Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Bronnen om problemen op te lossen met advertenties die niet worden getoond

Dit artikel gaat over veelvoorkomende redenen waarom advertenties niet in een app worden getoond en de bronnen waarmee u deze problemen kunt oplossen.

Het kan tot 24 uur duren voordat een nieuw AdMob-account is goedgekeurd en het kan tot een uur duren voordat advertenties worden getoond in nieuwe apps en advertentieblokken.

Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u antwoorden zoeken of vragen stellen in de Help-community van AdMob, de Google Developers-handleidingen Aan de slag doornemen of de volgende probleemoplosser gebruiken:

Probleemoplosser voor advertenties die niet worden getoond

Typen veelvoorkomende problemen die in dit artikel worden behandeld:

Problemen met instellen

Nieuw AdMob-account

Als u zich voor het eerst aanmeldt voor AdMob, wordt uw account beoordeeld voordat het wordt goedgekeurd. Dit duurt meestal maximaal 24 uur. In sommige zeldzame gevallen kan dit tot 2 weken duren, maar dit is ongebruikelijk. U krijgt een e-mail als uw account niet is goedgekeurd door AdMob.

Nieuwe app of nieuw advertentieblok in AdMob

Als u een nieuwe app of een nieuw advertentieblok maakt, duurt het meestal tot 1 uur voordat er advertenties worden getoond. In sommige zeldzame gevallen kan dit een paar dagen duren, maar dit is ongebruikelijk.

Het duurt meestal 1 uur voordat nieuw geregistreerde apps en nieuw gemaakte advertentieblokken zijn geactiveerd en live vertoningen gaan weergeven.

iOS-apps tonen pas Google-advertenties als ze worden vermeld in de Apple App Store. Ga na hoe u uw advertenties kunt testen.

App-configuratie

Als u advertenties wilt tonen, moet u de SDK voor mobiele advertenties van Google integreren in een app en uw app correct instellen. Hier zijn enkele bronnen waarmee u aan de slag kunt gaan en uw configuratie kunt testen:

Documentatie voor ontwikkelaars Documentatie Aan de slag voor ontwikkelaars
  • Neem de Google Developers-handleiding Aan de slag door voor Android, iOS of Unity.
  • Bekijk enkele voorbeeld-apps met advertenties voor Android of iOS.

Nadat u uw app heeft ingesteld voor advertentieweergave, kunt u uw implementatiecode testen of de Ad Inspector gebruiken om de advertentieweergave in de app te testen.

Foutcodes controleren

Als een advertentieblok in een app een advertentieverzoek naar de servers van Google stuurt, reageert de server met een advertentie of met een foutcode om het probleem aan te geven. Bekijk de meest voorkomende foutcodes voor Android en iOS of ga naar de AdMob-communitypost over foutcodes voor tips om problemen op te lossen.

Bemiddelingsproblemen

Met de functie AdMob-bemiddeling kunt u advertenties in uw apps weergeven uit verschillende bronnen, waaronder het AdMob-netwerk, advertentienetwerken van derden en AdMob-campagnes. Voor bemiddeling moet uw app op de juiste manier zijn ingesteld voor advertentieweergave.

In het geval van advertentienetwerken van derden heeft elk advertentienetwerk eigen integratie-instructies en moet het netwerk worden ingesteld in AdMob-bemiddelingsgroepen.

Hier zijn enkele bronnen waarmee u aan de slag kunt gaan en uw configuratie kunt testen:

Documentatie voor ontwikkelaars Documentatie voor ontwikkelaarsbemiddeling
  • Neem de Google Developers-bemiddelingshandleiding door voor Android, iOS of Unity.
  • Volg de netwerkinstructies van Google Developers voor Android, iOS of Unity.

Nadat u uw app heeft ingesteld voor advertentieweergave, kunt u de Ad Inspector gebruiken om uw bemiddelingsinstellingen en advertentieweergave in de app te controleren.

Beleidsproblemen

Beleidshandhaving

Beleidshandhavingsmaatregelen kunnen van invloed zijn op de advertentieweergave. Ga naar het Beleidscentrum in uw AdMob-account voor meer informatie over de handhavingsmaatregelen en hoe u de problemen kunt oplossen.

Apps voor kinderen

Apps voor kinderen moeten voldoen aan het gezinsbeleid van Google Play en de Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA). Neem de COPPA door en de informatie over hoe u advertentieverzoeken kunt taggen voor behandelen als gericht op kinderen.

Zorg ook dat u weet hoe u kunt voldoen aan het Gezinsbeleid van Google Play en stel een maximale contentclassificatie in.

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

U kunt de tools gebruiken waarmee uitgevers de AVG makkelijker kunnen naleven.

Android-pakket (APK)

Google scant dagelijks miljoenen apps om te controleren of ze veilig zijn voor gebruikers. Als u bent gevraagd om uw Android-pakket (APK) in te dienen of als u problemen ondervindt met de weergave van Google-advertenties in uw Android-app, kunt u het APK-inzendingsformulier indienen.