Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Apper

Vanlige spørsmål om app.ads.txt

Nedenfor finner du svar på noen av spørsmålene vi oftest får om app.ads.txt.

Vis alle  Skjul alle
Hva er et utviklernettsted?

På utviklernettstedet kan brukerne finne ut mer om appene dine og annet innhold. Butikkoppføringene dine i Google Play-butikken eller i App Store inneholder en link til dette nettstedet.

For apper i App Store legger du til utviklernettstedet ditt i feltet for markedsføringsnettadresse.

Hvor kan jeg lagre app.ads.txt-filen hvis jeg ikke har et utviklernettsted?
Hvis du ikke har et utviklernettsted, må du opprette et via en løsning for webhoteller. Du finner du mer informasjon om dette i app-ads.txt-veiledningen
Hvor i butikkoppføringen skal jeg legge til utviklernettstedet?

Slik kan du legge til utviklernettstedet i oppføringer i appbutikker:

• For Google Play-butikken – Legg til nettadressen i kontaktinformasjonen oppgitt i oppføringen av appen på følgende måte:
    1. Logg på Play-konsollen.
    2. Velg en app.
    3. I menyen til venstre klikker du på Butikktilstedeværelse > Butikkoppføring.
    4. Rull ned til Kontaktinformasjon.
    5. Legg til nettadressen for utviklernettstedet.
  • For Apple App Store: Legg til utviklernettstedet i feltet for markedsføringsadresse i butikkoppføringen.

Hvis du legger til eller oppdaterer et utviklernettsted i oppføringen av appen din i Google Play, kan det ta opptil 24 timer før AdMob har registrert de aktuelle endringene.

Hvor lang tid tar det før AdMob har bekreftet den opplastede app-ads.txt-filen?

Det kan ta et døgn før AdMob har gjennomsøkt og bekreftet app.ads.txt-filene dine. Vent minst et døgn på at app.ads.txt-statusen blir oppdatert.

Hvis du nylig har oppdatert utviklernettstedet ditt i Play-butikken eller App Store, kan det ta mer tid å verifisere app.ads.txt-filen for appen din. Derfor bør du vente en uke før du ber om videre hjelp.

Hvorfor ser jeg ikke statusen for app-ads.txt-filen?

Hvis du har en godkjent app som kun har hatt forespørsler om begrensede annonser de siste 7 dagene, vises kanskje ikke statusen for app-ads.txt-filen i kontoen din. Med mindre du ser et varsel i app-ads.txt-statusen i kontoen, har du ingen problemer med app-ads.txt.

Hvorfor gjennomsøker søkeroboten app-ads.txt-filen min fra feil link?

Det kan hende at søkeroboten går til et underdomene på det aktuelle nettstedet. Finn ut mer om de ulike underdomenene som søkerobotene kan åpne.

Du kan finne den eksakte nettadressen som gjennomsøkes, ut fra den detaljerte app-ads.txt-statusen i kontoen. Du kan angi en viderekoblingsregel som viderekobler søkeroboten fra nettadressen som gjennomsøkes, til den korrekte app-ads.txt-nettadressen.
Hvor finner jeg publisist-ID-en min?
Du finner publisist-ID-en din i «Kontoinformasjon»-delen ved å klikke på Innstillinger i sidefeltet og deretter på Konto-fanen.
Hvorfor er en ukjent app oppført i AdMob-kontoen min?

Dette er et tegn på at app-ads.txt fungerer som forventet og beskytter deg mot svindel. Husk at annonsekilder der app-ads.txt benyttes, kun kjøper beholdning i apper som har en bekreftet app-ads.txt-fil.

Merk: Vi lanserer snart en funksjon som kan fjerne apper som ikke er dine.

Ved å implementerer en app-ads.txt-fil kan du påse appannonsebeholdningen bare selges via kanaler du har godkjent. Dermed får du økt kontroll over hvilke parter som kan selge annonser i appen, og du kan også forhindre at forfalsket beholdning vises til annonsørene.