På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Iaktta policyn för användares medgivande inom EU

Välj alternativ för annonsvisning och inhämta användarnas samtycke

Från och med den 16 januari 2024 måste utgivare och utvecklare som använder Google AdSense, Ad Manager eller AdMob använda en plattform för samtyckeshantering (CMP) som har certifierats av Google och som har integrerats med IAB:s Transparency and Consent Framework (TCF) när de visar annonser för användare i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet eller Förenade kungariket.

Enligt Googles uppdaterade policy för användares medgivande inom EU måste du informera dina användare i det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) och Förenade kungariket om vissa saker och få deras samtycke till användning av cookies eller andra lokala arkiv där detta är ett juridiskt krav, samt till insamling, delning och användning av personuppgifter i syfte att anpassa annonser. Policyn återspeglar kraven i EU:s direktiv om digital integritet och kraven i den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

I denna artikel:

AdMob

Obs! Detta avsnitt gäller inte premierade produkter i Google Play.

För att hjälpa utgivarna att uppfylla kraven i policyn erbjuder Google två annonsvisningsalternativ för användare i EES och Förenade kungariket. Om du inte gör några ändringar används uppsättningen med de vanligaste annonsteknikleverantörerna.

Kom igång

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Integritet och meddelanden.
  3. Klicka på GDPR.
  4. Klicka på Inställningar. På sidan med inställningar för europeiska förordningar uppdaterar du inställningarna för avsnitten på denna sida enligt beskrivningen nedan.

Välj annonsteknikleverantörer

För att hjälpa dig att uppfylla kraven i Googles uppdaterade policy för användares medgivande inom EU kan du välja önskad annonsteknikleverantör på en lista över företag som har gett oss information om att de efterlever GDPR. Dessa företag måste också följa vår användningspolicy för data för att säkerställa att utgivardata skyddas.

Om du väljer dessa annonsteknikleverantörer (bland annat Google och andra budgivningssystem och leverantörer) kan de använda uppgifter om dina användare för annonsanpassning och mätning.

Annonsteknikleverantörer är inte samma sak som medlingsnätverk. Leverantörerna du väljer här påverkar inte medlingen.
  1. Välj gruppen med de vanligaste annonsteknikleverantörerna eller skapa en anpassad uppsättning:
    • Vanligen använd uppsättning annonsteknikleverantörer: Denna inställning används om du inte gör några ändringar på den här sidan.
    • Anpassad uppsättning annonsteknikleverantörer: Välj önskade annonsteknikleverantörer.
  2. Ange tydligt vilka leverantörer du väljer och inhämta användarnas samtycke i enlighet med Googles policy för användares medgivande inom EU.

Detta kan du göra genom att visa en lista över de valda annonsteknikleverantörerna i samband med att du inhämtar samtycke eller på en separat sida på webbplatsen som användarna kommer till efter att ha gett sitt samtycke. För att uppfylla kraven i Googles policy för användares medgivande inom EU måste du länka till leverantörernas uppgifter där de beskriver sina aktiviteter.

Konfigurera inhämtande av samtycke

I Google Developers-guiden (Android, iOS) kan du läsa om hur du använder Googles dialogruta för att inhämta samtycke eller skapar en egen dialogruta som visas på dina webbplatser eller i dina appar för att begära samtycke från användare i EES och Förenade kungariket.

När du har uppdaterat appkoden ska du ladda upp appen till Google Play eller App Store igen. Du kan behöva ange ditt utgivar-id.

Exempel på utgivar-id: pub-000000000000000000

Premierade produkter i Google Play

Obs! Detta avsnitt gäller inte AdMob.

Granska annonsteknikleverantörer

Premierade produkter delar data med följande annonsteknikleverantörer som har gett oss information om att de efterlever kraven i GDPR. Dessa leverantörer måste också följa vår policy för dataanvändning för att säkerställa att utgivardata är skyddade.

Dessa annonsteknikleverantörer (inklusive Google och andra annonskällor och leverantörer) kan använda data om dina användare för annonsanpassning och mätning.

Ange tydligt för dina användare vilka leverantörer du väljer och inhämta användarnas samtycke i enlighet med Googles policy för användares medgivande inom EU.

Detta kan du göra genom att visa en lista över de valda annonsteknikleverantörerna i samband med att du inhämtar samtycke eller på en separat sida på webbplatsen som användarna kommer till efter att ha gett sitt samtycke. För att uppfylla kraven i Googles policy för användares medgivande inom EU måste du länka till leverantörernas uppgifter där de beskriver sina aktiviteter. (Länkarna ovan för varje leverantör hänvisar till deras informationssidor.)

Konfigurera inhämtande av samtycke

I nuläget måste du skapa en egen dialogruta för samtycke där du visar ett meddelande på dina webbplatser eller i dina appar där du inhämtar samtycke från användare i EES och Förenade kungariket.