Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Apper

Konfigurer app-ads.txt-filer for apper

For at AdMob skal kunne finne og bekrefte app-ads.txt-filen din
  • må appen din være registrert i Google Play-butikken eller Apple App Store
  • må oppføringen i appbutikken inneholde et utviklernettsted, som forklart i trinn 1a i denne artikkelen

I denne artikkelen:

Trinn 1: Opprett et utviklernettsted

På utviklernettstedet du oppretter, skal brukerne kunne finne ut mer om appen din og annet innhold. Det er dessuten der app-ads.txt-standarden får fastslått hvem som eier appen. Du må linke til utviklernettstedet ditt i butikkoppføringene dine i Google Play-butikken eller i App Store for at AdMob og andre annonseplattformer skal kunne fastslå at du faktisk eier den aktuelle appen.

Hvis du ennå ikke har opprettet noe nettsted for appene du utvikler, må du gjøre dette før du kan bruke app-ads.txt. Det finnes mange webhotell du kan velge mellom, både gratisløsninger og kostnadsbelagte alternativer.

Når du har fått på plass dette, må du oppdatere oppføringene for appen din i de ulike appbutikkene, slik at utviklernettstedet ditt er oppgitt i feltet for utviklerens kontaktinformasjon. Du kan også velge å publisere relevant brukerstøtte- og markedsføringsinformasjon knyttet til appen din på dette nettstedet.

Merk: Du trenger ikke å oppgi den fullstendige nettadressen for app-ads.txt i oppføringene i de aktuelle appbutikkene. AdMob gjennomsøker app-ads.txt-filen ved hjelp av vertsnavndelen (domenet) i nettadressen. I trinn 3 kan du se hvordan vi finner app-ads.txt-filen.

Trinn 1a: Legg til utviklernettstedet i oppføringer i appbutikker

Slik kan du legge til utviklernettstedet i oppføringer i appbutikker:

• For Google Play-butikken – Legg til nettadressen i kontaktinformasjonen oppgitt i oppføringen av appen på følgende måte:
    1. Logg på Play-konsollen.
    2. Velg en app.
    3. I menyen til venstre klikker du på Butikktilstedeværelse > Butikkoppføring.
    4. Rull ned til Kontaktinformasjon.
    5. Legg til nettadressen for utviklernettstedet.
  • For Apple App Store: Legg til utviklernettstedet i feltet for markedsføringsadresse i butikkoppføringen.

Hvis du legger til eller oppdaterer et utviklernettsted i oppføringen av appen din i Google Play, kan det ta opptil 24 timer før AdMob har registrert de aktuelle endringene.

Trinn 2: Opprett app-ads.txt-filen

Se et eksempel på en app-ads.txt-fil:
# eksempelfil for app-ads.txt:

greenadexchange.com, 12345, DIRECT, d75815a79

silverssp.com, 9675, RESELLER, 496211

blueadexchange.com, XF436, DIRECT

orangeexchange.com, 45678, RESELLER

silverssp.com, ABE679, RESELLER

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08047fec0942fa0

I eksempelet

• er google.com et annonsemarked
  • er pub-0000000000000000 publisist-/konto-ID-en
  • er DIRECT relasjonstypen
  • er f08047fec0942fa0 sertifiseringsinstansen (TAG)

Merk: Du må formatere app-ads.txt-filen i tråd med føringene fra IAB Tech Lab for at den skal bli bekreftet. Hvis du trenger videre hjelp, kan du lese gjennom Authorized Sellers for Apps-spesifikasjonen fra IAB Tech Lab.

Trinn 2a: Legg til den spesialgenererte kodebiten din i app-ads.txt-filen

Du får en egen spesialgenerert kodebit av AdMob som gjør det enklere å konfigurere app-ads.txt-filen. Kodebiten inneholder blant annet publisist-ID-en din.

Vær oppmerksom på at publisist-ID-en din må tas med og være korrekt formatert for at app-ads.txt-filen skal kunne bekreftes.

Slik henter du den personlig tilpassede kodebiten (som omfatter publisist-ID-en din):

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Apper i sidefeltet.
  3. Klikk på Alle apper.
  4. Klikk på app-ads.txt-fanen.
  5. Klikk på Slik konfigurerer du app-ads.txt
  6. Klikk på Klikk for å kopiere ved siden av kodebiten du vil kopiere.
  7. Lim inn kodebiten i app-ads.txt-filen.

Trinn 2b (valgfritt): Legg til ID-en til andre autoriserte selgere i app-ads.txt-filen

Hvis du bruker et annet annonsenettverk, må du huske å legge det til i app-ads.txt-filen. På denne måten kan også tredjepartsselgeren finne og bekrefte app-ads.txt-filen. Kontakt annonsenettverket for å få den relevante informasjonen til app-ads.txt-filen.

Trinn 3: Publiser app-ads.txt-filen på utviklernettstedet ditt

AdMob-søkeroboten leter etter app-ads.txt-filen på utviklernettstedet du har angitt i appens butikkoppføring. I samsvar med app-ads.txt-spesifikasjonen leter søkerobotene etter filer med utgangspunkt i disse nettadressemønstrene:

• https://<<vertsnavn>>/app-ads.txt
  • http://<<vertsnavn>>/app-ads.txt

Vertsnavnet fastsettes med utgangspunkt i utviklernettstedet for appen, altså nettstedets domene eller (under visse omstendigheter) et underdomene, som beskrevet nedenfor.

I tabellen nedenfor kan du se eksempler på vanlige steder AdMob-søkeroboten ser etter app-ads.txt-filen knyttet til ulike nettadresser for utviklernettsteder.

Hvis utviklernettstedet er: Leter søkeroboten i denne rekkefølgen:
https://example.com/spill https://example.com/app-ads.txt
http://example.com/app-ads.txt
http://hjelp.example.com/spill https://hjelp.example.com/app-ads.txt
http://hjelp.example.com/app-ads.txt
https://example.com/app-ads.txt
http://example.com/app-ads.txt

I app-ads.txt-spesifikasjonen finnes det regler som spesifikt gjelder underdomener. Søkerobotene undersøker opptil ett underdomenenivå på utviklernettstedet når app-ads.txt-nettadressen skal genereres.

Eksempel:

Hvis utviklernettstedet er: Leter søkeroboten i denne rekkefølgen:
http://brukerstøtte.hjelp.example.com/spill

https://hjelp.example.com/app-ads.txt
http://hjelp.example.com/app-ads.txt
https://example.com/app-ads.txt
http://example.com/app-ads.txt

Merk: «hjelp.example.com» er på det første underdomenenivået og blir gjennomsøkt, mens «brukerstøtte.hjelp.example.com» er på det andre underdomenenivået og utelates fra gjennomsøkingen.

I henhold til spesifikasjonen ekskluderes «www.»- og «m.»-underdomenene fra stedene der søkerobotene skal se etter filer.

Hvis utviklernettstedet er: Leter søkeroboten i denne rekkefølgen:
https://www.example.com/spill https://example.com/app-ads.txt
http://example.com/app-ads.txt
https://m.example.com/spill https://example.com/app-ads.txt
http://example.com/app-ads.txt

Det kan hende at nettjeneren din viderekobler søkeroboten til en app-ads.txt-fil som en annen plassering er vert for (også et «www.»-underdomene).

Søkeroboten ser etter en fil her: Gyldige landingssider kan omfatte,
men er ikke begrenset til, følgende:
https://example.com/app-ads.txt

Nettstedets «www.»-underdomene:
https://www.example.com/app-ads.txt

Et annet underdomene eller en annen underkatalog:
https://statisk.example.com/filer/app-ads.txt

Et annet underdomene eller filnavn eller en annen underkatalog:
https://statisk.example.com/filer/app-ads-1.txt

Et annet domene, blant annet flere underdomener:
https://www.iln.filer.eksempelbedrift.com/app-ads.txt

Hvis du vil undersøke om du har publisert filen på riktig måte, kan du kontrollere at du ser filens innhold når du åpner app-ads.txt-nettadressen i nettleseren. Hvis filen gjengis der, er sjansene store for at søkerobotene finner den.

Se informasjon om forsøk AdMob har gjort på å gjennomsøke app-ads.txt-filen i AdMob-kontoen din.

Trinn 4: Vent til AdMob får gjennomsøkt og bekreftet app-ads.txt-filen

Det kan ta opptil 24 timer før AdMob får gjennomsøkt og bekreftet app-ads.txt-filene dine. AdMob kontrollerer regelmessig den nyeste filen, men du kan også be AdMob om å gjennomsøke appen din hvis du vil ha svar raskere:

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Apper i sidefeltet.
  3. Klikk på Alle apper.
  4. Klikk på app-ads.txt-fanen.
  5. Klikk for å vise Vis i raden for appen du vil se informasjon om. Nå får du se mer informasjon samt et alternativ for å be AdMob om å gjennomsøke appen din.

Eksempel på statusinformasjonen om en app-ads.txt-fil i AdMob-grensesnittet

6. Klikk på Se etter oppdateringer. Når du ber AdMob om å søke etter en app-ads.txt-fil, oppdaterer AdMob statusen for alle appene som deler den samme app-ads.txt-filen.
    • I noen tilfeller kan «Se etter oppdateringer»-knappen være utilgjengelig. Vær oppmerksom på at AdMob gjennomsøker den nyeste filen regelmessig for å se etter oppdateringer.

Det kan ta opptil 24 timer før AdMob får gjennomsøkt og bekreftet app-ads.txt-filene dine. Vent minst et døgn på at app.ads.txt-statusen blir oppdatert.

Hvis du nylig har lagt til et utviklernettsted eller oppdatert oppføringen av appen din i Google Play, kan det ta opptil 24 timer før AdMob har registrert de aktuelle endringene.

Trinn 5: Sjekk at app-ads.txt-filen er bekreftet i AdMob-kontoen din

Du kan se statusen for og informasjon om app-ads.txt-filen for alle appene dine i AdMob-kontoen.

Hvis filen ikke ble funnet og derfor heller ikke kunne bekreftes, kan du lese gjennom informasjonen i AdMob-kontoen din eller finne ut mer om feilsøking av problemer med app-ads.txt.