Bemiddeling

A/B-tests gebruiken voor bemiddeling

Maximaliseer uw bemiddelingsprestaties door A/B-tests uit te voeren voor verschillende bemiddelingsgroepconfiguraties.
Gebruik A/B-tests om weloverwogen beslissingen te nemen over hoe u uw advertentiebronnen instelt voor bemiddeling. Op die manier kunt u uw inkomsten verhogen.

Hoe A/B-tests werken

Met A/B-tests kunt u 2 varianten van een bemiddelingsgroep evalueren en de resultaten vergelijken. Gebruik een bestaande bemiddelingsgroep en maak een variant daarvan om na te gaan welke het best presteert. Tijdens de test worden de gebruikers van uw app verdeeld over de bestaande bemiddelingsgroepconfiguratie en de variant, zodat u de prestaties met elkaar kunt vergelijken.

U kunt verschillende wijzigingen aanbrengen in de configuratie van de bemiddelingsgroep voor variant B:

• Voeg advertentiebronnen toe of verwijder deze om de impact op uw bemiddelingsgroep te bepalen.
  • Gebruik een andere waterfall-volgorde door de handmatige eCPM-waarde van advertentiebronnen te wijzigen.
  • Schakel optimalisatie voor waterfall-advertentiebronnen in of uit.
  • Wijzig het aantal keren dat een advertentiebron wordt aangeroepen.
Opmerking: AdMob kan pas resultaten weergeven als de test minstens 10.000 advertentieverzoeken heeft ontvangen.

Klik hier om een voorbeeldtest weer te geven.

De test duurt 90 dagen, maar u kunt deze ook eerder beëindigen. Op basis van de testresultaten kunt u ervoor kiezen om de oorspronkelijke bemiddelingsgroepconfiguratie (variant A) of de variant (variant B) te gebruiken.

Als u de A/B-test heeft gestart, kunt u pas weer wijzigingen in variant A of B aanbrengen als de test is stopgezet of afgelopen.Dit is nodig om betrouwbare, nauwkeurige resultaten te kunnen geven.

Een A/B-test instellen

Voer de volgende stappen uit:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Bemiddeling.
  3. Klik naast de bemiddelingsgroep waarvoor u een A/B-test wilt maken op A/B-test instellen.
  4. Vul een naam in voor de test.
  5. Stel de gebruikerstoewijzing in. U kunt kiezen uit de volgende opties: 50%, 10% en 1%. Dit is het percentage van uw gebruikers dat variant B te zien krijgt. Als u de gebruikerstoewijzing bijvoorbeeld instelt op 10%, wordt variant A (de bestaande bemiddelingsgroepconfiguratie) toegepast op 90% van de gebruikers van uw app en variant B op 10%.
  6. Wijzig de advertentiebronconfiguratie in variant B. U kunt het volgende doen:
    • Voeg advertentiebronnen toe of verwijder deze om de impact op uw bemiddelingsgroep te bepalen.
    • Wijzig de volgorde van uw waterfall door de handmatige eCPM-waarde te wijzigen.
    • Schakel optimalisatie voor waterfall-advertentiebronnen in of uit.
    • Wijzig het aantal keren dat een advertentiebron wordt aangeroepen.
  7. Voor een nauwkeurige rapportage raden we aan unieke advertentiebloktoewijzingen te gebruiken wanneer u dezelfde advertentiebron gebruikt in variant A en B. Gebruik bijvoorbeeld een toewijzing die nog niet wordt gebruikt in variant A.
  8. Klik op Opslaan.
  9. Klik op Test starten.
    Nadat u de A/B-test heeft gestart, kunt u geen wijzigingen meer aanbrengen in de bemiddelingsgroep, waaronder in variant A en in variant B, totdat de test is stopgezet of is afgelopen. Als u tijdens een experiment wijzigingen aanbrengt, zou dit de resultaten kunnen beïnvloeden. Daarom kunt u bijvoorbeeld de advertentieblokken en de targeting op locatie niet bewerken.
  10. Klik in het bevestigingsvak op Start. De test begint over een paar minuten.

De test duurt standaard 90 dagen, maar u kunt de test eerder beëindigen als u actie wilt ondernemen op basis van de beschikbare gegevens. Meer informatie over hoe u uw A/B-test kunt analyseren en actie kunt ondernemen

Praktische tips

• Kies advertentieblokken met voldoende verkeer zodat AdMob de testresultaten kan bepalen. AdMob kan pas resultaten weergeven als de test minstens 10.000 advertentieverzoeken heeft ontvangen.
  • Wijzig één instelling per keer zodat u prestatieverschillen nauwkeuriger kunt toeschrijven aan een bepaalde wijziging.
  • Laat de test minimaal 2 weken lopen. Als er meer gegevens beschikbaar zijn, kunnen we nauwkeuriger schatten welke variant het best zal presteren.
  • U kunt overwegen verschillende toewijzingen te gebruiken in variant A en B. Zo kunnen we nauwkeurige testgegevens en rapportage voor uw waterfall-advertentiebronnen weergeven.