App-ads.txt-tiedoston yleiskatsaus

Mikä on app-ads.txt?

Authorized Sellers for Apps eli app-ads.txt on IAB:n (Interactive Advertising Bureaun) hanke, jonka avulla voit suojata sovelluksesi mainosjakauman mainoshuijauksilta. Luomalla app-ads.txt-tiedostoja määrität, kenet haluat valtuuttaa myymään mainosjakaumaasi. Määrittämällä valtuutettuja myyjiä voit saada enemmän mainostuloja, jotka olisivat saattaneet muuten päätyä huijaussovellusten väärennetyn mainosjakauman tarjoajalle.

App-ads.txt-tiedostot ovat julkisesti saatavilla ja mainospörssien, tarjontapuolen alustojen (SSP) sekä muiden ostajien ja kolmantena osapuolena toimivien palveluntarjoajien indeksoitavissa.

Authorized Sellers for Apps (app-ads.txt) on jatkoa Authorized Digital Sellers (ads.txt) ‑standardille, jonka tarkoitus oli alun perin suojata mainosjakaumia verkossa. Uusi app-ads.txt laajentaa suojauksen kattamaan myös mobiilisovelluksissa näytettävät mainokset.

App-ads.txt-tiedostojen käyttö ei ole pakollista, mutta sitä suositellaan erityisesti silloin, jos epäilet, että joku on saattanut julkaista omaa sovellustasi jäljittelevän sovelluksen.

App-ads.txt-tiedostojen käytön aloittaminen

1. Luo app-ads.txt-tiedosto käyttämällä IAB:n toimittamia Authorized Sellers for Appsin teknisiä tietoja.
  2. Löydät julkaisijan tunnuksesi sisältävän personoidun koodinpätkäsi seuraavasti:
    1. Kirjaudu sisään AdMob-tiliisi osoitteessa https://apps.admob.com.
    2. Valitse sivupalkista Sovellukset.
    3. Valitse Kaikki sovellukset.
    4. Klikkaa app-ads.txt-välilehteä.
    5. Valitse Näin voit määrittää app-ads.txt-tiedoston
  3. Kopioi ja liitä personoitu koodinpätkäsi app-ads.txt-tiedostoosi.
  4. Julkaise tiedostosi kehittäjäsivuston päätasolla samassa muodossa kuin se on Google Playssa tai App Storessa (esim. esimerkkiverkkotunnus.com/app-ads.txt).
Huom. AdMob indeksoi ja vahvistaa app-ads.txt-tiedostosi 24 tunnin kuluessa. Odotathan vähintään 24 tuntia, että app-ads.txt-tiedoston tila ehtii päivittyä.

App-ads.txt-tiedoston tarkistaminen AdMobissa

Voit katsoa kunkin sovelluksesi app-ads.txt-tiedoston tiedot AdMobista seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään AdMob-tiliisi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse sivupalkista Sovellukset.
  3. Valitse Kaikki sovellukset.
  4. Klikkaa app-ads.txt-välilehteä.
  5. Katso kunkin sovelluksesi app-ads.txt-tiedoston tietoja.
    • Tila: Tämä ilmaisee visuaalisesti kunkin sovelluksen app-ads.txt-tiedoston tilan. Lue lisää

• App-ads.txt-tiedoston URL-osoite: AdMob käyttää tätä URL-osoitetta app-ads.txt-tiedoston etsimiseen ja indeksointiin. Se perustuu sovellukseesi Google Playssa tai App Storessa liitettyyn verkkotunnukseen (esim. esimerkkiverkkotunnus.com/app-ads.txt).

Jos AdMob ei löytänyt app-ads.txt-tiedostoasi, tässä kohdassa näkyvä URL-osoite on sovellukseesi Google Playssa tai App Storessa liitetty verkkotunnus.

Jos tässä kohdassa ei näy URL-osoitetta, sovellukseesi ei ole liitetty verkkotunnusta Google Playssa tai App Storessa.

• Sovellus ja tunnus: Tästä näet sovelluksesi ja siihen liittyvän tunnuksen. Jos sovellus on Android-sovellus, tämä on sen sovellustunnus. Jos kyseessä taas on iOS-sovellus, tunnus on paketin tunnus. Tunnukset saadaan mainosten näytön avulla, ja ne vastaavat Google Playn tai App Storen tietoja.

• Kauppa: Tämä on sovelluskauppa, josta sovelluksesi on ladattavissa.

• Tilatiedot: Tässä on lisätietoja kunkin sovelluksen app-ads.txt-tiedoston tilasta:

• App-ads.txt-tiedosto on löydetty ja vahvistettu.

• App-ads.txt-tiedostoa ei löydy.

• App-ads.txt-tiedosto on löydetty, mutta julkaisijan tunnus puuttuu. Jos julkaisijan tunnus puuttuu, sinun on päivitettävä tiedosto ilmoitettuun määräaikaan mennessä, jotta voit välttää tahattoman mainostulojen menetyksen.

App-ads.txt-tiedoston tilojen tulkitseminen

Alla olevassa taulukossa esitellään app-ads.txt-tiedoston tilat ja niiden merkitykset.

Tila Merkitys
Green circle icon App-ads.txt-tiedosto on löydetty ja vahvistettu. AdMob on indeksoinut ja vahvistanut app-ads.txt-tiedoston.
Gray circle icon Tähän sovellukseen liittyvää app-ads.txt-tiedostoa ei löydy. Voit nähdä tämän tilan AdMobissa useista eri syistä. Syy voi liittyä esimerkiksi johonkin seuraavista seikoista:
  • Sovelluksesi täytyy olla rekisteröity Google Playhin tai App Storeen.
  • Kehittäjäsivuston pitää löytyä sovelluksen tiedoista Google Playssa tai App Storessa.
  • Sovelluksen tiedoissa Google Playssa tai App Storessa näkyvän kehittäjäsivuston osoitteen on oltava kelvollinen URL-osoite.
    • Tarkista, ettei URL-osoitteessa ole kirjoitusvirheitä ja ettei app-ads.txt-tiedosto ole aliverkkotunnuksessa.
Red exclamation point icon

App-ads.txt-tiedosto on löydetty, mutta julkaisijan tunnus puuttuu. Sinun on lisättävä julkaisijan tunnus app-ads.txt-tiedostoon.

Löydät julkaisijan tunnuksen klikkaamalla sivupalkista Asetukset. Tunnus sijaitsee Tilitiedot-osiossa. Lue lisää

Voit myös kopioida ja liittää julkaisijan tunnuksesi sisältävän personoidun koodinpätkäsi AdMobista app-ads.txt-tiedostoosi. Löydät koodinpätkän seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään AdMob-tiliisi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse sivupalkista Sovellukset.
  3. Valitse Kaikki sovellukset.
  4. Klikkaa app-ads.txt-välilehteä.
  5. Valitse Näin voit määrittää app-ads.txt-tiedoston