Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Rapporten

Vergelijkingsdiagrammen toevoegen aan uw rapporten

Met een vergelijkingsdiagram kunt u een afzonderlijke statistiek vergelijken voor al uw apps, advertentieblokken of advertentie-indelingen, of voor de landen waarin uw gebruikers zich bevinden.

In elk vergelijkingsdiagram kunnen maximaal 11 lijnen worden getoond. De eerste 5 lijnen vertegenwoordigen de 5 items die het hoogste scoren voor de geselecteerde vergelijkingsdimensie. De top 5 wordt standaard geselecteerd. Klik op Meer bekijken om de top 10 items en de resterende overige items te bekijken. De lijn Overige geeft het totaal van alle overige items in de dimensie aan.

De betekenis van elke lijn wordt aangeduid in de legenda onderaan het diagram. Plaats uw muisaanwijzer op een lijn om te bekijken welke waarde de lijn vertegenwoordigt.

Voorbeeld van een vergelijkingsdiagram in AdMob.

Instellingen voor vergelijkingsdiagrammen

De instellingen die voor een vergelijkingsdiagram zijn geselecteerd, worden getoond in de titel en in de labels van het dropdownmenu. Deze vertegenwoordigen de dimensies en statistieken die in het diagram tegen elkaar zijn afgezet.

• Vergelijkingsstatistiek: De statistiek die wordt gebruikt om het diagram te maken voordat het wordt omgezet in een vergelijkingsdiagram. Als u de vergelijkingsstatistiek wilt bewerken, klikt u op het icoon Diagram bewerken Bewerken. De beschikbare vergelijkingsstatistieken worden getoond in het dropdownmenu voor Statistiek 1.
  • Vergelijkingsdimensie: De dimensie die wordt gebruikt om de gegevens in het diagram op te delen. De dimensie wordt weergegeven met lijnen van diverse kleuren die overeenkomen met de legenda onderaan het diagram.
  • Sorteervolgorde: De volgorde waarin de gegevens in het diagram worden weergegeven. Momenteel is Top de enige optie en daarom standaard geselecteerd.
  • Sorteerstatistiek: De gemeten waarde die wordt vertegenwoordigd door de punten in de lijnen en de cijfers aan de linkerzijde van het diagram.

Voorbeeld van een vergelijkingsdiagram in AdMob-rapporten. Het diagram toont de sorteervolgorde, vergelijkingsdimensie, sorteerstatistiek en vergelijkingsstatistiek.

Voorbeelden

Vertoningen van advertentieblokken vergelijken met de geconstateerde eCPM

Maak een diagram waarin de vertoningen van advertentieblokken worden vergeleken met de geconstateerde eCPM. Controleer welke advertentieblokken waarschijnlijk de meeste opbrengst opleveren.

Geconstateerde eCPM: De geschatte gemiddelde eCPM van een extern advertentienetwerk, berekend op basis van historische opbrengstgegevens. De geconstateerde eCPM wordt alleen getoond voor geoptimaliseerde advertentienetwerken van derden.

Instellingen

• Vergelijkingsstatistiek: Vertoningen
  • Vergelijkingsdimensie: Advertentieblok
  • Sorteervolgorde: Top
  • Sorteerstatistiek: Geconstateerde eCPM

Grafiek

Voorbeeld van vertoningen in een vergelijkingsdiagram voor advertentieblokken met waargenomen eCPM in AdMob-rapporten.

De geschatte inkomsten per land vergelijken met de hoogste geschatte inkomsten

Maak een diagram waarin het aantal geschatte inkomsten wordt vergeleken met de verschillende landen waar uw apps worden gebruikt. Ontdek waar uw apps het meest winstgevend zijn.

Instellingen

• Vergelijkingsstatistiek: Geschatte inkomsten
  • Vergelijkingsdimensie: Land
  • Sorteervolgorde: Top
  • Sorteerstatistiek: Geschatte inkomsten

Grafiek

Voorbeeld van een AdMob-rapport met geschatte inkomsten uit landen met de hoogste geschatte inkomsten.

Vertoningen uit advertentiebronnen vergelijken met de meeste vertoningen

Maak een diagram waarin de vertoningen van de advertentiebronnen die de meeste vertoningen opleveren, met elkaar worden vergeleken. Ga na welke advertentiebron uw gebruikers het meest bekijken. De dimensie Advertentiebronnen is alleen beschikbaar in het Bemiddelingsrapport en in opgeslagen rapporten op basis daarvan.

Instellingen

• Vergelijkingsstatistiek: Vertoningen
  • Vergelijkingsdimensie: Advertentiebron
  • Sorteervolgorde: Top
  • Sorteerstatistiek: Vertoningen

Grafiek

Voorbeeld van vertoningen in een vergelijkingsdiagram voor advertentiebronnen met de meeste vertoningen in AdMob-rapporten.

De vertonings-CTR van apps vergelijken met de meeste vertoningen

Maak een diagram waarin de vertonings-CTR's van de apps die de meeste vertoningen opleveren, met elkaar worden vergeleken. Ontdek welke van uw apps de hoogste doorklikfrequentie hebben.

Vertonings-CTR: Klikfrequentie (CTR): het aantal keren dat gebruikers op advertenties in uw app klikken, gedeeld door het aantal keren dat advertenties zijn getoond in uw app.

Instellingen

• Vergelijkingsstatistiek: CTR-percentage
  • Vergelijkingsdimensie: App
  • Sorteervolgorde: Top
  • Sorteerstatistiek: Vertoningen

Grafiek

Voorbeeld van CTR-percentage in vergelijkingsdiagrammen voor apps met de meeste vertoningen in AdMob-rapporten.