Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Bemiddeling

Veelgestelde vragen over Bieden

Hieronder vindt u antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over Bieden.

Alles uitvouwen  Alles samenvouwen

Instellen

Hoe kan ik een partnerschap met een advertentiebron voor Bieden instellen?
Als u een partnerschap wilt instellen, zorgt u eerst dat u een actief account heeft bij de advertentiebron voor Bieden. In veel gevallen hoeft hiervoor u alleen maar een account te maken op de homepage van de advertentiebron. Voeg vervolgens de advertentiebron toe aan een bemiddelingsgroep.
Moet ik een nieuwe bemiddelingsgroep maken om Bieden te gebruiken?
Nee. U kunt advertentiebronnen voor Bieden toevoegen aan bestaande bemiddelingsgroepen.
Welke versie van de SDK moet ik gebruiken?
Gebruik de instructies op Google Developers voor Android en iOS om te zorgen dat u de juiste SDK gebruikt. Er zijn instructies beschikbaar voor elke advertentiebron die Bieden ondersteunt.
Wat gebeurt er met mijn bestaande advertentienetwerken als ik Bieden gebruik?
Bestaande advertentienetwerken worden nog steeds op dezelfde manier gebruikt en worden gerangschikt in de bemiddelingswaterfall op basis van hun eCPM-waarde. De winnaar van een veiling voor Bieden wordt in de bemiddelingswaterfall naast uw bestaande advertentienetwerken geplaatst. De bemiddelingswaterfall functioneert zoals gewoonlijk. De advertentiebron met de hoogste waarde (ongeacht of het een advertentiebron voor Bieden is) krijgt de eerste mogelijkheid om de advertentie weer te geven.
Kan ik een advertentiebron gebruiken als advertentiebron voor Bieden en als waterfall-advertentiebron?

Ja. U kunt een advertentiebron in dezelfde bemiddelingsgroep gebruiken als advertentiebron voor Bieden en als waterfall-advertentiebron. We raden u zelfs aan om dit indien mogelijk altijd te doen.

Kan ik voldoen aan advertentieverzoeken in China?

U kunt nu biedingsverzoeken sturen naar advertentiebronnen voor Bieden die advertenties weergeven in China.

Het advertentiemateriaal wordt beoordeeld aan de hand van streng, landspecifiek beleid. Er mag geen leeg advertentiemateriaal worden weergegeven.

Deze bètafunctie biedt momenteel geen ondersteuning voor advertentiebronnen die gebruikmaken van een aangepaste mobiele SDK. Advertentiebronnen moeten de SDK voor mobiele advertenties van Google gebruiken.

Algemeen

Ik heb de gegevens in mijn bronaccount voor Bieden van derden geüpdatet. Wat moet ik doen in mijn AdMob-account?
Zorg ervoor dat de toewijzingsgegevens van uw advertentieblokken up-to-date zijn. U kunt de toewijzingsgegevens voor advertentieblokken beheren op het tabblad Bronnen voor bieden van uw AdMob-account.
Kan ik advertentiebronnen voor Bieden verwijderen?

Ja. Een advertentiemateriaalbron voor Bieden uit een bemiddelingsgroep verwijderen:

1. Klik op de naam van de bemiddelingsgroep waaruit u de advertentiebron wilt verwijderen.
  2. Vink het selectievakje aan naast de advertentiebron voor Bieden die u wilt verwijderen.
  3. Klik op Status wijzigen.
  4. Selecteer Verwijderen.
  5. Klik op Opslaan.

Als u uw partnerschap met een advertentiebron voor Bieden wilt beëindigen, moet u rechtstreeks samenwerken met de advertentiebron.

Hoe krijg ik opbrengst uit advertentiebronnen voor Bieden?

Opbrengst uit de meeste advertentiebronnen voor Bieden wordt betaald via AdMob. Sommige advertentiebronnen betalen de opbrengst voor Bieden rechtstreeks aan u. Deze advertentiebronnen worden advertentiebronnen voor rechtstreekse betaling genoemd.

Als u een advertentiebron voor rechtstreekse betaling toevoegt in AdMob, wordt u gevraagd te bevestigen dat de advertentiebron u rechtstreeks betaalt. Controleer uw overeenkomst met de advertentiebron voor rechtstreekse betaling voor meer informatie.

Verhoogt Bieden de latentie?
Nee. Bieden werkt in datacenters van Google, die over het algemeen sneller zijn dan de apparaten van gebruikers. Bieden gebeurt parallel met de normale processen die een AdMob-advertentie retourneren.
Hoe werkt Bieden met netwerkdeals?

Netwerken die kunnen deelnemen aan Bieden

Het netwerk waarmee u een deal heeft, kan samen met andere advertentiebronnen deelnemen aan veilingen voor Bieden. Het hoogste bod wordt in de bemiddelingswaterfall geplaatst op basis van de eCPM-waarde, ongeacht of dit het netwerk is waarmee u een deal heeft.

Als het netwerk geen bod plaatst in de veiling voor Bieden, kan het nog steeds worden aangeroepen in de bemiddelingswaterfall. Als het netwerk een bod plaatst en niet wint, wordt het niet opnieuw aangeroepen in de bemiddelingswaterfall.

Netwerken die niet deelnemen aan Bieden

Het winnende bod van een veiling voor Bieden wordt in de waterfall geplaatst op basis van de eCPM-waarde. Als uw netwerkdeal een hogere eCPM heeft dan het winnende bod, wordt het netwerk als eerste aangeroepen. Als het netwerk geen advertentie heeft om weer te geven, geeft de advertentiebron met het winnende bod de advertentie weer.

Problemen oplossen

Waarom is er een verschil tussen het aantal gerapporteerde vertoningen in mijn AdMob-account en in mijn accounts voor advertentiebronnen van derden?
Door verschillen in de standaarden voor het tellen van vertoningen en mogelijke afwijkingen vanwege integraties kunnen kleine verschillen optreden. Als dit het geval is, worden de vertoningen in uw AdMob-account gebruikt om uw geschatte inkomsten te bepalen.
Waarom is er een verschil tussen de gerapporteerde inkomsten in mijn AdMob-account en in mijn accounts voor advertentiebronnen van derden?
In de rapporten voor Bieden wordt de daadwerkelijke uitbetaling aan de uitgever weergegeven. Netwerken kunnen er echter voor kiezen om inkomsten op basis van hun eigen contractuele voorwaarden weer te geven. Door deze afwijkende rapportagestandaarden kunnen kleine verschillen optreden. Als dat het geval is, kunt u het best de geschatte inkomsten in uw AdMob-account bekijken, aangezien deze het dichtst bij de uiteindelijke betaling van Bieden-netwerken liggen.
Wat kan ik doen als de advertentiebronnen geen biedingen plaatsen voor de advertentieverzoeken van mijn app?

Als u merkt dat een advertentiebron geen biedingen plaatst voor uw voorraad, kan dit op verschillende problemen met de advertentieweergave duiden. Misschien bevat het verzoek niet de signalen die worden verkregen via de meest recente versie van de client-SDK van de advertentiebron (die in uw app moet zijn geïnstalleerd). Het is ook mogelijk dat u niet de nieuwste versie van de SDK voor mobiele advertenties van Google heeft geïnstalleerd. Daarnaast kan het zijn dat bepaalde advertentiebronnen of configuraties problemen veroorzaken.

Controleer of u de nieuwste versie van de SDK van de advertentiebron en de SDK voor mobiele advertenties van Google gebruikt. U kunt dit verifiëren met de testsuite voor bemiddeling. De configuratie en besluitvorming van een advertentiebron kunnen ervoor zorgen dat deze geen biedingen plaatst. Google Support beschikt in zulke gevallen meestal niet over de benodigde inzichten om de problemen op te lossen.

Als u een probleem ervaart met een bepaalde advertentiebron, logt u in op uw account voor die advertentiebron om te controleren op configuratiefouten en de documentatie voor probleemoplossing te lezen.

Waarom daalt mijn opvullingspercentage?
Niet elke advertentiemogelijkheid is hetzelfde. Sommige advertentieruimten zorgen voor meer gebruikersengagement, zijn beter zichtbaar of hebben een grotere kans dat ze de gebruikerservaring bieden waarnaar adverteerders op zoek zijn. Daarom genereren sommige advertentieblokken meer opbrengst per 1000 vertoningen (CPM).
Ik heb problemen met een advertentiebron van derden. Wat kan ik doen?

Als u problemen ondervindt met een advertentiebron voor Bieden van derden, gebruikt u de onderstaande informatie voor probleemoplossing om rechtstreeks contact op te nemen met de advertentiebron.

Advertentiebron Informatie voor probleemoplossing
AdColony Neem contact op met uw AdColony-accountmanager of stuur een e-mail naar support@adcolony.com als u vragen of opmerkingen heeft.
Ad Generation

Neem contact op met het supportteam van Ad Generation via media-partner@supership.jp als u problemen ondervindt.

AppLovin Neem contact op met uw AppLovin-accountmanager of gebruik het formulier van AppLovin Support.
Chocolate Platform by Silverpush Neem contact op met het supportteam van Chocolate Platform by Silverpush via support@chocolateplatform.com als u problemen ondervindt.
Fluct Neem contact op met het supportteam van Fluct via contact@fluct.jp als u problemen ondervindt.
Improve Digital Neem contact op met het supportteam van Improve Digital via support@improvedigital.com als u problemen ondervindt.
Index Exchange Neem contact op met het supportteam van Index Exchange via ix.square@indexexchange.com als u problemen ondervindt.
InMobi Neem contact op met uw InMobi customer success manager of schrijf naar googlebidding@inmobi.com
Media.net Neem contact op met het supportteam van Media.net via admob_openbidding@media.net als u problemen ondervindt.
Meta Audience Network Ga naar het Meta Helpcentrum voor bedrijven
Mobfox Neem contact op met het supportteam van Mobfox via openbidding@mobfox.com als u problemen ondervindt.
OpenX Neem contact op met het supportteam van OpenX via ob-onlineonboard@openx.com als u problemen ondervindt.
PubMatic Neem contact op met de klantenservice van PubMatic via admobsupport@pubmatic.zendesk.com als u problemen ondervindt.
Rubicon (Magnite) Neem contact op met het supportteam van Magnite via OBSupport@magnite.com als u problemen ondervindt.
Sharethrough Neem contact op met het supportteam van Sharethrough via ob@sharethrough.com als u problemen ondervindt.
Smaato Neem contact op met het supportteam van Smaato via eb-Salessupport@smaato.com als u problemen ondervindt.
Equativ (voorheen Smart Ad Server) Ga naar https://help.smartadserver.com/s/ voor problemen
Sonobi Neem contact op met het supportteam van Sonobi via openbidding@sonobi.com als u problemen ondervindt.
Tapjoy Stuur een e-mail naar support@tapjoy.com of
integrations@tapjoy.com als u problemen ondervindt.
UnrulyX Neem bij problemen contact op met UnrulyX-support via pubsupport@unrulygroup.com.
Yieldmo Neem contact op met het supportteam van Yieldmo via OBSupport@yieldmo.com als u problemen ondervindt.
YieldOne Neem contact op met het supportteam van YieldOne via y1s@platform-one.co.jp als u problemen ondervindt.
Ik heb een probleem met testen in Ad Inspector. Wat betekent dat?

Als u Ad Inspector gebruikt, kunt u de volgende problemen ondervinden als u uw advertentiebronnen voor Bieden test:

• Geen SDK-signaal gevonden: Voor sommige advertentiebronnen moeten mogelijk een SDK en een adapter zijn geïnstalleerd. Deze moeten correct zijn ingesteld om Bieden te gebruiken. Meer informatie over de SDK-vereisten voor Android en iOS.

• Gebruiker heeft geen toestemming gegeven: De advertentiebron komt mogelijk niet in aanmerking voor een biedingsverzoek als de gebruiker niet de vereiste toestemming heeft gegeven. In veel gevallen is dit normaal. Meer informatie over de implementatie van toestemmingstools, voor bijvoorbeeld de AVG, vindt u in AdMob-beleid en -beperkingen.

• Geen advertentie geretourneerd: De advertentiebronnen hebben mogelijk besloten niet te bieden op het advertentieverzoek of komen mogelijk niet in aanmerking om erop te bieden. Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben. Hier volgen enkele voorbeelden:
    • De advertentiebron mag alleen bieden onder bepaalde voorwaarden, bijvoorbeeld alleen als het advertentieverzoek afkomstig is uit een bepaald geografisch gebied.
    • De advertentiebron heeft mogelijk geen advertentie voor het biedingsverzoek.
    • Er is een onverwachte systeemfout of time-out opgetreden bij de advertentiebron.

Bekijk uw advertentiebron van derden voor meer informatie over waarom de advertentiebron mogelijk niet biedt.