Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

GDPR:n yleiskatsaus ja ohjeet

EU-käyttäjäsuostumuskäytännön noudattaminen

Valitse mainosten näyttöasetukset ja pyydä käyttäjän suostumus

Google AdSensea, Ad Manageria tai AdMobia käyttävien julkaisijoiden ja kehittäjien on 16.1.2024 alkaen käytettävä Googlen sertifioimaa suostumustenkäsittelyalustaa (CMP), joka on integroitu IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehykseen (TCF), kun mainoksia julkaistaan Euroopan talousalueella tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille.

Googlen päivitetyn EU-käyttäjäsuostumuskäytännön mukaan sinun on ilmoitettava käyttäjille Euroopan talousalueella (ETA) ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa tietyt tiedot ja saatava heidän suostumuksensa evästeiden ja muun paikallisen tallennustilan käyttöön (kun laki sitä edellyttää) sekä henkilökohtaisen datan keräämiseen, jakamiseen ja käyttämiseen mainosten personointia varten. Tämä käytäntö vastaa EU:n sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivin ja yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Artikkelin aiheet:

AdMob

Huom. Tämä osio ei koske Google Playn palkintotuotteita.

Google auttaa julkaisijoita täyttämään tämän käytännön mukaiset velvoitteet tarjoamalla heille jäljempänä kuvatut vaihtoehdot, joilla käyttäjille Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa voidaan näyttää mainoksia. Jos et tee muutoksia, yleisesti käytettyä mainosteknologioiden tarjoajien joukkoa käytetään jatkossakin.

Näin pääset alkuun

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Klikkaa Yksityisyys ja viestit.
  3. Klikkaa GDPR.
  4. Valitse Asetukset. Päivitä eurooppalaisia säädöksiä koskevalla asetussivulla olevien osioiden asetukset jäljempänä kuvatulla tavalla.

Mainosteknologian tarjoajien valitseminen

Googlen päivitetyn EU-käyttäjäsuostumuskäytännön noudattamisen helpottamiseksi voit valita haluamasi mainosteknologian tarjoajat yrityksistä, jotka ovat ilmoittaneet noudattavansa GDPR:n vaatimuksia. Kaikkien näiden yritysten on noudatettava myös datan käyttöä koskevaa käytäntöämme varmistaakseen julkaisijoiden datan suojaamisen.

Jos valitset mainosteknologian tarjoajia (joihin kuuluu Google ja muita tarjousten tekijöitä ja palveluntarjoajia), ne voivat hyödyntää käyttäjiin liittyvää dataa mainosten personoinnissa ja mittauksessa.

Mainosteknologian tarjoajilla ei tarkoiteta välitysverkostoja. Tämä valinta ei vaikuta välitykseen.
  1. Valitse yleisesti käytetty joukko mainosteknologian tarjoajia tai luo omavalintainen joukko:
    • Yleisesti käytetty joukko mainosteknologioiden tarjoajia: Tätä asetusta käytetään, ellet tee sivulle muutoksia.
    • Omavalintainen joukko mainosteknologian tarjoajia: Valitse haluamasi mainosteknologian tarjoajat.
  2. Ilmoita valitut tarjoajat selkeästi käyttäjillesi ja pyydä käyttäjiltä suostumus Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytännön mukaisesti.

Voit tehdä tämän listaamalla valitsemasi tarjoajat joko suostumuksen pyytämisen yhteydessä tai erillisellä sivulla, jolle käyttäjät ohjataan valintaikkunasta. Kummassakin tapauksessa Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytäntö edellyttää, että listassa on linkki kunkin tarjoajan toimittamiin tietoihin, joissa kuvataan tarjoajan toimintaa.

Suostumuksen pyytämisen käyttöönotto

Google Developers ‑oppaassa (Android, iOS) on lisätietoja siitä, miten voit käyttää Googlen suostumusvalintaikkunaa tai luoda oman suostumusvalintaikkunasi, joka pyytää sivustoillasi tai sovelluksissasi suostumusta käyttäjiltä Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Kun olet päivittänyt sovelluskoodin, lataa sovellus uudelleen Google Playhin tai App Storeen. Saatat tarvita tähän julkaisijan tunnustasi.

Esimerkki julkaisijan tunnuksesta: pub-000000000000000000

Google Playn palkintotuotteet

Huom. Tämä osio ei koske AdMobia.

Mainosteknologioiden tarjoajien tarkistaminen

Palkintotuotteet jakavat dataa seuraaville mainosteknologioiden tarjoajille, jotka ovat ilmoittaneet noudattavansa GDPR-asetuksen vaatimuksia. Kaikkien näiden tarjoajien on noudatettava myös datan käytön sääntöjä varmistaakseen julkaisijoiden datan suojaamisen.

Nämä mainosteknologioiden tarjoajat (joihin kuuluu myös Google sekä muita mainoslähteitä ja palveluntarjoajia) voivat hyödyntää käyttäjiisi liittyvää dataa mainosten personointiin ja mittaukseen.

Ilmoita nämä palveluntarjoajat selkeästi käyttäjillesi ja pyydä käyttäjiltä suostumus Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytännön mukaisesti.

Voit tehdä tämän listaamalla valitsemasi tarjoajat joko suostumuksen pyytämisen yhteydessä tai erillisellä sivulla, jolle käyttäjät ohjataan valintaikkunasta. Kummassakin tapauksessa Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytäntö edellyttää, että listassa on linkki kunkin tarjoajan toimittamiin tietoihin, joissa kuvataan tarjoajan toimintaa. (Yllä olevat linkit johtavat tarjoajien tietosivuille.)

Suostumuksen pyytämisen käyttöönotto

Sinun on luotava oma suostumusvalintaikkuna, joka pyytää sivustoillasi tai sovelluksissasi suostumusta käyttäjiltä Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.