Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Mediering

Optimaliser annonsekilder i medieringen

Hvis du vil bidra til å maksimere inntektene dine, bør du vurdere å optimalisere et AdMob-nettverk eller et annonsenettverk fra en tredjepart.

Hva skjer når du optimaliserer et AdMob-nettverk?

AdMob justerer eCPM-verdien i sanntid for hver eneste visning. Dette innebærer at AdMob-nettverket evalueres på nytt og gis en ny posisjon i medierings-stacken for hver eneste annonseforespørsel som kobles til medieringsgruppen nettverket er lagt til i. Du kan velge å optimalisere AdMob-nettverket når du legger det til i en medieringsgruppe, eller gjøre endringer i optimaliseringsinnstillingene senere.

Hva skjer når du optimaliserer et annonsenettverk fra en tredjepart?

I AdMob justeres eCPM-verdien som brukes for annonsenettverket, basert på trafikken i appen din, historiske data og informasjon som hentes fra annonsenettverket. Du kan velge å optimalisere et annonsenettverk når du legger det til i en medieringsgruppe, eller gjøre endringer i optimaliseringsinnstillingene senere.

Kom i gang

Optimaliser et AdMob-nettverk

Du kan velge å optimalisere AdMob-nettverket når du legger det til i en medieringsgruppe, eller gjøre endringer i optimaliseringsinnstillingene senere.

Optimaliser et annonsenettverk fra en tredjepart

Slik bruker du et annonsenettverk fra en tredjepart som annonsekilde:

1. Registrer deg for en konto på nettstedet til annonsenettverket fra en tredjepart, og legg til eventuelle obligatoriske opplysninger, som eksempelvis informasjon om appene og annonseenhetene dine.
  2. Legg til annonsenettverket som en annonsekilde i en medieringsgruppe i AdMob, og aktiver optimalisering.
  3. Implementer SDK-en til annonsenettverket fra en tredjepart i appens kode, i tillegg til et adapter-biblioteket som skal kommunisere mellom Google og annonsenettverket fra en tredjepart for å oppfylle annonseforespørsler.

Ikke alle annonsenettverk har støtte for optimalisering. Du kan gjennomgå listen over annonsenettverk fra en tredjepart som har støtte for optimalisering, hvis du ønsker å vite mer om de tilgjengelige nettverkene.

Hva skjer nå?

I AdMob

• administreres plasseringen av annonsenettverket i medieringskjeden
  • justeres eCPM-verdien som er tilknyttet nettverket, automatisk, basert på trafikken i appen din, historiske data og informasjon som hentes fra annonsenettverkene

Statusen «Venter på optimalisering»

Når du aktiverer optimalisering for et annonsenettverk fra en tredjepart, begynner AdMob å analysere trafikken til appene dine for å finne den beste måten å optimalisere eCPM-verdien på. I løpet av denne analyseperioden kan det hende at statusen «venter på optimalisering» vises i Annonsenettverk-tabellen.

I AdMob optimaliseres eCPM-verdien kontinuerlig basert på de siste tilgjengelige dataene, slik at du av og til kan se statusen «venter på optimalisering», selv etter at den første analysen er fullført. Hvis det for eksempel ikke er nok trafikk fra et annonsenettverk over flere uker, kan AdMob avgjøre at det trengs mer data av høy kvalitet for å beregne eCPM-verdien mer nøyaktig. Optimalisering aktiveres på nytt når trafikken fra annonsenettverket øker, og AdMob har bedre data å analysere.

Gi AdMob tillatelse til å optimalisere annonseressursene dine

Når du aktiverer optimalisering av et av de tilgjengelige annonsenettverkene i en medieringsgruppe for første gang, bes du merke av i en avmerkingsboks for å indikere at du gir AdMob og Google godkjenning til å få tilgang til, administrere, hente og analysere data for kontoen din hos annonsenettverket. Når du merker av i denne avmerkingsboksen, indikerer du også at du – ved å gi Google tilgang til denne informasjonen – ikke bryter noen av tredjepartsavtalene du har inngått.

Det finnes flere andre situasjoner der du må merke av i boksen hvis du ikke allerede har gitt fullmakt:

• Hvis du redigerer den eksisterende legitimasjonen for et annonsenettverk du tidligere har aktivert for optimalisering av annonsenettverk, og dette nettverket støtter datainnsamling, og det er konfigurert legitimasjon for datainnsamling for dette nettverket.
  • Hvis du legger til et annonsenettverk du tidligere har fjernet, og dette annonsenettverket støtter datainnsamling, og det er konfigurert legitimasjon for datainnsamling for dette nettverket.

I alle disse tilfellene må du merke av i boksen for fullmakt, ellers vil du ikke kunne bruke optimalisering av annonsenettverk for de valgte nettverkene.

Det kan også hende at du blir bedt om å gi ny fullmakt for annonsenettverkene du allerede bruker med optimalisering av annonsenettverk. Hvis du ikke gir noen slik ny fullmakt, kan det hende at optimalisering av annonsenettverk stoppes for nettverkene du allerede bruker. For enkelte nettverk (f.eks. Meta) er det ikke merket av i avmerkingsboksen for fullmakt når du åpner legitimasjonsinnstillingen.