Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Multiple Customer Management (MCM)

Administratorer som bruker MCM

Hensikten med denne veiledningen er at du skal få mest mulig ut av Multiple Customer Management (MCM)-verktøyet når du optimaliserer kontoene til publisistene du administrerer.

I denne artikkelen:

Kom i gang med MCM

Du kan bli administrator som bruker MCM, ved å fullføre søknadsprosessen i samarbeid med kontoadministratoren din. Når søknaden er godkjent, blir AdMob-kontoen din oppgradert med flere funksjoner, slik at det blir enklere for deg å administrere andre publisister.

Før du inngår en MCM-avtale, må du hente publisistens publisist-ID for AdMob og diskutere hvilken prosentandel av publisistens inntekter du skal få i betaling for tjenestene dine. Denne prosentandelen kalles «den automatisk utbetalte prosentandelen» ettersom publisisten sender deg denne prosentandelen automatisk når dere har inngått MCM-avtalen.

Før du kan etablere denne formelle relasjonen, må en invitasjonsprosess gjennomføres via AdMob. Du må imidlertid ha publisist-ID-en og avtalt den automatisk utbetalte prosentandelen for å kunne fullføre denne prosessen.

Prosentandelen av inntektene som utbetales automatisk, omfatter bare inntekter fra AdMob-nettverket og bestemte annonsekilder som deltar i budgivning. Inntekter fra sammenkjedede tredjepartsannonsekilder kan ikke utbetales automatisk via AdMob.

Bruk MCM-verktøyet

I Administrerte kontoer-delen i kontoen din kan du se detaljer om alle publisistene du administrerer, få tilgang til publisistkontoer, se eller sende invitasjoner til publisister og laste ned betalingshistorikk.

Om oversikten

I oversikten finner du informasjon om de enkelte publisistkontoene du administrerer, blant annet kvalifisert beregnet inntekt og den automatisk utbetalte prosentandelen i hver administrerte konto.

Merk: Med «kvalifisert beregnet inntekt» viser vi til den samlede inntekten generert via AdMob-nettverket per publisist. Det automatiske betalingsbeløpet ditt blir basert på disse inntektene når de er sluttført.

Hvis du vil se et anslag for inntektene publisisten har fra alle annonsekilder, finner du det i kontoen til publisisten

Beløpene er bare anslag, og de kan endres når inntektene blir endelig bekreftet mot utgangen av hver måned.

Om betalingshistorikk

Via Betalingshistorikk-fanen kan du laste ned omfattende månedlige oversikter over transaksjonene i de enkelte administrerte kontoene. Blant oppføringene i oversiktene finner du den automatiske prosentandelen som ble utbetalt til publisisten, og den automatiske prosentandelen som tilfalt deg. Valutaen som disse to beløpene ble utbetalt i, fremgår også.

Vær oppmerksom på at publisister noen ganger har fradrag i kontoen sin i løpet av en faktureringssyklus. Som kontoadministrator får du et tilsvarende fradrag basert på den automatiske utbetalte prosentandelen din. Hvis publisisten for eksempel ble trukket NOK 1000, og den automatisk utbetalte prosentandelen din er 20 %, blir du trukket NOK 200.

I betalingshistorikken din fremgår beløpet som ble trukket per administrerte konto, hvis det forekom fradrag i løpet av den aktuelle faktureringssyklusen. De totale beløpene som er trukket fra de administrerte kontoene, fremgår foreløpig ikke i betalingshistorikken. I dette tilfellet er beløpet som er trukket fra den automatiske betalingen til den administrerte publisisten, merket med «--».

Skaff deg publisister (MCM)

MCM-initiativet er utelukkende basert på invitasjoner. Dette innebærer at du selv velger hvilke publisister du ønsker å samarbeide med. Du bør imidlertid diskutere en potensiell MCM-avtale med publisisten før du sender en invitasjon.

Når du mottar publisist-ID-en fra publisisten, og dere enes om den automatisk utbetalte prosentandelen, kan du sende invitasjonen til denne publisisten via AdMob-kontoen din.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å invitere publisister til å inngå MCM-avtaler.

Inviter publisister

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Administrerte kontoer i sidefeltet.
  3. Klikk på Invitasjoner-fanen.
  4. Klikk på Inviter en publisist.
  5. Skriv inn disse opplysningene:
    • Publisistens navn: Dette er navnet på publisisten du ønsker å administrere. Publisisten kan ikke se dette navnet.
    • Publisist-ID: Dette er den unike identifikatoren for AdMob-kontoen. Du må få ID-en direkte fra publisisten.
    • Prosentandelen av publisistens inntekter som ønskes automatisk utbetalt: Dette er prosentandelen av publisistens inntekter du vil ha i bytte mot tjenestene dine.
  6. Klikk på Inviter en publisist.

Du kan sjekke statusen for og informasjonen om invitasjonene dine på Kontoinvitasjoner-fanen. Du kan også redigere eller slette eventuelle ventende invitasjoner.

Få tilgang til publisistkontoer

Når en publisist er knyttet sammen med kontoen din, kan du begynne å administrere AdMob-kontoen til denne personen.

Administrerte kontoer-fanen kan du se publisistens beregnede inntekt, antall visninger og eCPM-verdi for den aktuelle datoperioden.

Sånn får du tilgang til publisistkontoer:

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Administrerte kontoer i sidefeltet.
  3. Klikk på Åpne ved siden av navnet på publisistens konto du vil ha tilgang til, i oversikten.

Nå åpnes AdMob-kontoen til publisisten, og du kan gjøre endringer. Her kan du administrere inntektsgenerering, for eksempel konfigurere mediering, lese rapporter, angi blokkeringskontroller og få tilgang til alle appene til publisisten.

Merk: Du kan legge til brukere i AdMob-kontoen din for at det skal bli enklere å administrere kontoer. Finn ut mer om brukertilgang til kontoen din.

Bruk retningslinjesenteret

Administratorer kan få tilgang til retningslinjesenteret via publisistens konto. Når brudd blir oppdaget, sendes en e-post til publisisten og alle kontoadministratorene. Når en anke er registrert, sendes en e-post bare til brukeren bak anken. Når ankesaken er løst (enten tatt til følge eller avvist), blir det sendt en e-post til publisisten samt alle administratorbrukerne i managerkontoen.

Merk: Administratorer kan anke brudd på AdMob-retningslinjene, men de kan ikke anke brudd på retningslinjene for Google Play. Eieren av Google Play-kontoen må selv anke det angivelige bruddet på Play-retningslinjene.

Endre eller avslutt administrasjonsavtalen

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Administrerte kontoer i sidefeltet.
  3. Finn publisisten du vil endre, i oversikten, og klikk på Mer
    1. For å endre den automatisk utbetalte prosentandelen, klikk på Skriv ny, og foreslå en ny automatisk utbetalt prosentandel. Publisisten må godkjenne endringen før den trer i kraft.
    2. For å avslutte en administrasjonsavtale, klikk på Slett. Gjennomgå informasjonen på skjermen, og klikk på Si opp avtalen. Publisisten blir varslet om at du har sagt opp avtalen, og tilgangen din til publisistens konto opphører umiddelbart. Ordningen med automatiske betalinger avsluttes innen dagen er omme.

Hvis publisisten sier opp administrasjonsavtalen, blir du varslet via e-post og på Administrerte kontoer-fanen.