Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

App-extensie

Een app-ads.txt-bestand instellen voor uw app

Als u wilt dat AdMob uw app-ads.txt-bestand vindt en verifieert:
  • Uw app moet zijn geregistreerd bij de Google Play Store of de Apple App Store
  • De appstore-vermelding moet een ontwikkelaarswebsite bevatten. Dit wordt uitgelegd in stap 1a in dit artikel.

In dit artikel vindt u informatie over de volgende producten:

Stap 1: Maak uw ontwikkelaarswebsite

Op een ontwikkelaarswebsite kunnen uw gebruikers meer te weten komen over uw apps en andere content. De website wordt tevens door de app-ads.txt-standaard gebruikt om te bepalen wie eigenaar is van een app. Uw ontwikkelaarswebsite moet zijn gekoppeld aan uw winkelvermeldingen in Google Play of de App Store, zodat AdMob en andere advertentieplatforms kunnen vaststellen van wie uw app is.

Als u momenteel nog geen website heeft voor uw app-ontwikkelbedrijf, moet u eerst een website maken voordat u kunt deelnemen aan app-ads.txt. Er zijn verschillende gratis en betaalde webhostingopties beschikbaar.

Zodra de ontwikkelaarswebsite is gemaakt, werkt u de vermelding van uw app bij in de appstores om uw website op te nemen in de contact-URL van de ontwikkelaar. Als u wilt, kunt u relevante marketing- en supportgegevens voor uw app op die website publiceren.

Opmerking: U hoeft uw volledige app-ads.txt-URL niet op te geven in de appstore-vermelding. AdMob crawlt uw app-ads.txt-bestand met het hostnaamgedeelte (domein) van de URL van de website. Meer informatie over hoe we uw app-ads.txt-bestand vinden, leest u in stap 3

Stap 1a: Voeg de ontwikkelaarswebsite toe aan uw appstore-vermelding

Voeg uw ontwikkelaarswebsite als volgt toe aan de winkelvermelding van uw app:

• Voor Google Play: voeg de website-URL toe aan de contactgegevens van uw app-vermelding:
    1. Log in bij de Play Console.
    2. Selecteer een app.
    3. Klik in het linkermenu op Aanwezigheid in Google Play Store en daarna Winkelvermelding.
    4. Scroll naar Contactgegevens.
    5. Voeg de URL van uw ontwikkelaarswebsite toe.
  • Voor de Apple App Store: voeg de ontwikkelaarswebsite toe aan het veld voor de marketing-URL van uw winkelvermelding.

Als u een ontwikkelaarswebsite toevoegt of updatet in uw app-vermelding op Google Play, kan het tot 24 uur duren voordat AdMob deze wijzigingen vaststelt.

Stap 2: Maak uw app-ads.txt-bestand

Bekijk een voorbeeld van een app-ads.txt-bestand:
# voorbeeldbestand voor app-ads.txt:

greenadexchange.com, 12345, DIRECT, d75815a79

silverssp.com, 9675, RESELLER, 496211

blueadexchange.com, XF436, DIRECT

orangeexchange.com, 45678, RESELLER

silverssp.com, ABE679, RESELLER

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08047fec0942fa0

Aan de hand van dit voorbeeld:

• google.com is een advertentie-exchange
  • pub-0000000000000000 is de uitgever-/account-ID
  • DIRECT is het relatietype
  • f08047fec0942fa0 is de certificeringsinstantie (TAG)

Opmerking: Uw app-ads.txt-bestand moet zijn opgemaakt zoals gespecificeerd door het IAB Tech Lab om te worden geverifieerd. Raadpleeg de Authorized Sellers for Apps-specificatie van IAB Tech Lab als u meer hulp nodig heeft.

Stap 2a: Voeg uw gepersonaliseerde codefragment toe aan uw app-ads.txt-bestand

AdMob biedt een gepersonaliseerd codefragment waarmee u uw app-ads.txt-bestand eenvoudiger kunt instellen. Het gepersonaliseerde codefragment bevat uw uitgever-ID.

Uw uitgever-ID moet zijn opgenomen en correct zijn opgemaakt, anders kan het ads.txt-bestand niet worden geverifieerd.

Zo haalt u uw gepersonaliseerde codefragment op dat uw uitgever-ID bevat:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Klik op Alle apps.
  4. Klik op het tabblad app-ads.txt.
  5. Klik op App-ads.txt instellen
  6. Klik op Klik om te kopiëren naast het codefragment dat u wilt kopiëren.
  7. Plak het codefragment in uw app-ads.txt-bestand.

Stap 2b: (Optioneel) Voeg andere geautoriseerde verkoper-ID's toe aan uw app-ads.txt-bestand

Als u een ander advertentienetwerk gebruikt, moet u dat netwerk toevoegen aan uw app-ads.txt-bestand. Hierdoor kan uw externe verkoper ook uw app-ads.txt-bestand vinden en verifiëren. Neem contact op met het advertentienetwerk voor de app-ads.txt-gegevens van het netwerk.

Stap 3: Publiceer uw app-ads.txt-bestand op uw ontwikkelaarswebsite

De app-ads.txt-crawler van AdMob zoekt naar uw app-ads.txt-bestand op basis van de ontwikkelaarswebsite in de appstore-vermelding van uw app. In overeenstemming met de app-ads.txt-specificatie zoeken crawlers naar bestanden met de volgende URL-patronen:

• https://<<hostnaam>>/app-ads.txt
  • http://<<hostnaam>>/app-ads.txt

De hostnaam wordt bepaald via de ontwikkelaarswebsite van uw app. Dit is het domein van de website of (in bepaalde omstandigheden) een subdomein, zoals hieronder wordt beschreven.

De volgende tabel toont algemene voorbeelden van waar de AdMob-crawler naar een app-ads.txt-bestand zoekt voor verschillende URL's van ontwikkelaarswebsites.

Als de ontwikkelaarswebsite er zo uitziet: De crawler zoekt in deze volgorde:
https://example.com/game https://example.com/app-ads.txt
http://example.com/app-ads.txt
http://help.example.com/game https://help.example.com/app-ads.txt
http://help.example.com/app-ads.txt
https://example.com/app-ads.txt
http://example.com/app-ads.txt

De app-ads.txt-specificatie bevat specifieke regels voor subdomeinen. Crawlers controleren maximaal één subdomeinniveau van de ontwikkelaarswebsite wanneer een app-ads.txt-URL wordt gemaakt.

Voorbeelden:

Als de ontwikkelaarswebsite er zo uitziet: De crawler zoekt in deze volgorde:
http://support.help.example.com/game

https://help.example.com/app-ads.txt
http://help.example.com/app-ads.txt
https://example.com/app-ads.txt
http://example.com/app-ads.txt

Opmerking: 'help.example.com' bevindt zich op het eerste subdomeinniveau en wordt gebruikt voor crawlen. 'support.help.example.com' bevindt zich echter op het tweede subdomeinniveau en wordt niet gebruikt voor crawlen.

De specificatie sluit subdomeinen die beginnen met 'www' en 'm.' uit als locaties waar crawlers naar bestanden zoeken.

Als de ontwikkelaarswebsite er zo uitziet: De crawler zoekt in deze volgorde:
https://www.example.com/game https://example.com/app-ads.txt
http://example.com/app-ads.txt
https://m.example.com/game https://example.com/app-ads.txt
http://example.com/app-ads.txt

Uw webserver kan de crawler omleiden naar een app-ads.txt-bestand dat elders wordt gehost (inclusief een subdomein dat begint met 'www').

Als de crawler hier een bestand zoekt: Geldige omleidingsbestemmingen zijn inclusief
maar niet beperkt tot het volgende:
https://example.com/app-ads.txt

De www. van uw website subdomein:
https://www.example.com/app-ads.txt

Nog een subdomein en subdirectory:
https://static.example.com/files/app-ads.txt

Nog een subdomein, subdirectory of bestandsnaam:
https://static.example.com/files/app-ads-1.txt

Nog een domein, inclusief meerdere subdomeinen:
https://www.cdn.files.example.com/app-ads.txt

Als u wilt onderzoeken of u uw bestand correct heeft gepubliceerd, controleert u of de content van uw bestand correct wordt weergegeven wanneer u de app-ads.txt-URL in uw webbrowser opent. Als u het bestand in uw webbrowser kunt zien, kunnen dat crawlers het bestand waarschijnlijk vinden.

Bekijk in uw AdMob-account de informatie over het aantal pogingen van AdMob om uw app-ads.txt-bestand te crawlen.

Stap 4: Wacht tot AdMob uw app-ads.txt-bestand heeft gecrawld en geverifieerd

Het kan tot 24 uur duren voordat AdMob uw app-ads.txt-bestanden heeft gecrawld en geverifieerd. AdMob controleert regelmatig uw meest recente bestand, maar u kunt AdMob ook verzoeken uw app te crawlen voor een snellere reactie:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Klik op Alle apps.
  4. Klik op het tabblad app-ads.txt.
  5. Klik in de rij van de app waarvoor u de details wilt bekijken op om de rij uit te vouwen Uitvouwen. Hiermee worden aanvullende gegevens geopend en kunt u AdMob verzoeken uw app te crawlen.

Een voorbeeld van de statusgegevens van een app-ads.txt-bestand in de AdMob-interface

6. Klik op Controleren op updates. Wanneer u AdMob verzoekt om te crawlen op een app-ads.txt-bestand, werkt AdMob de status bij voor alle apps die hetzelfde app-ads.txt-bestand delen.
    • In sommige gevallen is de knop 'Controleren op updates' mogelijk niet beschikbaar. AdMob crawlt uw meest recente bestand regelmatig voor updates.

Het kan tot 24 uur duren voordat AdMob uw app-ads.txt-bestanden heeft gecrawld en geverifieerd. Wacht ten minste 24 uur tot de status van app-ads.txt is geüpdatet.

Als u onlangs een ontwikkelaarswebsite heeft toegevoegd of uw app-vermelding heeft geüpdatet op Google Play, kan het tot 24 uur duren voordat AdMob deze wijzigingen vaststelt.

Stap 5: Controleer of uw app-ads.txt-bestand is geverifieerd in uw AdMob-account

U kunt de status en gegevens van uw app-ads.txt-bestand bekijken voor alle apps in uw AdMob-account.

Als uw bestand niet is gevonden of geverifieerd, bekijkt u de gegevens in uw AdMob-account of leest u meer informatie over problemen met app-ads.txt oplossen.