Een advertentieblok met beloning maken

Bekijk Overzicht van advertentieblokken met beloning voor meer informatie over advertentieblokken met beloning.

Met videoadvertentieblokken met beloning kunnen gebruikers video's bekijken om in-app-beloningen te verdienen, zoals munten, extra levens of punten. U kunt verschillende beloningen instellen voor verschillende advertentieblokken en de beloningswaarden en -items opgeven die gebruikers ontvangen.

Beloond advertentieblokken kan aantonen beloond video-advertenties en interactieve advertenties.De maximale lengte van videoadvertenties is 60 seconden.

AdMob-beleid ten aanzien van videoadvertenties met beloning

Wilt u videoadvertentieblokken met beloning in uw apps implementeren, lees dan eerst het gedeelte met het beleid ten aanzien van voorraad met beloning in het Helpcentrum van AdMob.

Instructies

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Selecteer de naam van de app waarvoor u dit advertentieblok maakt. Als de app niet wordt weergegeven in de lijst met recente apps, kunt u op App toevoegen klikken om een nieuwe app toe te voegen. U kunt ook op Alle apps klikken om te zoeken in een lijst met alle apps die u heeft toegevoegd aan AdMob.
  4. Klik in de zijbalk op Advertentieblokken.
  5. Klik op Advertentieblok toevoegen.
  6. Klik op Selecteren voor de advertentie-indeling 'Beloonde video'.
  7. Geef een naam voor dit advertentieblok op. Aanbevolen: Neem relevante informatie (zoals advertentie-indeling en locatie in uw app) op zodat u het advertentieblok later gemakkelijker kunt terugvinden.
  8. Geef de beloningsinstellingen voor dit advertentieblok op:
    • Aantal beloningen: Geef het aantal beloningsitems op dat de gebruiker ontvangt. Dit moet een rond getal zijn.
    • Beloningsitem: Geef de naam op van het beloningsitem dat de gebruiker ontvangt. Voorbeelden: munten of extra levens.
    • Selectievakje: Instellingen voor beloningen van advertentienetwerken van derden overschrijven. Standaard aangevinkt.
  9. (optioneel) Geef de geavanceerde instellingen voor dit advertentieblok op:
    • Advertentietype: Kies de advertentietypen die zijn toegestaan voor dit advertentieblok. U kunt elke combinatie van advertentietypen kiezen door de selectievakjes aan te vinken. Als u het vinkje uit alle selectievakjes verwijdert, treedt er een fout op. Kies per advertentieblok ten minste één advertentietype. Suggestie: We raden u aan alle selectievakjes aan te vinken om de opbrengst voor dit advertentieblok te maximaliseren.
    • Verificatie aan serverzijde: valideer elke voltooide weergave van een videoadvertentie met beloning en zorg er zo voor dat u alleen app-gebruikers beloont die de video daadwerkelijk helemaal hebben bekeken. Meer informatie
    • Frequentielimieten: bepaalt het aantal keer dat dit advertentieblok een advertentie aan dezelfde gebruiker kan laten zien. U kunt ervoor kiezen om geen limiet in te stellen of u kunt advertenties beperken voor elke gebruiker met het weergegeven aantal per minuut, uur of dag.
    • eCPM-minimum: U kunt voor elk advertentieblok dat u maakt, een eCPM-minimum instellen. Hiermee geeft u het AdMob-netwerk de opdracht voor dit advertentieblok geen advertenties weer te geven met eCPM-waarden die lager zijn dan de minimale eCPM die u heeft ingesteld.
      1. Klik op de schakelaar eCPM-minimum om eCPM-minima voor uw advertentieblok in te schakelen.
      2. Geef een algemene eCPM-waarde op die het AdMob-netwerk als minimum moet hanteren.
      Dit eCPM-minimum is alleen van toepassing op het AdMob-netwerk. Het is niet van toepassing op externe advertentienetwerken en aangepaste gebeurtenissen die in een bemiddelingsgroep zijn geconfigureerd als advertentiebronnen.
    • (optioneel) Landspecifieke minima: Als u in de vorige stap een eCPM-minimum heeft ingeschakeld, klikt u op Landspecifieke minima toevoegen om voor het betreffende advertentieblok landspecifieke eCPM-minima in te stellen. Landspecifieke eCPM-minima krijgen alleen voorrang boven de algemene eCPM-waarde van het advertentieblok wanneer advertentieverzoeken uit het betreffende land komen.
      1. Selecteer een land waarvoor u een specifiek minimum wilt instellen. Het wordt toegevoegd aan de lijst met geselecteerde landen. U kunt hele regio's selecteren of elk gedeelte uitvouwen om de afzonderlijke landen binnen een regio te bekijken.
      2. Klik op het pictogram Bewerken naast het land dat of de regio die u heeft geselecteerd en geef een eCPM-minimum op.
      3. Klik op Instellen om de eCPM-waarde op te slaan.
      4. Herhaal deze stappen voor elk land dat u selecteert.
  10. Klik op Advertentieblok maken.
  11. Volg de instructies in de handleiding 'Aan de slag' voor Google Developers (Android, iOS, Unity) om dit advertentieblok te implementeren in uw app-code om advertenties weer te geven.Tijdens de implementatie heeft u uw app-ID en advertentieblok-ID nodig.
    Dit advertentieblok geeft pas advertenties weer nadat u deze stap heeft voltooid. Als u niet klaar bent om het advertentieblok te implementeren, kunt u op E-mail dit klikken om de instructies per e-mail te verzenden. Klik op Klaar om de pagina af te sluiten.

Serververificatie

Serververificatie werkt als extra validatielaag voor advertentieweergaven met beloning in uw app. Deze verificatie wordt uitgevoerd in aanvulling op de standaard callback aan clientzijde. U kunt serververificatie gebruiken om elke voltooide videoadvertentieweergave met beloning te valideren en ervoor te zorgen dat u alleen gebruikers beloont die de video daadwerkelijk helemaal hebben bekeken in uw app.

Wanneer een gebruiker een videoadvertentie met beloning helemaal heeft bekeken, gebruikt Google de door u opgegeven postback-URL om de weergave te valideren. Met de verificatie-callback aan serverzijde worden queryparameters toegevoegd aan uw postback-URL die de video-interactie met beloning beschrijft. Bekijk de ontwikkelaarshandleiding voor SSV met beloning voor meer informatie.