Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Välitys

A/B-testauksen käyttö välityksessä

Maksimoi välityksen tulokset välitysryhmien erilaisten asetusten A/B-testeillä #A/Btests #waterfalladsources #biddingadsources

A/B-testien avulla voit tehdä harkittuja päätöksiä mainoslähteiden käytöstä välityksessä, mikä voi auttaa sinua kasvattamaan tulojasi.

A/B-testien toiminta

A/B-testien avulla voit arvioida välitysryhmän kahta eri muunnelmaa ja verrata tuloksia. Käytä nykyistä välitysryhmää ja luo sille muunnelma. Testin avulla näet, kumpi niistä toimii paremmin. Testissä sovelluksesi käyttäjät jaetaan nykyisen välitysryhmän ja muunnelman välille, joten molempien toimintaa mitataan samanaikaisesti.

Voit vaihtaa välitysryhmäsi asetukset Muunnelman B mukaisiksi seuraavalla tavalla:

• lisäämällä tai poistamalla mainoslähteitä nähdäksesi niiden vaikutuksen välitysryhmääsi
  • muuttamalla waterfall-järjestystä vaihtamalla mainoslähteiden manuaalisen todellisen tuhannen impression hinnan
  • ottamalla käyttöön waterfall-mainoslähteiden optimoinnin tai poistamalla sen käytöstä
  • muuttamalla mainoslähteiden kutsukertojen määrää.
Huom. Testin on saatava vähintään 10 000 mainospyyntöä, ennen kuin AdMob voi antaa testille tuloksen.

Klikkaa tästä, niin näet esimerkkitestin

Esimerkki AB-välityksestä AdMob-käyttöliittymässä

Testi on käynnissä 90 päivän ajan, mutta voit keskeyttää sen koska tahansa. Testin tulosten perusteella voit päättää, käytätkö alkuperäisiä välitysryhmäasetuksia (Muunnelma A) vaiko niiden muunnelmaa (Muunnelma B).

Kun aloitat A/B-testin, et voi enää tehdä muutoksia kumpaankaan muunnelmaan, ennen kuin testi on keskeytetty tai päättynyt. Näin testi on tasapuolinen ja tarkka.

A/B-testin luominen

Toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse sivupalkista Välitys.
  3. Klikkaa Määritä A/B-testi sen välitysryhmän vierestä, jolle haluat luoda A/B-testin.
  4. Nimeä testi.
  5. Muuta käyttäjien jakamisprosenttia liukusäätimellä. Se on niiden sovelluskäyttäjien prosenttiosuus, jotka lisätään A/B-testissä muunnelmaan B. Muunnelmaan B voidaan ohjata 1–50 % sovelluksesi käyttäjäliikenteestä. Loput liikenteestä jää muunnelmaan A (alkuperäinen).
    Huom. Kun olet valinnut käyttäjien jakamisprosentin ja aloittanut testin, et voi enää vaihtaa arvoa.
  6. Muuta muunnelman B mainoslähdeasetuksia. Voit tehdä seuraavat asiat:
    • lisätä tai poistaa mainoslähteitä nähdäksesi niiden vaikutuksen välitysryhmääsi
    • muuttaa waterfall-järjestystä vaihtamalla manuaalisen todellisen tuhannen impression hinnan
    • ottamalla käyttöön waterfall-mainoslähteiden optimoinnin tai poistamalla sen käytöstä
    • muuttamalla mainoslähteiden kutsukertojen määrää.
  7. Tarkan raportoinnin varmistamiseksi suosittelemme käyttämään yksilöllisiä mainosyksikkömäppäyksiä, kun sama mainoslähde kuuluu sekä Muunnelmaan A että Muunnelmaan B. Käytä esimerkiksi mäppäystä, joka ei ole käytössä muunnelmassa A.
  8. Klikkaa Tallenna.
  9. Klikkaa Aloita testi
    Kun aloitat A/B-testin, et voi enää tehdä muutoksia kummankaan muunnelman välitysryhmään, ennen kuin testi on keskeytetty tai päättynyt. Kokeilun aikana tehdyillä muutoksilla voi olla vaikutusta tuloksiin. Et siis voi muokata mainosyksiköitä, aluekohdistusta jne.
  10. Klikkaa vahvistusruudusta Aloita, niin testi alkaa muutaman minuutin kuluessa.

Testi on oletusarvoisesti käynnissä 90 päivän ajan, mutta voit keskeyttää sen koska tahansa ja tehdä haluamasi toimenpiteet saatavilla olevan datan perusteella. Lue lisää A/B-testin analysoimisesta ja mahdollisista toimenpiteistä.

Parhaat käytännöt

• Valitse sellaiset mainosyksiköt, jotka saavat riittävästi liikennettä. Tällöin saat testistä tuloksen. Testin on saatava vähintään 10 000 mainospyyntöä, ennen kuin AdMob voi antaa testille tuloksen.
  • Muuta vain yhtä asetusta kerralla, niin saat mahdollisimman tarkasti tietää, miten mikäkin muutos vaikuttaa muunnelmien toimintaan.
  • Jatka testausta vähintään kahden viikon ajan. Mitä enemmän dataa meillä on, sitä luotettavammin pystymme arvioimaan, kumpi muunnelma toimii paremmin.
  • Suosittelemme käyttämään eri mäppäyksiä Muunnelmassa A ja Muunnelmassa B. Tämä auttaa varmistamaan waterfall-mainoslähteiden testidatan ja raportoinnin tarkkuuden.