Vergelijkingsdiagrammen toevoegen aan uw rapporten

Met een vergelijkingsdiagram kunt u een afzonderlijke statistiek vergelijken voor al uw apps, advertentieblokken of advertentie-indelingen, of voor de landen waarin uw gebruikers zich bevinden.

In elk vergelijkingsdiagram kunnen maximaal zes lijnen worden weergegeven. De eerste vijf lijnen vertegenwoordigen de vijf items die het hoogste scoren voor de geselecteerde vergelijkingsdimensie. De zesde lijn geeft het totaal van alle overige items in de dimensie aan.

De betekenis van elke lijn wordt aangeduid in de legenda onderaan het diagram. Plaats uw muisaanwijzer op een lijn om te bekijken welke waarde de lijn vertegenwoordigt.

Instellingen voor vergelijkingsdiagrammen

De instellingen die voor een vergelijkingsdiagram zijn geselecteerd, worden weergegeven in de titel en in de labels van het dropdownmenu. Deze vertegenwoordigen de dimensies en statistieken die in het diagram tegen elkaar zijn afgezet.

• Vergelijkingsstatistiek: De statistiek die wordt gebruikt om het diagram te maken voordat het wordt omgezet in een vergelijkingsdiagram. Als u de vergelijkingsstatistiek wilt wijzigen, klikt u op Meer en selecteert u Diagram bewerken. De beschikbare vergelijkingsstatistieken worden weergegeven in het dropdownmenu voor 'Statistiek 1'.
  • Vergelijkingsdimensie: De dimensie die wordt gebruikt om de gegevens in het diagram op te delen. De dimensie wordt weergegeven met lijnen van diverse kleuren die overeenkomen met de legenda onderaan het diagram.
  • Sorteervolgorde: De volgorde waarin de gegevens in het diagram worden weergegeven. Momenteel is Top de enige optie en daarom standaard geselecteerd.
  • Sorteerstatistiek: De gemeten waarde die wordt vertegenwoordigd door de punten in de lijnen en de cijfers aan de linkerzijde van het diagram.

Voorbeelden

De vertonings-RPM van advertentieblokken vergelijken met de hoogste geschatte inkomsten

Maak een diagram waarin het aantal gegenereerde vertoningen wordt vergeleken met de verschillende landen waar uw apps worden gebruikt. U ziet dan waar uw apps het populairst zijn.

Vertonings-RPM: opbrengst per duizend vertoningen (RPM); de geschatte inkomsten die worden gegenereerd met elke duizend vertoningen van een advertentie.

Instellingen

• Vergelijkingsstatistiek: Vertoningen
  • Vergelijkingsdimensie: Advertentieblok
  • Sorteervolgorde: Top
  • Sorteerstatistiek: Vertonings-RPM

Diagram

De geschatte inkomsten per land vergelijken met de hoogste geschatte inkomsten

Maak een diagram waarin het aantal gegenereerde vertoningen wordt vergeleken met de verschillende landen waar uw apps worden gebruikt. U ziet dan waar uw apps het populairst zijn.

Instellingen

• Vergelijkingsstatistiek: Geschatte inkomsten
  • Vergelijkingsdimensie: Land
  • Sorteervolgorde: Top
  • Sorteerstatistiek: Geschatte inkomsten

Diagram

Vertoningen uit advertentiebronnen vergelijken met de meeste vertoningen

Maak een diagram waarin de geschatte inkomsten worden vergeleken met elk van de advertentie-indelingen die u in uw apps gebruikt. U ziet dan met welke advertentie-indeling u waarschijnlijk de meeste opbrengsten kunt genereren. De dimensie Advertentiebronnen is alleen beschikbaar in het Bemiddelingsrapport en in opgeslagen rapporten op basis daarvan.

Instellingen

• Vergelijkingsstatistiek: Vertoningen
  • Vergelijkingsdimensie: Advertentiebron
  • Sorteervolgorde: Top
  • Sorteerstatistiek: Vertoningen

Diagram

De vertonings-CTR van apps vergelijken met de meeste vertoningen

Maak een diagram waarin de geschatte inkomsten van al uw apps worden vergeleken. U ziet dan met welke app u waarschijnlijk het meeste geld verdient.

Vertonings-RPM: opbrengst per duizend vertoningen (RPM); de geschatte inkomsten voor elke duizend vertoningen die een advertentie ontvangt.

Instellingen

• Vergelijkingsstatistiek: Vertonings-CTR
  • Vergelijkingsdimensie: App
  • Sorteervolgorde: Top
  • Sorteerstatistiek: Vertoningen

Diagram