På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Medling

Använda A/B-testning i medling

Maximera ditt medlingsresultat genom att A/B-testa olika inställningar av medlingsgrupper #A/Btests #waterfalladsources #biddingadsources

Använd A/B-tester för att fatta välgrundade beslut om hur du ska ställa in dina annonskällor vid medling, vilket kan hjälpa dig att öka dina intäkter.

Så fungerar A/B-tester

Med A/B-tester kan du utvärdera två varianter av en medlingsgrupp och jämföra resultaten. Använd en befintlig medlingsgrupp och skapa en variant av den för att se vilken som ger bäst resultat. Testet delar upp appanvändarna mellan den befintliga medlingsgruppen och varianten så att resultaten kan mätas sida vid sida.

Du kan ändra medlingsgruppskonfigurationen för variant B genom att

• lägga till och ta bort annonskällor för att se hur de påverkar medlingsgruppen
  • byta ordning i vattenfallet genom att ändra annonskällornas manuella eCPM-värde
  • aktivera och inaktivera optimering av annonskällor för vattenfall
  • ändra hur många gånger en annonskälla anropas.
Obs! Testet måste ta emot minst 10 000 annonsförfrågningar innan AdMob kan fastställa ett resultat.

Klicka för att se ett exempeltest

AdMob-gränssnittet visar ett exempel på AB-medling.

Testet körs i 90 dagar, men du kan stoppa det när som helst. Baserat på resultaten från testet kan du välja att använda den ursprungliga medlingsgruppskonfigurationen (variant A) eller varianten (variant B).

När du har startat A/B-testet kan du inte ändra variant A eller B förrän testet har stoppats eller avslutats. Detta bidrar till att göra testet rättvist och korrekt.

Ställa in ett A/B-test

Gör så här:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Medling i sidofältet.
  3. Klicka på Konfigurera A/B-test vid medlingsgruppen som du vill skapa ett A/B-test för.
  4. Ge testet ett namn.
  5. Ställ in användarallokering med reglaget. Detta avgör procentandelen appanvändare som tilldelas variant B under A/B-testet. Du kan tilldela variant B mellan 1 % och 50 % av appanvändartrafiken. Resten finns kvar i variant A (original).
    Obs! När du väl har ställt in användarallokeringen och startat testet kan du inte ändra den.
  6. Ändra konfigurationen av annonskällan i variant B. Du kan göra något av följande:
    • lägga till och ta bort annonskällor för att se hur de påverkar medlingsgruppen
    • byta ordning i vattenfallet genom att ändra det manuella eCPM-värdet
    • aktivera och inaktivera optimering av annonskällor för vattenfall
    • ändra hur många gånger en annonskälla anropas
  7. För att rapporteringen ska bli korrekt rekommenderar vi att du använder unika annonsenhetsmappningar när du använder samma annonskälla i variant A och B. Använd till exempel en mappning som inte redan används i variant A.
  8. Klicka på Spara.
  9. Klicka på Starta testet
    När du har startat A/B-testet kan du inte göra ändringar i medlingsgruppen, inklusive variant A och B, förrän testet har stoppats eller avslutats. Alla ändringar som görs medan experimentet pågår kan påverka resultaten. Det innebär att du inte kan redigera annonsenheter, platsinriktning och annat.
  10. Klicka på Start i bekräftelserutan så startar testet inom några minuter.

Som standard körs testet i 90 dagar, men du kan välja att vidta åtgärder och avsluta det baserat på tillgänglig data. Läs om hur du analyserar A/B-testet och vidtar åtgärder.

Tips

• Välj annonsenheter som har tillräckligt med trafik för att det ska gå att beräkna ett resultat. Varje test måste få minst 10 000 annonsförfrågningar för att AdMob ska kunna fastställa ett resultat.
  • Ändra bara en inställning i taget så att det blir lättare att koppla en viss resultatskillnad till en viss ändring.
  • Kör testet i minst två veckor. Större datavolym hjälper oss att beräkna med större sannolikhet vilken variant som fungerar bäst.
  • Överväg att använda olika mappningar i variant A och B. Detta bidrar till att göra testdata och rapportering korrekt för dina vattenfallsannonskällor.