Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

De maximale classificatie voor advertentiecontent instellen voor een app of account

Tools zoals de maximale classificatie voor advertentiecontent bieden u meer controle over de content van de advertenties die uw gebruikers te zien krijgen. U kunt een maximale contentclassificatie instellen om te voldoen aan het platformbeleid.

U kunt de maximale classificatie voor advertentiecontent voor een specifieke app of voor uw hele account instellen in de AdMob-gebruikersinterface.

Als u de SDK gebruikt om voor elk advertentieverzoek een maximale classificatie voor advertentiecontent in te stellen, heeft die classificatie voorrang boven eventuele classificaties die zijn ingesteld in de AdMob-gebruikersinterface.

Is de maximale classificatie voor advertentiecontent in de SDK bijvoorbeeld ingesteld op T en de maximale classificatie voor advertentiecontent in AdMob op PG, dan bevat de advertentiecontent advertenties met de classificatie T.

Als u de maximale classificatie voor advertentiecontent instelt voor een afzonderlijke app, heeft die classificatie voorrang boven de classificaties die zijn ingesteld voor uw AdMob-account.

Is de maximale classificatie voor advertentiecontent voor uw hele account bijvoorbeeld ingesteld op PG en de maximale classificatie voor advertentiecontent in een app op T, dan bevat de advertentiecontent advertenties met de classificatie T.

De maximale classificatie voor advertentiecontent instellen voor uw hele account

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Opties voor blokkeren.
  3. Klik op het tabblad Classificatie voor advertentiecontent.
  4. Selecteer de maximale classificatie voor advertentiecontent die u op uw gehele account wilt toepassen. Dit moet de maximale classificatie voor advertentiecontent zijn die geschikt is voor de gebruikers van uw app.
    De classificatie die u hier instelt, is van toepassing op alle apps die standaard gebruikmaken van de instelling op accountniveau. Elke classificatie is cumulatief. Als u bijvoorbeeld T kiest, bevat de advertentiecontent advertenties met de labels G, PG en T, maar worden advertenties met het label MA geblokkeerd.
  5. Klik op Opslaan.

De maximale classificatie voor advertentiecontent instellen voor een afzonderlijke app

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Selecteer de naam van de app. Als u deze niet ziet in de lijst van recente apps, klikt u op Alle apps bekijken. U kunt dan zoeken in een lijst van alle apps die u aan AdMob heeft toegevoegd.
  4. Klik onder de naam van uw app in de zijbalk op Opties voor blokkeren.
  5. Klik op het tabblad Classificatie voor advertentiecontent.
  6. Klik op de schakelaar Overeenkomen met instelling op accountniveau om de maximale classificatie voor advertentiecontent op accountniveau te tonen voor deze app.
  7. Selecteer de maximale classificatie voor advertentiecontent die u op deze app wilt toepassen. Dit moet de maximale classificatie voor advertentiecontent zijn die geschikt is voor de gebruikers van deze app.
    Elke classificatie is cumulatief. Als u bijvoorbeeld T kiest, bevat de advertentiecontent advertenties met de labels G, PG en T, maar worden advertenties met het label MA geblokkeerd.
  8. Klik op Opslaan.

Geschatte impact van een maximale classificatie voor advertentiecontent

Als u de maximale classificatie voor advertentiecontent instelt of wijzigt voor een specifieke app of voor uw account in AdMob, schat AdMob wat de impact van deze wijziging is op uw AdMob-netwerkvertoningen en -opbrengst.

Opmerking: De schattingen zijn gebaseerd op de afgelopen 30 dagen en zijn geen indicatie voor toekomstige prestaties. Bovendien zijn deze schattingen alleen van toepassing op vertoningen en inkomsten uit het AdMob-netwerk.

Uitzonderingen voor Gezinnen

Als uw app deel uitmaakt van het programma Gezinnen, kan de maximale classificatie voor advertentiecontent die u in de AdMob-gebruikersinterface heeft ingesteld, worden overschreven. Dan zijn deze classificaties voor advertentiecontent van toepassing:

• Gezinnen (voornamelijk gericht op kinderen): De maximale classificatie voor advertentiecontent wordt overschreven en ingesteld op G. In deze apps kunnen alleen advertenties met het label G worden getoond.
  • Gezinnen (gemengde doelgroep): Als de maximale classificatie voor advertentiecontent hoger is dan PG, wordt deze overschreven en ingesteld op PG. In deze apps kunnen alleen advertenties met het label G of PG worden getoond.
Opmerking: Als u wilt dat Google uw content behandelt als content die op kinderen gericht is, raden we u aan andere opties te gebruiken, zoals een advertentieverzoek taggen om dit te behandelen als content die bedoeld is voor kinderen (TFCD) of een advertentieverzoek taggen voor EER-gebruikers die de minimumleeftijd nog niet hebben bereikt (TFUA).