het gedeelte van hun opbrengst dat niet is aangemerkt als ongeldig. Nadat een account is gedeactiveerd, stellen we een betalingsstop in van 30 dagen zodat we deze laatste betaling kunnen berekenen (indien van toepassing). Ga na deze 30 dagen naar http://www.google.com/adsense om het resterende saldo dat in aanmerking komt (indien van toepassing) te bekijken en een betaling uit te voeren. Als dit nodig en mogelijk is, betalen we het bedrag van uw laatste saldo bij ongeldig verkeer en/of schending van ons uitgeversbeleid terug aan de betreffende adverteerders.

Hoeveel accounts kan ik hebben?

Iedere gebruiker mag maar één AdMob-account tegelijk hebben. Dubbele accounts zijn niet toegestaan.

Als u meer dan één AdMob-account heeft, moet u beslissen welk account u wilt behouden en vervolgens de extra accounts annuleren.

Als u uw accounts niet kunt openen, gebruikt u de probleemoplosser voor inloggen om toegang te krijgen.