På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Hjälp för utgivare att följa amerikanska delstaters integritetslagstiftning

Ta kontroll över inställningarna för databehandling i AdMob
Applicable to the following US states:
  • California
  • Virginia
  • Connecticut
  • Colorado
  • Utah

Google sätter i alla lägen användarna i första rummet. Ett led i detta åtagande gentemot användarna är att vi inte säljer personliga uppgifter. Vi ger användarna insyn i och kontroll över annonsupplevelsen med verktyg som Mitt annonscenter, Mitt konto och flera andra funktioner. Enligt vår policy gällande anpassade annonser använder vi inte känsliga uppgifter om sådant som hälsa, etnisk tillhörighet, religion eller sexuell läggning för att anpassa annonser. Vi investerar dessutom i initiativ som Coalition for Better Ads, Google News Initiative och ads.txt för att främja ett sunt och hållbart ekosystem för annonsering.

Google välkomnar integritetslagar som skyddar konsumenterna. I maj 2018 lanserade vi flera uppdateringar för att hjälpa utgivare att följa den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) i EES.

Vi bygger vidare på dessa funktioner genom att erbjuda begränsad databehandling enligt villkoren nedan för att hjälpa utgivare att hantera efterlevnad av amerikanska delstaters integritetslagar.

Villkor för tjänsteleverantörer

Google erbjuder redan dataskyddsvillkor i enlighet med EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Nu erbjuder vi även villkor för tjänsteleverantörer, som kompletterar våra befintliga dataskyddsvillkor och som träder i kraft den 1 januari 2023. För kunder med onlineavtal och uppdaterade plattformsavtal införlivas villkoren för tjänsteleverantörer i våra befintliga avtal via dataskyddsvillkoren. Sådana kunder behöver inte vidta några åtgärder för att lägga till villkoren för tjänsteleverantörer i sina avtal.

Aktivera begränsad databehandling (BDB) för tillämpliga amerikanska delstater

Utgivare kan ställa in begränsad databehandling (BDB) för trafik i amerikanska delstater och andra regioner globalt. När det finns en BDB-signal visar AdMob inte annonser baserat på användarens tidigare beteende och en begäran om en icke-anpassad annons skickas till alla budgivningssystem. Utgivare kan aktivera BDB på flera sätt:

1. Plattform för samtyckeshantering

Många utgivare samarbetar med en plattform för samtyckeshantering (CMP) för att förmedla lämpliga samtyckessignaler till sina annonseringspartners beroende på användarnas samtyckesval.

Med Googles egna lösningar för samtyckeshantering kan du aktivera BDB för att visa icke-anpassade annonser för kvalificerade webbanvändare i tillämpliga amerikanska delstater och tillhandahålla valfria meddelandefunktioner via fliken Integritet och meddelanden.

2. Utgivarens annonstaggar

Utgivare kan också välja att aktivera BDB endast för vissa användare, via GPT och asynkrona AdSense/Ad Exchange-annonstaggar per begäran. Detta kan vara användbart om du väljer att inte visa länken Sälj inte mina personliga uppgifter. För användare som klickar på den länken kan du bestämma att du fullgör dina lagstadgade skyldigheter genom att skicka med signalen.

3. Standardiserat IAB-ramverk

I dag kan utgivare välja att använda IAB Tech Lab US Privacy String för att tillämpa begränsad databehandling vid behov. Utgivare kan skicka med strängen eller låta en CMP göra det. Eftersom BDB aktiveras som en del av ett standardiserat ramverk kan medlingspartners läsa signalen. Under det första kvartalet 2024 börjar AdSense, AdMob och Ad Manager stödja IAB Tech Labs Global Privacy Platform (GPP) i tillämpliga amerikanska delstater och aktivera BDB när GPP-signalen tas emot. När GPP stöds fullt ut av AdSense, AdMob och Ad Manager för amerikanska delstater rekommenderar vi att utgivare börjar skicka GPP-strängen i stället för IAB US Privacy String.

Obs! Vi är medvetna om att IAB har för avsikt att fasa ut US Privacy String i januari 2024 till förmån för GPP. AdMob kommer dock att fortsätta läsa US Privacy String för att stödja app-partners. US Privacy String kan komma att fasas ut i framtida SDK-versioner.

4. Integritets- och meddelandeinställningar

Utgivare som vill begränsa databehandling och endast visa icke-anpassade annonser för kvalificerade användare i tillämpliga amerikanska delstater kan ändra sina inställningar för förordningar i amerikanska delstater i AdMob-gränssnittet. Inställningarna gäller alla amerikanska delstater som omfattas av integritetslagstiftning. De styr inte data som du delar utanför kontot (till exempel genom medling).