På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Skapa en integrerad annonsenhet

Ge en god användarupplevelse med annonser som matchar utseendet på din webbplats. #nativeads

Med integrerade annonser kan du anpassa utseendet på annonserna som visas i din app. Du bestämmer hur och var de ska placeras så att layouten blir mer konsekvent i appens design.

Det finns två steg för att skapa en integrerad annons:

1. Skapa en integrerad annonsenhet
  2. Utforma och implementera en integrerad annons

Native ads best practices and policies

Steg 1: Skapa en integrerad annonsenhet

Så här skapar du en integrerad annonsenhet för en befintlig app:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Appar i sidofältet.
  3. Välj namnet på appen som du skapar annonsenheten för. Om du inte ser den på applistan kan du klicka på Lägg till app för att lägga till en ny app eller på Visa alla appar för att se en lista över alla appar som du har lagt till i AdMob.
  4. Klicka på Annonsenheter i sidofältet.
  5. Klicka på Lägg till annonsenhet.
  6. Klicka på Välj för det integrerade annonsformatet.
  7. Ge annonsenheten ett namn. Tips: Inkludera relevant information, till exempel annonsformatet och plats, i appen så att det blir lättare att identifiera den senare.

8. (valfritt) Fyll i de avancerade inställningarna för annonsenheten:
    • Medietyp: Välj den integrerade medietyp som du vill tillåta i den här annonsenheten. Du kan välja ett av dessa alternativ. Obs! Animerade bilder (.GIF) stöds inte för integrerade annonser.
      • Bild: Endast bildannonser visas.
      • Video: Endast videoannonser visas.
        MediaView krävs för att rendera den primära video- eller bildtillgången i en annons. Du kan använda ImageView för att rendera tillgångarna för logotyp och appikon. Läs mer på Google Developers (Android, iOS)
    • eCPM-minimibelopp: Du kan ange ett eCPM-minimibelopp (kallas även lägsta eCPM) för varje annonsenhet du skapar. Då visar AdMob-nätverket inte annonser i annonsenheten vars eCPM understiger det lägsta eCPM du har angett. Välj hur du vill ange eCPM-minimibeloppet:

1. Optimerat av Google: Google ställer in minimibeloppen dynamiskt utifrån användarnas geografiska plats, annonsenhetens trafik och information om tidigare resultat. Med Google-optimerade eCPM-minimibelopp kan du maximera dina totala intäkter. Du kan välja en av följande metoder för hur Google ska optimera ditt eCPM-minimibelopp:
        • Högt minimibelopp (beta): Google maximerar de högre betalande annonserna.
        • Medelhögt minimibelopp (beta): Google balanserar högre betalande annonser och täckning.
        • Alla priser: Google maximerar täckning på alla prisnivåer.
          AdMob-gränssnittet visar eCPM i annonsenheter.
      2. Manuellt minimibelopp: Du anger manuellt värdet på lägsta eCPM för varje annonsenhet. AdMob-nätverket visar inte annonser vars eCPM understiger det lägsta eCPM-värde du har angett för annonsenheten.
      3. Inaktiverad: Inget eCPM-minimibelopp har angetts för den aktuella annonsenheten.
      Obs! eCPM-minimibeloppet gäller endast AdMob-nätverket. Det gäller inte annonsnätverk från tredje part och anpassade händelser som har ställts in som annonskällor i en medlingsgrupp.
    • (Valfritt) Landspecifika minimibelopp: Om du valde Manuellt minimibelopp som eCPM-minimibelopp i föregående steg kan du klicka på Lägg till landsspecifika minimibelopp för att använda sådana i annonsenheten. Landspecifika eCPM-minimibelopp ersätter bara annonsenhetens globala eCPM-värde när annonsförfrågningar kommer från det valda landet.
      1. Välj ett land som du vill ställa in ett minimibelopp för. Landet läggs till på listan över valda länder. Du kan välja hela regioner eller utöka varje avsnitt för att se de enskilda länderna i en region.
      2. Klicka på Redigera vid landet eller regionen du valde och ange ett eCPM-minimibelopp.
      3. Klicka på Ställ in för att spara eCPM-värdet.
      4. Upprepa stegen ovan vid behov.
  9. ​Klicka på Skapa annonsenhet.
  10. Följ Google Developers anvisningar för Android, iOS eller Unity för att implementera annonsenheter för integrerade annonser i appkoden. Du behöver känna till appens och annonsenhetens id vid implementeringen.​ ​ ​ ​ ​ ​ ​
    Annonsenheten visar inga annonser förrän det här steget är klart. Om du inte är redo att implementera annonsenheten kan du klicka på Skicka e-post, så skickar vi anvisningarna via e-post. Du kan även klicka på Klart för att stänga sidan.

Steg 2: Utforma och implementera en integrerad annons

När du har skapat den integrerade annonsenheten behöver du implementera en integrerad design. Det finns två sätt att utforma en integrerad annons:

1. Använd en mall: Du kan ladda ned anpassningsbara mallar för integrerade annonser som är klara att använda med Android eller iOS. Ett enkelt sätt att komma i gång med implementeringar av integrerade annonser är att använda en integrerad mall. Du kan använda en mall som den är eller anpassa den till dina behov.
  2. Designa själv: Vill du själv designa en integrerad annons ska du följa anvisningarna för Android eller iOS.