Etusivu ja aloittaminen

Vianetsintä, kun mainokset eivät näy

Jos sovelluksessasi näkyy vain vähän tai ei lainkaan mainoksia, syitä voi olla useita. Tämän artikkelin ohjeiden avulla voit ratkaista mainoksiin liittyviä ongelmia.

Artikkelin aiheet:

Odota, että uudet sovellukset ja mainosyksiköt aktivoituvat

Kun sovellukset on vasta rekisteröity AdMobiin, uusi mainosyksikkö alkaa toimia Googlen palvelimilla tunnin kuluessa. Tästä syystä et välttämättä näe impressioita heti.

Jos olet luonut uuden mainosyksikön äskettäin, mainosyksikön aktivoitumiseen saattaa myös tällöin kulua tunti. Voit testata toteutuksen testimainosyksiköillä sillä aikaa, kun odotat mainosyksiköiden aktivoitumista.

Huom. Joissakin tapauksissa mainokset alkavat näkyä uusissa sovelluksissa tai mainosyksiköissä vasta yli tunnin kuluttua. Odota 24 tuntia, ennen kuin pyydät lisäapua.

Jos osuvuusarvo on alhainen, katso ohjeet vianetsintään

Tarkista toteutukset

Varmista ensin, että olet toiminut kaikkien Google Developersin aloitusoppaan ohjeiden mukaan (Android, iOS, Unity).

Toteutusten testaaminen

Varmista testimainosten avulla, että käyttöönottokoodi toimii oikein. Testimainosyksiköt näyttävät aina mainoksia sovelluksessasi. Näin voit varmistaa, että käyttöönottokoodi toimii oikein. Lue lisää

Esimerkkisovellusten käyttäminen

Esimerkkisovellusten avulla näet, miten voit sijoittaa mainoksia sovelluksiin käyttämällä Google Mobile Ads SDK:ta. Nämä avoimen lähdekoodin sovellukset ovat saatavilla Google Adsin GitHub-lähdekoodivarastosta Android- ja iOS-laitteille.

Virhekoodien tulkitseminen

Kun tunnet eri virhekoodien merkityksen, voit helpommin selvittää, miksi mainokset eivät näy sovelluksessasi. Kun sovelluksen mainosyksikkö lähettää mainospyynnön Googlen palvelimille, palvelin vastaa siihen joko näyttämällä mainoksen tai ongelman osoittavan virhekoodin.

Lue lisää yleisimmistä virhekoodeista Android- ja iOS-laitteilla.

Voit katsoa lisää vianetsintävinkkejä virhekoodeja käsittelevästä AdMob-yhteisöpostauksesta

Välityksen käyttöönoton tarkistaminen

Varmista, että olet toiminut Google Developersin välitysoppaan ohjeiden mukaan (Android, iOS, Unity).

Huomaa, että Google Developersissa on omat integrointiohjeet kullekin mainosverkostolle (Android, iOS, Unity). Välitetyt mainosverkostot eivät voi täyttää saapuvia mainospyyntöjä, jos niitä ei ole määritetty oikein AdMob-välitysryhmissä ja integroitu sovelluksesi koodiin oikealla tavalla.

Otettuasi välityksen käyttöön voit varmistaa Mediation Test Suitella, että olet määrittänyt sen oikein. Työkalun avulla voit testata, oletko määrittänyt sovelluksen ja mainosyksiköt oikein, jotta niissä voidaan näyttää mainoksia kolmannen osapuolen verkostoista AdMob-välityksen kautta.

Mediation Test Suiten käyttöön on saatavilla ohjeet Androidille, iOS:lle ja Unitylle

Ratkaise kaikki sääntörikkomukset

Mainosten näyttäminen voidaan poistaa käytöstä sovelluksessasi, jos sovellus ei ole ohjelmasääntöjemme mukainen. Jos tililläsi on sääntörikkomus, sinulle ilmoitetaan siitä sähköpostitse ja AdMob-tilisi etusivun raporttinäkymässä. Tarkista, näkyykö AdMob-tilisi Käytäntökeskuksessa ratkaisemattomia rikkomuksia. Näet myös ohjeet niiden korjaamiseen.

Kun olet korjannut rikkomuksen, sinun on ladattava sovelluksesi uusi versio Google Playhin tai App Storeen ja pyydettävä sovelluksen tarkistusta.

Huom. Sinun on pyydettävä tarkistusta Käytäntökeskuksessa jokaiselle sovellukselle, josta olet saanut sääntörikkomusilmoituksen.

Tarkista Googlen luotettavuus‑ ja turvallisuushankkeet

Tarkista alla olevien tietojen avulla, voisiko joku Googlen luotettavuus‑ ja turvallisuushanke vaikuttaa sovellukseesi.