Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Beleid en richtlijnen inzake native-advertenties

U kunt native-advertenties gebruiken om advertenties weer te geven die aansluiten bij de content en vormgeving van uw app.

In aanvulling op het beleid en de richtlijnen van AdMob moeten alle native-advertenties van AdMob ook voldoen aan de richtlijnen die in dit document worden beschreven. Android-ontwikkelaars doen er daarnaast verstandig aan het beleid van Google Play voor advertenties en inkomsten genereren door te nemen.

Opmerking: MediaView is vereist om het primaire video- of afbeeldingsitem in een advertentie weer te geven. U kunt ImageView gebruiken om de items voor het logo en app-icoon weer te geven. Meer informatie vindt u op Google Developers (Android, iOS).

Vereiste grootte en lay-out

Native ads die kleiner zijn dan 32 x 32 dp (Android) of 32 x 32 pt (iOS), worden niet weergegeven. Dergelijke kleine advertenties zijn mogelijk moeilijk te zien, interactie hiermee kan lastig zijn en de weergavekwaliteit van de advertentie-items kan negatief worden beïnvloed.

Voor native video's moet de MediaView van het hoofditem een grootte van ten minste 120 x 120 dp (Android) of 120 x 120 pt (iOS) hebben. Videoadvertenties worden niet weergegeven in implementaties waarin de MediaView van het hoofditem kleiner is dan 120 dp (in de hoogte of de breedte).

Alle items voor native-advertenties moeten zich binnen de native-advertentieweergave bevinden.

Vereiste advertentie-elementen

Tot de vereiste elementen van native ads van AdMob behoren de advertentietoeschrijving, het pictogram Info (of de tekst 'Ads door Google', waar van toepassing), afbeeldingselementen, tekstelementen en andere elementen, afhankelijk van de indeling van de native ad.

Met de advertentietoeschrijving en het pictogram Info (of de tekst 'Ads door Google', waar van toepassing) moeten uw native ads duidelijk worden gemarkeerd als advertenties, zodat gebruikers ze niet verwarren met content. Het is belangrijk dat u begrijpt wat het verschil is tussen beide elementen en inzicht heeft in hoe Google ze gebruikt.

Advertentietoeschrijving

De advertentieattributie moet handmatig worden toegevoegd. Wijzigingen aan de standaardopmaak van de advertentieattributie moeten voldoen aan de volgende vereisten:

• In advertenties moet een van de volgende toeschrijvingen worden weergegeven:
    • 'Ad', 'Advertisement' of 'Sponsored'
    • Een badge met de tekst 'Advertentie' (minimaal 15 pixels hoog/breed)

Het Info-pictogram (of de tekst 'Ads door Google')

Voorbeeld van een native advertentie met het Ads door Google-icoon.

U kunt het Info-pictogram weergeven in een van de vier hoeken van uw advertentie.

Test uw lay-outs met zowel grote als kleine lettertypegrootten. Controleer ook of het pictogram Info (of de tekst 'Ads door Google') over content wordt geplaatst die een goede zichtbaarheid van het pictogram mogelijk maakt.

Afbeeldingselementen

• Uitgevers mogen de afbeelding neerschalen, mits hierbij de beeldverhouding niet wordt gewijzigd.
  • Uitgevers mogen de afbeelding met maximaal 20 procent symmetrisch bijsnijden in één richting (hoogte of breedte).

Tekstelementen

• Afkappen
    • Titeltekst (verplicht): zorg ervoor dat tekst tot 25 tekens niet wordt afgekapt.
    • Hoofdtekst (optioneel): zorg ervoor dat tekst tot negentig tekens niet wordt afgekapt.
  • De lettergrootte moet aansluiten bij de omliggende elementen in de app.

Andere elementen

• Voor (video)advertenties voor app-installatie zijn de volgende elementen optioneel: het pictogram (de afbeelding) van de app-store, de prijs en de beoordeling/het aantal sterren.
  • De URL is optioneel voor contentadvertenties.
  • Zowel in advertenties voor app-installatie als in contentadvertenties moeten de knoppen bestaan uit een pictogram in svg-indeling en een tekstelement. Ten minste één van deze elementen moet zichtbaar zijn. Desgewenst kunnen het icoon in svg-indeling en het tekstelement tegelijkertijd zichtbaar zijn in dezelfde advertentie.

Voor advertenties voor app-installaties

De native-advertentie voor app-installatie moet een call-to-action-knop bevatten waarop gebruikers kunnen klikken om de app te downloaden/installeren. Wij leveren het tekstitem. U kunt ook in plaats hiervan een icoon voor download van de app gebruiken. U moet het app-icoon eveneens opnemen in het advertentiemateriaal.

Onderscheiden van content

• De achtergrond van de advertentie mag niet klikbaar zijn (geen klikbare witruimte). Als u het afbeeldingselement als achtergrond voor de advertentie gebruikt, mag de afbeelding niet klikbaar zijn.
  • In het ontwerp van de native-advertentie moet duidelijk onderscheid worden gemaakt tussen de advertentie en de content van de app. Daarnaast mag app-content de native-advertentie niet overlappen. Dit kan namelijk leiden tot onbedoelde klikken, wat kan resulteren in een beleidsschending voor ongeldig verkeer