Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Programretningslinjene for AdMob og AdSense

Anbefalte implementeringer av bannerannonser

Annonser atskilt fra interaktive elementer

Ved å skille bannerannonsen fra de interaktive appelementene kan du redusere sannsynligheten for at brukeren blir forvirret og klikker feil. Ettersom mobilenheter har begrenset skjermstørrelse, er det svært viktig å skape en buffer mellom annonsene og de klikkbare elementene – for å unngå utilsiktede klikk. Det hjelper å skille bannerannonsen fra innholdet i appen ved å lage en kantlinje som ikke kan klikkes – eller et annet skille – mellom annonsen og den interaktive delen av appen. I eksemplene nedenfor ser du implementeringer der bannerannonsen er atskilt fra det interaktive innholdet, deriblant de tilpassede navigeringsknappene.

Klikk for å se et eksempel

Øverst i appen

Eksempel på et anbefalt banner.

Nederst i appen

Eksempel på et anbefalt banner i AdMob.

Annonser som er atskilt fra appinnholdet ved hjelp av kantlinjer

Bannerannonser som blir værende på skjermen mens en bruker blar gjennom annet innhold, kan plasseres øverst eller nederst på skjermen, dersom det blir brukt passende kantlinjer og/eller tilstrekkelig avstand fra appinnholdet. Dette gjelder spesielt navigeringselementer slik som menylinjer. Hvis du skal bruke en kantlinje, anbefaler vi at kantlinjen ikke er klikkbar. I eksemplene nedenfor ser du implementeringer av en bannerannonse som er plassert enten øverst eller nederst i appen. Annonsen er tydelig atskilt fra appinnholdet og/eller de tilpassede navigerings- og menyknappene med en kantlinje.

Klikk for å se et eksempel

Øverst i appen

Eksempel på et anbefalt banner.

Nederst i appen

Eksempel på et anbefalt banner i AdMob.

Med tilpassede navigeringsknapper

Eksempel på en anbefalt bannerannonse i AdMob.

Sett av en fast plass for bannerannonsen

Bannerannonsene kan lastes inn etter at appinnholdet er lastet inn på skjermen. Noen ganger kan forsinkelser i innlastingstiden føre til at appinnholdet skyves inn på skjermen, slik at annonsen blir vist der appinnholdet opprinnelig var. Brukerne kan da klikke på annonsen ved et uhell når de hadde tenkt å klikke på selve appinnholdet. Vi anbefaler at du setter av en fast plass for bannerannonsen slik at ikke appinnholdet blir vist i det aktuelle området.

Klikk for å se et eksempel

Eksempel på en anbefalt bannerannonse i AdMob.

Bruk adaptive bannere som tilpasser seg ulike skjermstørrelser

Adaptive bannere er annonseenheter som gjengir best størrelse på ulike enheter og i begge retninger. For å velge den beste annonsestørrelsen bruker adaptive bannere faste høyde/bredde-forhold i stedet for faste høyder. Dette gir bannerannonser som opptar en mer konsekvent del av skjermen på ulike enheter og skjermstørrelser.

Finn ut mer om adaptive bannere for Android og iOS.

Merk at smartbannere også er tilgjengelige, men disse strekker seg bare for å fylle bredden på skjermen og krever en valgt fast høyde. Finn ut mer på Google Developers

Klikk for å se et eksempel

Eksempel på et anbefalt banner.