Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Programretningslinjene for AdMob og AdSense

Veiledning for bannerannonser: 300 x 250

Annonsestørrelsen 300 x 250 er det mellomstore rektangelet i IAB-format som både er tilgjengelig for telefoner og nettbrett. Selv om alle retningslinjene for AdMob og AdSense og veiledningen for bannerannonser også gjelder for slike annonser, ønsker vi å gi spesifikk veiledning på grunn av den unike størrelsen og formen. Du finner mer informasjon om bannerannonser på Google Developers-nettstedet.

Nedenfor finner du retningslinjer for implementering og gode fremgangsmåter. Eksemplene tar for seg noen av de vanligste implementeringene av 300 x 250-annonser og forklarer om de samsvarer med retningslinjene og gir en god brukeropplevelse.

Enkelte av implementeringene vi fraråder, bryter ikke nødvendigvis med retningslinjene, men hvis implementeringen medfører ugyldig aktivitet, må vi kanskje sette i verk tiltak. Hvis disse retningslinjene blir brutt, kan dette medføre ugyldig aktivitet og at Google slår av annonselevering til appen din. Du finner mer informasjon i ressurssenteret for annonsetrafikkvalitet.

Implementeringer som frarådes

Annonser som etterligner appinnhold (brudd på retningslinjene)

Annonser skal ikke etterligne appinnhold. Det skal være enkelt å skille annonsene fra innholdet i appen. I gallerier skal det for eksempel gå tydelig frem at annonsen ikke er et av bildene i galleriet.

Annonser som overlapper appinnhold (brudd på retningslinjene)

Annonser skal ikke flyte eller sveve over appinnhold. Dette gjelder også plassering av annonsen over en bakgrunn som dekker over appinnhold. Annonser skal ikke dukke opp uten forvarsel og dekke over appinnhold.

Annonser i skjermbilder uten innhold (brudd på retningslinjene)

Annonser skal ikke plasseres på et «blindveiskjermbilde». Det må være mulig å forlate et skjermbilde uten å måtte klikke på annonsen (f.eks. ved hjelp av en tilbake- eller menyknapp). I motsatt må brukeren få opplyst at appen lukkes når brukeren trykker på startsideknappen.

Klikk for å se et eksempel

Eksempel på en interstitial-annonse på 300 x 250 piksler.

Annonser tett inntil interaktive elementer

Annonser som er plassert tett inntil andre elementer i en app, er en av hovedårsakene til utilsiktede klikk. For å unngå utilsiktede klikk bør du ikke plassere bannerannonser rett ved siden av interaktive elementer og interaktivt appinnhold. Dette omfatter blant annet:

• navigeringsknapper, for eksempel «Neste»-knappen
  • interaktivt innhold, for eksempel ruter for tekstnettprat eller bilder i bildegallerier
  • på spillskjermer der brukerne samhandler kontinuerlig med appen
  • «Lukk»-knappen eller noe tilsvarende i skjermbilder der brukeren bekrefter at han eller hun ønsker å lukke appen
Klikk for å se et eksempel

Eksempel på en interstitial-annonse på 300 x 250 piksler.

Tilpassede metoder for lukking eller avvisning

Eksempler på tilpassede metoder for lukking eller avvisning er tilpassede X-knapper, tilpassede lukkeknapper og tekst som forteller at brukeren kan lukke annonsen ved å klikke på teksten. Knapper eller tekst av denne typen skal ikke overlappe eller være plassert tett inntil annonsen, ettersom slike plasseringer kan medføre store mengder utilsiktede klikk.

Klikk for å se et eksempel

Overlappende lukkeknapp

Eksempel på en interstitial-annonse på 300 x 250 piksler.                   Eksempel på en interstitial-annonse på 300 x 250 piksler.

Andre implementeringer og gode fremgangsmåter

Skjermbilder for pause eller fullført nivå

Å plassere en 300 x 250-annonse på et skjermbilde for pause eller fullført nivå er i utgangspunktet i orden så lenge du passer på at brukerne ikke oppmuntres eller lures til å klikke på annonsen for å gå videre i appen. Det skal også være enkelt å skille annonsen fra andre interaktive elementer i skjermbildet.

Tydelig annonseutforming

Det skal være enkelt å skille mellom annonser og appinnhold. Vi anbefaler at du merker, plasserer eller utformer annonsene slik at det ikke kan herske noen tvil om at dette er sponsede annonser. Du kan imidlertid ikke merke annonser med oppfordringer til å klikke eller se på annonsen.