Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Sovellukset

App-ads.txt-tiedoston määrittäminen sovellukselle

Miten AdMob löytää ja vahvistaa app-ads.txt-tiedostosi?
  • Sovelluksesi täytyy olla rekisteröity Google Play Kauppaan tai Applen App Storeen.
  • Sovelluksen tietosivulle on lisättävä kehittäjäsivusto, mikä on kerrottu tämän artikkelin Vaiheessa 1a

Artikkelin aiheet:

Vaihe 1: Luo kehittäjäsivusto

Kehittäjäsivustolta käyttäjät voivat katsoa lisätietoja sovelluksistasi ja muusta sisällöstäsi. Lisäksi app-ads.txt-standardi selvittää sen avulla, kuka omistaa sovelluksen. Google Playssa tai App Storessa olevalla sovelluksesi tietosivulla on oltava kehittäjäsivustosi linkki, jotta AdMob ja muut mainosalustat voivat vahvistaa sovelluksesi omistajuuden.

Jos sinulla ei tällä hetkellä ole verkkosivustoa sovelluskehitystoiminnallesi, sinun on luotava sellainen ennen app-ads.txt-tiedoston käyttämistä. Saatavilla on useita erilaisia maksuttomia ja maksullisia hosting-palvelun tarjoajia.

Kun sivusto on luotu, lisää sen osoite sovelluskaupoissa näkyvälle sovelluksesi tietosivulle kohtaan, joka on tarkoitettu kehittäjän yhteystietojen URL-osoitteelle. Voit halutessasi julkaista kyseisellä sivustolla sovellustasi koskevaa hyödyllistä markkinointi- ja ohjesisältöä.

Huom. Sinun ei tarvitse lisätä sovelluksen tietosivulle app-ads.txt-tiedoston koko URL-osoitetta. AdMob indeksoi app-ads.txt-tiedostosi käyttämällä verkkotunnuksen URL-osoitteeseen sisältyvää isäntänimeä (eli verkkotunnusta). Lue vaiheesta 3 lisää siitä, miten löydämme app-ads.txt-tiedoston.

Vaihe 1a: Lisää kehittäjäsivustosi sovelluksen tietosivulle

Voit lisätä kehittäjäsivustosi sovelluksen tietosivulle seuraavasti:

• Google Play: Lisää verkkosivuston URL-osoite sovelluksen tietojen yhteystietoihin.
    1. Kirjaudu Play Consoleen.
    2. Valitse sovellus.
    3. Valitse vasemmasta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen tietosivu.
    4. Vieritä Yhteystiedot-kohtaan.
    5. Lisää kehittäjäsivuston URL-osoite.
  • Applen App Store: Lisää kehittäjäsivustosi sovelluksen tietosivun markkinointi-URL-kenttään.

Jos olet lisäät kehittäjäsivuston tai päivittänyt sovelluksen tietosivua Google Playssa, AdMobilla kuluu 24 tuntia muutosten

Vaihe 2: Luo app-ads.txt-tiedosto

Tässä on esimerkki app-ads.txt-tiedostosta:
# app-ads.txt-esimerkkitiedosto:

greenadexchange.com, 12345, DIRECT, d75815a79

silverssp.com, 9675, RESELLER, 496211

blueadexchange.com, XF436, DIRECT

orangeexchange.com, 45678, RESELLER

silverssp.com, ABE679, RESELLER

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08047fec0942fa0

Esimerkin perusteella näet, että

• google.com on mainospörssi
  • pub-0000000000000000 on julkaisija/tilitunnus
  • DIRECT on kumppanuuden tyyppi
  • f08047fec0942fa0 on varmenteen myöntäjä (TAG).

Huom. App-ads.txt-tiedostosi on oltava muotoiltu IAB Tech Labin ilmoittamalla tavalla, jotta tiedosto voidaan vahvistaa. Jos tarvitset lisäohjeita, tutustu IAB Tech Labin julkaisemiin Authorized Sellers for Appsin teknisiin tietoihin

Vaihe 2a: Liitä personoitu koodinpätkä app-ads.txt-tiedostoosi

AdMobista saat personoidun koodinpätkän, joka helpottaa app-ads.txt-tiedoston määrittämistä. Personoitu koodinpätkä sisältää julkaisijan tunnuksesi.

Huomaa, että app-ads.txt-tiedoston on sisällettävä oikein muotoiltu julkaisijan tunnuksesi, jotta tiedosto voidaan vahvistaa.

Löydät julkaisijan tunnuksesi sisältävän personoidun koodinpätkän seuraavasti:

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse sivupalkista Sovellukset.
  3. Valitse Kaikki sovellukset.
  4. Klikkaa app-ads.txt-välilehteä.
  5. Valitse Näin voit määrittää app-ads.txt-tiedoston
  6. Kopioi klikkaamalla koodinpätkän vierestä Kopioi klikkaamalla
  7. Liitä koodinpätkä app-ads.txt-tiedostoosi.

Vaihe 2b: (Valinnainen) Lisää muiden valtuutettujen myyjien tunnukset app-ads.txt-tiedostoosi

Jos käytät jotakin toista mainosverkostoa, muista lisätä kyseinen verkosto app-ads.txt-tiedostoosi. Näin myös kolmantena osapuolena toimiva myyjä voi löytää ja vahvistaa app-ads.txt-tiedostosi. Selvitä oikeat app-ads.txt-tiedot ottamalla yhteyttä mainosverkostoon.

Vaihe 3: Julkaise app-ads.txt-tiedosto kehittäjäsivustollasi

AdMobin app-ads.txt-indeksointirobotti etsii app-ads.txt-tiedostosi sovelluksesi tietosivulla olevan kehittäjäsivuston perusteella. App-ads.txt-ohjeiden mukaisesti indeksointirobotit etsivät tiedostoja seuraavien URL-osoitemallien perusteella:

• https://<<isäntänimi>>/app-ads.txt
  • http://<<isäntänimi>>/app-ads.txt

Isäntänimi määritetään sovelluksesi kehittäjäsivuston perusteella. Kyseessä on verkkosivustosi verkkotunnus tai (joissakin tapauksissa) aliverkkotunnus. Alta näet tarkempia tietoja.

Seuraavassa taulukossa näkyy yleisluontoisia esimerkkejä siitä, mistä AdMobin indeksointirobotti etsii app-ads.txt-tiedostoa riippuen siitä, millainen kehittäjäsivuston URL-osoite on.

Jos kehittäjäsivusto näyttää tältä: Indeksointirobotti suorittaa etsinnän tässä järjestyksessä:
https://example.com/game https://example.com/app-ads.txt
http://example.com/app-ads.txt
http://help.example.com/game https://help.example.com/app-ads.txt
http://help.example.com/app-ads.txt
https://example.com/app-ads.txt
http://example.com/app-ads.txt

App-ads.txt-ohjeet sisältävät aliverkkotunnuksia koskevia sääntöjä. Indeksointirobotit tarkistavat kehittäjäsivustolla enintään yhden aliverkkotunnuksen tason selvittäessään app-ads.txt-tiedoston URL-osoitetta.

Esimerkkejä:

Jos kehittäjäsivusto näyttää tältä: Indeksointirobotti suorittaa etsinnän tässä järjestyksessä:
http://support.help.example.com/game

https://help.example.com/app-ads.txt
http://help.example.com/app-ads.txt
https://example.com/app-ads.txt
http://example.com/app-ads.txt

Huom. help.example.com on ensimmäinen aliverkkotunnuksen taso, ja sitä käytetään indeksoinnissa, kun taas support.help.example.com on toinen aliverkkotunnuksen taso, eikä sitä käytetä indeksoinnissa.

Ohjeissa www.- ja m.-aliverkkotunnukset on poissuljettu sijainneista, joista indeksointirobotit etsivät tiedostoja.

Jos kehittäjäsivusto näyttää tältä: Indeksointirobotti suorittaa etsinnän tässä järjestyksessä:
https://www.example.com/game https://example.com/app-ads.txt
http://example.com/app-ads.txt
https://m.example.com/game https://example.com/app-ads.txt
http://example.com/app-ads.txt

Verkkopalvelimesi saattaa uudelleenohjata indeksointirobotin app-ads.txt-tiedostoon, jota hostataan jossakin muualla (esim. www.-aliverkkotunnus).

Jos indeksointirobotti etsii tiedostoa täältä: Kelvollisia uudelleenohjauksen kohteita ovat esimerkiksi seuraavat:
https://example.com/app-ads.txt

Verkkosivustosi www.-aliverkkotunnus:
https://www.example.com/app-ads.txt

Toinen aliverkkotunnus ja alihakemisto:
https://static.example.com/files/app-ads.txt

Toinen aliverkkotunnus, alihakemisto ja tiedoston nimi:
https://static.example.com/files/app-ads-1.txt

Toinen verkkotunnus ja useita aliverkkotunnuksia:
https://www.cdn.files.example.com/app-ads.txt

Voit varmistaa, että olet julkaissut tiedoston oikein, tarkistamalla, että näet tiedoston sisällön, kun siirryt ads.txt-tiedoston URL-osoitteeseen selaimellasi. Jos näet tiedoston selaimessasi, indeksointirobotit luultavasti löytävät sen.

Voit katsoa AdMob-tililtäsi tietoja AdMobin yrityksistä indeksoida app-ads.txt-tiedostosi.

Vaihe 4: Odota, että AdMob indeksoi ja vahvistaa app-ads.txt-tiedostosi

AdMob indeksoi ja vahvistaa app-ads.txt-tiedostosi 24 tunnin kuluessa. AdMob tarkistaa viimeisimmän tiedostosi säännöllisesti. Voit kuitenkin erikseen pyytää AdMobia indeksoimaan sovelluksesi, jos haluat vastauksen nopeammin:

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse sivupalkista Sovellukset.
  3. Valitse Kaikki sovellukset.
  4. Klikkaa app-ads.txt-välilehteä.
  5. Laajenna haluamasi sovelluksen tiedot klikkaamalla sovelluksen riviltä Laajenna. Näkyviin tulee lisätietoja ja mahdollisuus pyytää AdMobia indeksoimaan sovelluksesi.

Esimerkki app-ads.txt-tiedoston tilatiedoista AdMob-käyttöliittymässä

6. Valitse Tarkista päivitykset. Kun pyydät AdMobia indeksoimaan sovelluksesi ja vahvistamaan app-ads.txt-tiedostosi, AdMob päivittää kaikkien niiden sovellusten tilan, jotka käyttävät samaa app-ads.txt-tiedostoa.
    • Joissakin tapauksissa Tarkista päivitykset ‑painike ei ole saatavilla. Huomaa, että AdMob indeksoi viimeisimmän tiedostosi säännöllisesti päivitysten varalta.

AdMob indeksoi ja vahvistaa app-ads.txt-tiedostosi 24 tunnin kuluessa. Odota vähintään 24 tuntia, että app-ads.txt-tiedoston tila ehtii päivittyä.

Jos olet äskettäin lisännyt kehittäjäsivuston tai päivittänyt sovelluksen tiedot Google Playssa, AdMobilla voi mennä 24 tuntia muutosten havaitsemiseen.

Vaihe 5: Tarkista, että app-ads.txt-tiedostosi on vahvistettu AdMob-tililläsi

Voit katsoa kunkin sovelluksesi app-ads.txt-tiedoston tilan ja tiedot AdMob-tililtäsi.

Jos app-ads.txt-tiedostoasi ei löytynyt tai sitä ei saatu vahvistettua, katso aiheeseen liittyviä tietoja AdMob-tililtäsi tai lue lisää app-ads.txt-tiedostoon liittyvien ongelmien ratkaisemisesta.