Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

GDPR-oversikt og veiledning

Overhold retningslinjene for brukersamtykke i EU

Velg innstillinger for annonselevering og få brukersamtykke

Fra og med 16. januar 2024 må publisister og utviklere som bruker Google AdSense, Ad Manager eller AdMob, benytte seg av en plattform for samtykkestyring (CMP) som er sertifisert av Google og integrert med IAB-rammeverket for åpenhet og samtykke (TCF), når de skal vise annonser til brukere i EØS, Storbritannia eller Sveits.

I henhold til Googles oppdaterte retningslinjer for brukersamtykke i EU må du videreformidle visse opplysninger til brukerne dine i EØS, Storbritannia og Sveits. Du må også få samtykke fra dem for å bruke informasjonskapsler eller annen lokal lagring hvis dette kreves i henhold til lov og rett, og for å samle inn, dele og bruke personopplysninger for personlig tilpasning av annonser. Disse retningslinjene gjenspeiler kravene i EUs kommunikasjonsverndirektiv og EUs personvernforordning (personvernforordningen).

I denne artikkelen:

AdMob

Merk: Denne delen gjelder ikke for Google Play-produktbelønninger.

For å gjøre det enklere for publisister å oppfylle kravene i disse retningslinjene tilbyr Google alternativene for annonselevering som er beskrevet nedenfor, til brukere i EØS, Storbritannia og Sveits. Hvis du ikke gjør noen endringer, blir de vanligste leverandørene av annonseteknologi fortsatt brukt.

Kom i gang

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Personvern og meldinger.
  3. Klikk på Personvernforordningen.
  4. Klikk på Innstillinger. På siden med innstillinger for europeiske forordninger oppdaterer du innstillingene for delene på denne siden, slik det er beskrevet nedenfor.

Velg leverandører av annonseteknologi

For å overholde Googles oppdaterte retningslinjer for brukersamtykke i EU kan du velge leverandørene av annonseteknologi du foretrekker, fra en liste over bedrifter som har gitt oss informasjon om hvordan de overholder personvernforordningen. Disse bedriftene må også overholde retningslinjene våre for databruk for å sikre at publisistdata er beskyttet.

Hvis du velger disse leverandørene av annonseteknologi (inkludert Google og andre budgivere og leverandører), kan leverandørene bruke data om brukerne dine til måling og personlig tilpasning av annonser.

Leverandører av annonseteknologi er ikke det samme som medieringsnettverk. Valget du gjør her, har ingen innvirkning på mediering.
  1. Velg et sett med ofte brukte leverandører av annonseteknologi, eller lag et egendefinert sett:
    • Ofte brukt sett av leverandører av annonseteknologi: Dette er innstillingen som brukes hvis du ikke endrer noe på denne siden.
    • Egendefinert sett av leverandører av annonseteknologi: Velg de leverandørene av annonseteknologi du foretrekker.
  2. Identifiser tydelig for brukerne dine hvilke leverandører du velger, og få brukernes samtykke i samsvar med retningslinjene for brukersamtykke i EU.

Du kan gjøre dette ved å liste opp de valgte leverandørene av annonseteknologi i en samtykkeflyt eller ved å vise de valgte leverandørene på en egen side på nettstedet ditt som du fører brukerne til fra en samtykkeflyt. For å overholde retningslinjene for brukersamtykke i EU bør du i begge tilfellene ha linker til informasjon du har fått av hver av leverandørene, som beskriver aktivitetene deres.

Konfigurer innhenting av samtykke

I Google Developers-veiledningen (Android, iOS) kan du se hvordan du bruker Googles dialogboks for samtykke, eller hvordan du lager en slik dialogboks selv, som ber om samtykke fra brukere av nettstedene eller appene dine i EØS, Storbritannia og Sveits.

Når du har oppdatert appkoden, kan du laste opp appen på nytt til Google Play eller App Store. Du må kanskje oppgi publisist-ID-en din.

Eksempel på publisist-ID: pub-000000000000000000

Google Play-produktbelønninger

Merk: Denne delen gjelder ikke for AdMob.

Gjennomgå leverandører av annonseteknologi

Data om produktbelønninger blir delt med disse leverandørene av annonseteknologi, som har gitt oss informasjon om sin overholdelse av personvernforordningen og må overholde retningslinjene våre for databruk for å sikre at publisistdata er beskyttet.

Disse leverandørene av annonseteknologi (inkludert Google og andre annonsekilder og -leverandører) kan bruke data om brukerne dine til målinger og personlig tilpasning av annonser.

Identifiser disse leverandørene tydelig for brukerne dine, og få brukernes samtykke i samsvar med Googles retningslinjer for brukersamtykke i EU.

Du kan gjøre dette ved å liste opp de valgte leverandørene av annonseteknologi i en samtykkeflyt eller ved å vise de valgte leverandørene på en egen side på nettstedet ditt som du fører brukerne til fra en samtykkeflyt. For å overholde retningslinjene for brukersamtykke i EU bør du i begge tilfellene ha linker til informasjon du har fått av hver av leverandørene, som beskriver aktivitetene deres. (Linkene til hver leverandør ovenfor går til detaljsidene deres.)

Konfigurer innhenting av samtykke

På dette tidspunktet må du selv opprette dialogboksen for samtykke som skal vises i appene eller på nettstedene dine, hvor brukere i EØS, Storbritannia og Sveits blir bedt om å gi samtykke.