Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Julkaisijoiden tukeminen Yhdysvaltojen osavaltioiden tietosuojalakien noudattamisessa

Muokkaa datan käsittelyasetuksia AdMobissa
Applicable to the following US states:
  • California
  • Virginia
  • Connecticut
  • Colorado
  • Utah

Käyttäjän etu on jo kauan ollut lähtökohtana kaikessa Googlen toiminnassa. Siksi emme myy heidän henkilökohtaisia tietojaan. Lisäksi edistämme avoimuutta ja annamme käyttäjille mahdollisuuden päättää mainoskokemuksiinsa liittyvistä asioista My Ad Centerin, oman tilin asetusten ja useiden muiden ominaisuuksien avulla, jotta tilin hoitaminen olisi helpompaa. Personoitua mainontaa koskevan käytäntömme mukaisesti emme käytä koskaan arkaluontoisia tietoja (jotka liittyvät esim. terveyteen, etniseen taustaan, uskontoon tai seksuaaliseen suuntautumiseen) mainosten personointiin. Tuemme myös Coalition for Better Adsin, Google News Initiativen ja ads.txt:n kaltaisia hankkeita, jotta voimme olla mukana luomassa toimivaa ja kestävää mainosekosysteemiä.

Google kannattaa tietosuojalakeja, jotka suojaavat kuluttajia. Toukokuussa 2018 julkaisimme useita päivityksiä auttaaksemme julkaisijoita noudattamaan yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR) ETA-maissa.

Nyt tarjoamme näiden ominaisuuksien jatkona rajoitettua datan käsittelyä, jonka avulla julkaisijat voivat alla kuvatulla tavalla täyttää Yhdysvaltojen osavaltion tietosuojalakien vaatimukset.

Palveluntarjoajaa koskevat ehdot

Googlella on jo voimassa tietosuojaehtoja, jotka liittyvät EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen (GDPR). Nyt meillä on myös palveluntarjoajaa koskevat ehdot, jotka täydentävät nykyisiä tietosuojaehtoja. Ne tulevat voimaan 1.1.2023. Jos asiakkaalla on voimassa oleva verkkosopimus ja päivitetty alustasopimus, palveluntarjoajaa koskevat ehdot sisällytetään olemassa olevien sopimusten tietosuojaehtoihin. Tällaisten asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään palveluntarjoajaa koskevien ehtojen lisäämiseksi sopimukseen.

Rajoitetun datankäsittelyn käyttöönotto soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa

Julkaisijat voivat määrittää rajoitetun datankäsittelyn Yhdysvaltojen osavaltioiden (tai minkä tahansa muun alueen) liikenteelle. Kun rajoitetun datankäsittelyn signaali löytyy, AdMob ei julkaise mainoksia, jotka perustuvat käyttäjän aiempaan toimintaan, vaan lähettää kaikille tarjoajille personoimattoman mainospyynnön. Julkaisija voi ottaa rajoitetun datankäsittelyn käyttöön useilla eri tavoilla:

1. Suostumustenkäsittelyalusta

Monet julkaisijat käyttävät suostumustenkäsittelyalustaa (CMP) välittääkseen mainontakumppaneilleen asianmukaiset suostumussignaalit sen mukaan, minkätyyppisen suostumuksen käyttäjä on antanut.

Googlen suostumusten ylläpitotyökalujen avulla voit ottaa rajoitetun datankäsittelyn käyttöön kohdistaaksesi personoimattomia mainoksia ehdot täyttäville verkon käyttäjille soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa. Niissä on myös valinnaisia viestiominaisuuksia, joita voi käyttää Yksityisyys ja viestit ‑välilehden kautta.

2. Julkaisijan mainostagit

Halutessaan julkaisijat voivat aktivoida rajoitetun datankäsittelyn vain osalle käyttäjistä GPT-tagin ja AdSensen tai Ad Exchangen asynkronisten mainostagien avulla pyyntökohtaisesti. Tästä voi olla hyötyä, jos haluat käyttäjien näkevän Älä myy henkilökohtaisia tietojani ‑linkin. Saatat todeta, että tämän signaalin välittäminen riittää lainsäädännöllisten velvoitteidesi täyttämiseen henkilökohtaisten tietojen myymisen kieltäneiden osalta.

3. IAB:n standardoitu kehys

Tällä hetkellä julkaisijat voivat rajoittaa datankäsittelyä tarpeen mukaan käyttämällä IAB Tech Labin US Privacy ‑merkkijonoa. Julkaisijat voivat välittää kyseisen merkkijonon itse tai CMP:n avulla. Ottamalla rajoitettu datankäsittely käyttöön standardoidun kehyksen avulla voidaan varmistaa, että välityskumppanit pystyvät lukemaan signaalin. Vuoden 2024 ensimmäisestä kvartaalista lähtien AdSense, AdMob ja Ad Manager tukevat IAB Tech Labin Global Privacy Platformia (GPP) soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa ja aktivoivat rajoitetun datankäsittelyn aina, kun GPP-signaali vastaanotetaan. Kun AdSense, AdMob ja Ad Manager tukevat GPP:tä Yhdysvaltojen osavaltioiden osalta täysin, julkaisijoiden on suositeltavaa lähettää GPP-merkkijono IAB:n US Privacy ‑merkkijonon sijaan.

Huom. Tiedämme, että IAB aikoo poistaa US Privacy ‑merkkijonon käytöstä tammikuuhun 2024 mennessä, sillä GPP korvaa sen. AdMob kuitenkin lukee US Privacy ‑merkkijonoja senkin jälkeen voidakseen tarjota tukea sovelluskumppaneille. Merkkijono saatetaan poistaa käytöstä tulevista SDK-julkaisuista.

4. Yksityisyys ja viestit ‑asetukset

Julkaisijat voivat rajoittaa datankäsittelyä ja kohdistaa vain personoimattomia mainoksia ehdot täyttäville käyttäjille soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa muuttamalla Yhdysvaltojen osavaltioiden säädöksiä koskevia asetuksia AdMobin käyttöliittymästä. Nämä asetukset koskevat kaikkia Yhdysvaltojen osavaltioita, joissa sovelletaan tietosuojalakeja. Ne eivät vaikuta dataan, jota mahdollisesti jaat tilisi ulkopuolella (esim. välityksen avulla).