Få tilpassede optimeringstips, forstå din kontos tilstand, og sørg for, at den er optimalt konfigureret, på den forbedrede "Min AdMob-side".

Programmer

Konfigurer en app-ads.txt-fil til din app

Sådan finder og verificerer AdMob din app-ads.txt-fil:
  • Din app skal være registreret hos Google Play Butik eller Apple App Store.
  • Profilsiden i appbutikken skal indeholde et udviklerwebsite, som forklares i denne artikel i trin 1a

I denne artikel kan du læse om følgende:

Trin 1: Opret et udviklerwebsite

Et udviklerwebsite giver dine brugere mulighed for at få flere oplysninger om dine apps og andet indhold. Det er også sådan, app-ads.txt-standarden fastslår, hvem der ejer en app. Dit udviklerwebsite skal tilknyttes dine profilsider i Google Play eller App Store, før AdMob og andre annonceplatforme kan fastslå ejerskabet af din app.

Hvis du i øjeblikket ikke har konfigureret et website til din appudviklingsvirksomhed, skal du oprette et, før du kan deltage i app-ads.txt. Der er forskellige muligheder for gratis og betalt webhosting.

Når websitet er oprettet, skal du opdatere appens profilsider i appbutikkerne, så webadressen til dit udviklerwebsite vises i kontaktwebadressen for udvikleren. Du kan eventuelt angive alle relevante marketing- og supportoplysninger for appen på websitet.

Bemærk! Du behøver ikke at angive den fulde webadresse til app-ads.txt-filen på profilsiden i appbutikken. AdMob crawler efter din app-ads.txt-fil ved hjælp af hostname (domænet) i websitets adresse. Se, hvordan vi finder din app-ads.txt-fil, i Trin 3

Trin 1a: Føj dit udviklerwebsite til profilsiden i appbutikken

Sådan føjer du dit udviklerwebsite til profilsiden i appbutikken:

• I Google Play: Føj websiteadressen til kontaktoplysningerne i din appfortegnelse:
    1. Log ind på Play Console.
    2. Vælg en app.
    3. Klik på Butikstilstedeværelse og derefter på Profilside i menuen til venstre.
    4. Rul ned til Kontaktoplysninger.
    5. Tilføj webadressen til dit udviklerwebsite.
  • I Apple App Store: Tilføj webadressen på dit udviklerwebsite i feltet til marketingwebadressen på din profilside i Play Butik.

Hvis du tilføjer eller opdaterer et udviklerwebsite i din appfortegnelse i Google Play, kan der gå op til 24 timer, før AdMob registrerer disse ændringer.

Trin 2: Opret din app-ads.txt-fil

Se et eksempel på en app-ads.txt-fil:
# app-ads.txt-eksempelfil:

greenadexchange.com, 12345, DIRECT, d75815a79

silverssp.com, 9675, RESELLER, 496211

blueadexchange.com, XF436, DIRECT

orangeexchange.com, 45678, RESELLER

silverssp.com, ABE679, RESELLER

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08047fec0942fa0

Lad os bruge dette eksempel:

• google.com er en Ad Exchange
  • pub-0000000000000000 er udgiver-/konto-id'et
  • DIRECT er relationstypen
  • f08047fec0942fa0 er certifikatautoriteten (TAG)

Bemærk! Din app-ads.txt-fil skal formateres som angivet af IAB Tech Lab for at blive verificeret. Hvis du har brug for yderligere hjælp, kan du gennemgå specifikationen for Authorized Sellers for Apps fra IAB Tech Lab.

Trin 2a: Føj det tilpassede kodestykke til din app-ads.txt-fil

AdMob leverer et tilpasset kodestykke, der gør det nemmere at konfigurere din app-ads.txt-fil. Det tilpassede kodestykke indeholder dit udgiver-id.

Din app-ads.txt-fil kan kun verificeres, hvis dit udgiver-id er inkluderet og formateret korrekt.

Sådan får du dit tilpassede kodestykke, som omfatter dit udgiver-id:

1. Log ind på din AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klik på Apps i sidebjælken.
  3. Klik på Alle apps.
  4. Klik på fanen app-ads.txt.
  5. Klik på Sådan opretter du en app-ads.txt-fil.
  6. Klik på Klik for at kopiere ud for det kodestykke, du vil kopiere.
  7. Indsæt kodestykket i din app-ads.txt-fil.

Trin 2b: (Valgfrit) Føj andre godkendte sælger-id'er til din app-ads.txt-fil

Hvis du bruger et andet annoncenetværk, skal du huske at føje dette netværk til din app-ads.txt-fil. Dette gør det også muligt for din tredjepartssælger at finde og bekræfte din app-ads.txt-fil. Kontakt dit annoncenetværk for at få deres oplysninger om app-ads.txt.

Trin 3: Udgiv din app-ads.txt-fil på dit udviklerwebsite

AdMob-app-ads.txt-crawleren leder efter din app-ads.txt-fil baseret på det udviklerwebsite, der er angivet på profilsiden i appbutikken for din app. I overensstemmelse med app-ads.txt-specifikationen søger crawlere efter filer på følgende webadressemønstre:

• https://<<hostname>>/app-ads.txt
  • http://<<hostname>>/app-ads.txt

Hostname bestemmes ud fra appens udviklerwebsite. Dette er websitets domæne eller (under visse omstændigheder) et underdomæne som beskrevet nedenfor.

I følgende tabel kan du se generelle eksempler på, hvor AdMob-crawleren søger efter en app-ads.txt-fil for forskellige webadresser til udviklerwebsites.

Hvis udviklerwebsitet er: Leder crawleren i denne rækkefølge:
https://eksempel.dk/spil https://eksempel.dk/app-ads.txt
http://eksempel.dk/app-ads.txt
http://help.eksempel.dk/spil https://help.eksempel.dk/app-ads.txt
http://help.eksempel.dk/app-ads.txt
https://eksempel.dk/app-ads.txt
http://eksempel.dk/app-ads.txt

App-ads.txt-specifikationen har specifikke regler for underdomæner. Crawlere undersøger op til ét underdomæneniveau fra udviklerwebsitet, når de opretter en webadresse til app-ads.txt-filen.

Eksempel:

Hvis udviklerwebsitet er: Leder crawleren i denne rækkefølge:
http://support.help.eksempel.dk/spil

https://help.eksempel.dk/app-ads.txt
http://help.eksempel.dk/app-ads.txt
https://eksempel.dk/app-ads.txt
http://eksempel.dk/app-ads.txt

Bemærk! "help.eksempel.dk" er på det første underdomæneniveau og bruges til at crawle, mens "support.help.eksempel.dk" er på det andet underdomæneniveau og bruges ikke til at crawle.

Specifikationen indeholder ikke "www."- og "m."-underdomæner som steder, hvor crawlere søger efter filer.

Hvis udviklerwebsitet er: Leder crawleren i denne rækkefølge:
https://www.eksempel.dk/spil https://eksempel.dk/app-ads.txt
http://eksempel.dk/app-ads.txt
https://m.eksempel.dk/spil https://eksempel.dk/app-ads.txt
http://eksempel.dk/app-ads.txt

Din webserver omdirigerer muligvis crawleren til en app-ads.txt-fil, der hostes et andet sted (herunder et "www"-underdomæne).

Hvis crawleren leder efter en fil her: Kan gyldige destinationer for omdirigering omfatte,
men er ikke begrænset tilbu:
https://eksempel.dk/app-ads.txt

Dit websites "www."-underdomæne:
https://www.eksempel.dk/app-ads.txt

Et andet underdomæne og en undermappe:
https://static.eksempel.dk/filer/app-ads.txt

Et andet underdomæne, en undermappe eller et filnavn:
https://static.eksempel.dk/filer/app-ads-1.txt

Et andet domæne, herunder flere underdomæner:
https://www.cdn.filer.eksempel.dk/app-ads.txt

Hvis du vil undersøge, om du har udgivet din fil korrekt, skal du tjekke, at du kan se filens indhold, når du åbner webadressen for app-ads.txt i din webbrowser. Hvis du kan se filen i din webbrowser, vil crawlerne sandsynligvis finde den.

Se oplysningerne om AdMobs forsøg på at crawle din app-ads.txt-fil på din AdMob-konto.

Trin 4: Vent på, at AdMob crawler og verificerer din app-ads.txt-fil

Det kan tage op til 24 timer, før AdMob crawler og verificerer dine app-ads.txt-filer. AdMob tjekker rutinemæssigt din seneste fil, men du kan også anmode AdMob om at crawle din app for at få et hurtigere svar:

1. Log ind på din AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klik på Apps i sidebjælken.
  3. Klik på Alle apps.
  4. Klik på fanen app-ads.txt.
  5. Klik for at udvide Udvid i rækken med den app, du vil se oplysninger om. Du får vist flere oplysninger, og du kan anmode AdMob om at crawle din app.

Et eksempel på statusoplysningerne for en app-ads.txt-fil på AdMob-grænsefladen

6. Klik på Søg efter opdateringer. Når du anmoder om, at AdMob crawler en app-ads.txt-fil, opdaterer AdMob statussen for alle de apps, der deler den samme app-ads.txt-fil.
    • I nogle tilfælde er knappen "Søg efter opdateringer" muligvis ikke tilgængelig. Bemærk, at AdMob rutinemæssigt crawler din seneste fil for at finde opdateringer.

Det kan tage op til 24 timer, før AdMob crawler og verificerer dine app-ads.txt-filer. Vent mindst 24 timer på, at app-ads.txt-filens status opdateres.

Hvis du for nylig har tilføjet et udviklerwebsite eller opdateret din appfortegnelse i Google Play, kan der gå op til 24 timer, før AdMob registrerer disse ændringer.

Trin 5: Tjek, at din app-ads.txt-fil er verificeret på din AdMob-konto

Du kan se statussen for og oplysninger om din app-ads.txt-fil for alle dine apps på din AdMob-konto.

Hvis din fil ikke blev fundet eller verificeret, skal du gennemgå oplysningerne på din AdMob-konto. Du kan også se denne artikel om, hvordan du finder og retter fejl i app-ads.txt-filen.