Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Mediering

Bruk av A/B-testing i mediering

Maksimer resultatene du oppnår med mediering, ved å kjøre A/B-tester på ulike konfigurasjoner av medieringsgruppen din #A/Btests #waterfalladsources #biddingadsources

Med utgangspunkt i A/B-tester kan du treffe enda mer veloverveide beslutninger om konfigurering av annonsekildene i medieringen, noe som kan gi deg økte inntekter.

Sånn fungerer A/B-tester

I A/B-tester kan du evaluere to ulike konfigurasjoner (to varianter) av en medieringsgruppe og sammenligne resultatene. Opprett en ny variant av en eksisterende medieringsgruppe, og sjekk om du oppnår best resultater med den opprinnelige eller eksperimentelle varianten. I testen blir trafikken fra appbrukerne dine fordelt mellom den opprinnelige konfigurasjonen av medieringsgruppen og varianten, slik at de respektive resultatene kan måles opp mot hverandre.

I variant B (den eksperimentelle delen) kan du endre konfigurasjonen av medieringsgruppen ved å

• legge til eller fjerne annonsekilder for å se hvilken innvirkningen dette har på medieringsgruppen
  • bruke en annen rekkefølge på de sammenkjedede annonsekildene ved å endre annonsekildenes manuelle eCPM-verdi
  • slå på eller av optimalisering av de sammenkjedede annonsekildene
  • endre antallet ganger annonsekilder kalles opp
Merk: Testen må motta minst 10 000 annonseforespørsler for at AdMob skal kunne fastslå et avgjørende resultat.

Klikk for å se en eksempeltest

AdMob-grensesnittet viser et eksempel på AB-mediering.

Tester kjøres i 90 dager, men du kan når som helst stoppe dem. Ut fra resultatene kan du så velge å bruke medieringsgruppens opprinnelige konfigurasjon (variant A) eller den alternative konfigurasjonen (variant B).

Når du har startet A/B-testen, kan du ikke gjøre endringer i variant A eller variant B før testen er stoppet eller avsluttet. På denne måten er du sikret presise og rettferdige resultater.

Konfigurer A/B-tester

Følg fremgangsmåten nedenfor:

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Mediering i sidefeltet.
  3. Klikk på Konfigurer en A/B-test ved siden av medieringsgruppen du vil opprette en A/B-test for.
  4. Gi testen et navn.
  5. Bruk glidebryteren til å velge brukerfordeling. Den aktuelle prosentandelen indikerer hvor mange prosent av appbrukere som blir tildelt variant B under A/B-testen. Du kan tilordne 1–50 % av appbrukertrafikken din til variant B. Resten forblir i variant A (opprinnelig).
    Merk: Når du har angitt brukerfordelingen og startet testen, kan du ikke endre fordelingsprosenten.
  6. Endre konfigurasjonen av annonsekilden i variant B. Du kan
    • legge til eller fjerne annonsekilder for å se hvilken innvirkning de har på medieringsgruppen
    • endre rekkefølgen på de sammenkjedede annonsekildene ved å endre annonsekildenes manuelle eCPM-verdi
    • slå på eller av optimalisering av de sammenkjedede annonsekildene
    • endre antallet ganger annonsekilder kalles opp
  7. Hvis du vil påse at rapporteringen blir presis, anbefaler vi at du tilordner annonseenhetene unike verdier når den samme annonsekilden brukes i både variant A og B. Bruk for eksempel en tilordning som ikke allerede brukes i variant A.
  8. Klikk på Lagre.
  9. Klikk på Start testen
    Når du har startet A/B-testen, kan du ikke endre noe i medieringsgruppen, innbefattet i variant A og variant B, før testen er stoppet eller avsluttet. Endringer du gjør mens eksperimentet kjøres, kan påvirke resultatene. Du kan med andre ord ikke endre annonseenheter, stedsmålretting eller annet.
  10. Klikk på Start i bekreftelsesfeltet, så starter testen om et par minutter.

Tester kjøres som standard i 90 dager. Du kan imidlertid velge å avslutte tester basert på de tilgjengelige dataene. Finn ut hvordan du analyserer A/B-tester og omsetter resultatene i konkrete tiltak.

Anbefalte fremgangsmåter

• Velg annonseenheter som har tilstrekkelig med trafikk til at du kan få avgjørende resultater. Tester må ha mottatt minst 10 000 annonseforespørsler før det kan treffes en avgjørelse i AdMob.
  • Du bør bare endre én innstilling om gangen, for da kan du enklere tilskrive spesifikke endringer de endrede resultatene.
  • Du bør kjøre tester i minst to uker. Jo mer data du har, dess mer presist kan vi fastslå hvilken variant du oppnår de beste resultatene med.
  • Vurder å bruke forskjellige tilordninger i variant A og B. På denne måten er du sikret nøyaktige testdata og presis rapportering om de sammenkjedede annonsekildene.