På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Medling

Vanliga frågor om budgivning

Nedan hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om budgivning.

Utöka alla  Komprimera alla

Konfigurera

Hur kan jag etablera partnerskap med en annonskälla för budgivning?
Kontrollera först att du har ett aktivt konto hos annonskällan för budgivning. I många fall räcker det att du skapar ett konto på annonskällans startsida. Lägg sedan till annonskällan i en medlingsgrupp.
Måste jag skapa en ny medlingsgrupp för att kunna använda budgivning?
Nej. Du kan lägga till annonskällor för budgivning i befintliga medlingsgrupper.
Vilken version av SDK:et ska jag använda?
Följ anvisningarna i Google Developer för Android och iOS för att säkerställa att du använder rätt SDK. Det finns särskilda anvisningar för varje annonskälla som kan användas med budgivning.
Vad händer med mina befintliga annonsnätverk om jag använder budgivning?
Befintliga annonsnätverk fortsätter användas på samma sätt och placeras i medlingsvattenfallet utifrån deras eCPM-värde. Vinnaren av en budgivningsauktion placeras i medlingsvattenfallet tillsammans med dina befintliga annonsnätverk. Medlingsvattenfallet fungerar som vanligt. Den högst värderade annonskällan får den första möjligheten att visa annonsen, oavsett om det är en annonskälla för budgivning eller inte.
Kan jag använda en annonskälla för både budgivning och vattenfall?

Ja. Du kan använda en annonskälla för både budgivning och vattenfall i samma medlingsgrupp. Vi rekommenderar faktiskt att du om möjligt alltid har en annonskälla för både vattenfall och budgivning.

Kan jag visa annonsförfrågningar i Kina?

Nu kan du skicka budförfrågningar till annonskällor för budgivning som visar annonser i Kina.

Annonsmaterialet granskas utifrån strikta landsspecifika policyer. Tomt annonsmaterial tillåts inte.

Betaversionen stöder för närvarande inte annonskällor som använder ett anpassat SDK för mobilannonser. Annonskällorna måste använda SDK för Google Mobile-annonser.

Allmänt

Kan jag ta bort annonskällor för budgivning?

Ja. Så här tar du bort en annonskälla för budgivning från en medlingsgrupp:

1. Klicka på namnet på medlingsgruppen där du vill ta bort annonskällan.
  2. Markera kryssrutan vid annonskällan du vill ta bort.
  3. Klicka på Ändra status
  4. Välj Ta bort.
  5. Klicka på Spara

För att avsluta partnerskapet med en annonskälla för budgivning måste du kontakta annonskällan direkt.

Hur får jag mina intäkter från annonskällor för budgivning?

Intäkter från de flesta annonskällor för budgivning betalas via AdMob. Vissa annonskällor betalar intäkter från budgivning direkt till dig. Sådana kallas annonskällor med direktbetalning.

När du lägger till en annonskälla med direktbetalning i AdMob blir du ombedd att bekräfta att annonskällan betalar dig direkt. Mer information finns i avtalet med annonskällan med direktbetalning.

Leder budgivning till större latens?
Nej. Budgivning fungerar på Googles datacenter, som i allmänhet är snabbare än användarnas enheter. Budgivning sker parallellt med de normala processer som returnerar en AdMob-annons.
Hur kan jag mäta resultatet av budgivning?
Använd budgivningsrapporten. Läs mer
Hur fungerar budgivning tillsammans med nätverksavtal?

Nätverk som kan delta i budgivning

Nätverket som du har tecknat avtal med kan delta i budgivningsauktioner tillsammans med andra annonskällor. Det högsta budet placeras i medlingsvattenfallet utifrån dess eCPM-värde, oavsett om det kommer från nätverket som du har avtal med eller inte.

Om nätverket inte lägger ett bud i budgivningsauktionen kan det fortfarande anropas i medlingsvattenfallet. Om nätverket lägger ett bud och inte vinner anropas det inte igen i medlingsvattenfallet.

Nätverk som inte deltar i budgivning

Det vinnande budet från en budgivningsauktion placeras i vattenfallet utifrån dess eCPM-värde. Om ditt nätverksavtal har högre eCPM än det vinnande budet anropas det först. Om nätverket inte har en annons att visa kommer annonskällan med det vinnande budet att visa annonsen.

Felsökning

Varför är det skillnad mellan de exponeringar som rapporteras i mitt AdMob-konto och mina konton hos tredje parts annonskällor?
Det kan förekomma mindre skillnader på grund av att standarderna för hur exponeringar räknas skiljer sig åt, och möjligen även på grund av skillnader i integreringen. I fall där det förekommer skillnader är det de exponeringar som visas i ditt AdMob-konto som ligger till grund för dina uppskattade intäkter.
Varför är det skillnad mellan de intäkter som rapporteras i mitt AdMob-konto och mina konton hos tredje parts annonskällor?
Budgivningsrapporterna återspeglar de faktiska utbetalningarna till utgivaren. Varje nätverk kan välja att visa intäkter baserat på de egna avtalsvillkoren. På grund av dessa skillnader i rapportstandarder kan det förekomma mindre avvikelser. Vid skillnader bör du titta på de uppskattade intäkter som visas i ditt AdMob-konto, eftersom de ligger närmast den slutliga utbetalningen från nätverken för budgivning.
Vad gör jag om det inte verkar som att annonskällor lägger bud på min apps annonsförfrågningar?

Om du ser att en annonskälla inte svarar med att lägga bud på dina annonsutrymmen kan detta tyda på flera olika annonsvisningsproblem. Det kan bero på att begäran saknar signaler från den mest aktuella versionen av annonskällans klient-SDK (som måste vara installerad i din app). Det kan även bero på att du inte har installerat den senaste versionen av GMA SDK. Det finns även andra orsaker som är direkt kopplade till annonskällan eller konfigurationen.

Kontrollera att du använder de senaste versionerna av annonskällans SDK och GMA SDK. Du kan använda Mediation Test Suite för att kontrollera detta. Orsaken till att en annonskälla inte lägger bud kan vara dess inställningar och beslutsprocesser. Därför kan Googles support ofta inte svara på varför och kan eventuellt inte hjälpa till att felsöka dessa problem.

Om du stöter på problem med en viss annonskälla kan du logga in på ditt konto hos annonskällan för att kontrollera om det förekommer konfigurationsfel och läsa mer i felsökningsdokumentationen.

Varför minskar täckningen?
Alla annonseringsmöjligheter är inte likadana. Vissa annonsplatser har högre användarengagemang, syns bättre eller är mer benägna att ge den användarupplevelse annonsörerna är ute efter. Därför genererar vissa annonsenheter större intäkter per tusen exponeringar (CPM).
Jag har problem med en annonskälla från tredje part. Vad kan jag göra?

Om du har problem med en tredje parts annonskälla för budgivning kan du kontakta annonskällan med följande felsökningsinformation.

Annonskälla Felsökningsinformation
AdColony Om du har frågor eller funderingar kan du kontakta den kontoansvariga på AdColony eller skicka e-post till support@adcolony.com.
Ad Generation

Om du har frågor kan du kontakta supporten för Ad Generation på media-partner@supership.jp

AppLovin Kontakta den kontoansvariga på AppLovin eller använd formuläret för AppLovin-support.
Chocolate Platform av Silverpush Om du har frågor kan du kontakta supporten för Chocolate Platform av Silverpush på support@chocolateplatform.com.
Fluct Om du har frågor kan du kontakta supporten för Fluct på contact@fluct.jp.
Improve Digital Om du har frågor kan du kontakta supporten för Improve Digital på support@improvedigital.com.
Index Exchange Om du har frågor kan du kontakta supporten för Index Exchange på ix.square@indexexchange.com.
InMobi Kontakta ansvarig för kundframgångshantering på InMobi eller skriv till googlebidding@inmobi.com
Media.net Om du har frågor kan du kontakta supporten för Media.net på admob_openbidding@media.net.
Meta Audience Network Besök hjälpcentret för Meta Business
Mobfox Om du har frågor kan du kontakta supporten för Mobfox på openbidding@mobfox.com.
OpenX Om du har frågor kan du kontakta supporten för OpenX på ob-onlineonboard@openx.com.
PubMatic Om du har frågor kan du kontakta Customer Success-avdelningen på admobsupport@pubmatic.zendesk.com.
Rubicon (Magnite) Om du har frågor kan du kontakta supporten för Magnite på OBSupport@magnite.com.
Sharethrough Om du har frågor kan du kontakta supporten för Sharethrough på ob@sharethrough.com.
Smaato Om du har frågor kan du kontakta supporten för Smaato på eb-Salessupport@smaato.com.
Equativ (tidigare Smart Ad Server) Besök https://help.smartadserver.com/s/ vid problem
Sonobi Om du har frågor kan du kontakta supporten för Sonobi på openbidding@sonobi.com.
Tapjoy Om du har frågor kan du skicka e-post till support@tapjoy.com eller
integrations@tapjoy.com.
UnrulyX Om du har frågor kan du kontakta supporten för UnrulyX på pubsupport@unrulygroup.com.
Yieldmo Om du har frågor kan du kontakta supporten för Yieldmo på OBSupport@yieldmo.com.
YieldOne Om du har frågor kan du kontakta supporten för YieldOne på y1s@platform-one.co.jp.
Jag hittade ett problem när jag testade min app i Annonsgranskaren. Vad betyder detta?

När du använder Annonsgranskaren kan du stöta på följande problem när du testar dina annonskällor för budgivning:

• Ingen SDK-signal hittades: För vissa annonskällor kan du behöva installera ett SDK och en adapter och ställa in dem på rätt sätt för att kunna använda budgivning.  Läs mer om SDK-kraven för Android och iOS.

• Inget samtycke från användaren: Det kan hända att annonskällan inte är kvalificerad för en budbegäran om användaren inte har gett det samtycke som krävs. Detta kan vara ett förväntat beteende. Läs mer om hur du implementerar samtyckesverktyg, till exempel GDPR, i Policyer och begränsningar i AdMob.

• Ingen annons returnerades: Annonskällorna kan ha valt att inte lägga bud på annonsbegäran eller kanske inte är kvalificerade att lägga bud på den. Det kan finnas flera orsaker till detta problem. Här är några exempel:
    • Annonskällan kanske endast får lägga bud under vissa omständigheter, till exempel för specifika geografiska områden.
    • Annonskällan kanske inte har en annons för budbegäran.
    • Ett oväntat systemfel kan ha inträffat eller en tidsgräns kan ha uppnåtts hos annonskällan.

Kontakta annonskällan från tredje part för att ta reda på varför annonskällan inte lägger bud.