På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Appar

Vanliga frågor om app.ads.txt

Nedan följer svar på några av de vanligaste frågorna om app-ads.txt.

Utöka alla  Komprimera alla
Vad är en utvecklarwebbplats?

På en utvecklarwebbplats kan dina användare läsa mer om dina appar och annat innehåll. Webbplatsen är länkad från dina butiksuppgifter i Google Play eller App Store.

För appar i App Store kan du lägga till din utvecklarwebbplats i fältet för marknadsföringswebbadress.

Var ska jag lagra app-ads.txt-filen om jag inte har en utvecklarwebbplats?
Om du för närvarande inte har en utvecklarwebbplats måste du skapa en via en webbhotellslösning. Läs guiden för app-ads.txt för mer information.
Var ska jag lägga till utvecklarwebbplatsen i mina butiksuppgifter?

Så här lägger du till din utvecklarwebbplats i dina appbutiksuppgifter:

• Google Play: Lägg till webbadressen i kontaktuppgifterna i appuppgifterna:
    1. Logga in på Play Console.
    2. Välj en app.
    3. Klicka på Butiksvisning i menyn till vänster och sedan på Butiksuppgifter.
    4. Scrolla till Kontaktuppgifter.
    5. Lägg till utvecklarwebbplatsens webbadress.
  • Apple App Store: Lägg till din utvecklarwebbplats i fältet för marknadsföringsadressen i butiksuppgifterna.

Om du lägger till eller uppdaterar en utvecklarwebbplats i appinformationen i Google Play kan det ta upp till 24 timmar innan AdMob identifierar ändringarna.

Hur lång tid tar det innan AdMob har verifierat den uppladdade app-ads.txt-filen?

Det kan ta 24 timmar innan AdMob har genomsökt och verifierat dina app-ads.txt-filer. Vänta minst 24 timmar på att statusen för app-ads.txt ska uppdateras.

Om du nyligen har uppdaterat din utvecklarwebbplats i Play Butik eller App Store kan det ta längre tid innan appens app-ads.txt-fil har verifierats. Vänta en vecka innan du söker ytterligare hjälp.

Varför kan jag inte se statusen på min app-ads.txt-fil?

Om din godkända app bara har fått begränsade annonsförfrågningar under de senaste sju dagarna kanske statusen på app-ads.txt-filen inte visas i ditt konto. Så länge det inte visas en varningsavisering i statusen app-ads.txt i ditt konto har du inga problem med app-ads.txt.

Varför fortsätter sökroboten att genomsöka app-ads.txt-filen från fel länk?

Sökroboten kanske besöker en webbplatsunderdomän. Läs mer om de olika underdomäner som sökrobotarna kan komma åt.

Du hittar den exakta webbadressen som genomsöks i den detaljerade statusen för app-ads.txt i ditt konto. Du kan ställa in en omdirigeringsregel som dirigerar om sökroboten från webbadressen som genomsöks till rätt plats för webbadressen till app-ads.txt.
Hur hittar jag mitt utgivar-id?
Du hittar ditt utgivar-id i avsnittet Kontoinformation genom att klicka på Inställningar i sidofältet och sedan på fliken Konto.
Varför visas en app som inte är min i mitt AdMob-konto?

Detta är ett tecken på att app-ads.txt fungerar ordentligt för att skydda dig mot annonsbedrägeri. Kom ihåg att annonskällor som använder app-ads.txt bara köper annonsutrymme i appar som har en verifierad app-ads.txt-fil.

Obs! Möjligheten att ta bort appar som inte är dina kommer snart.

Genom att implementera en app-ads.txt-fil säkerställer du att ditt appannonsutrymme bara säljs via kanaler som du har identifierat som auktoriserade. Det ger dig större kontroll över vem som får sälja annonser i din app och hjälper dig att förhindra att förfalskat annonsutrymme visas för annonsörerna.