På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Integrerade annonser med integrerat avancerat format

Riktlinjer för integrerade annonser som använder Android- eller iOS-appkod

Med integrerade annonser kan du visa annonser som komplement till innehållet i och utseendet på din app.

Alla integrerade annonser i AdMob måste utöver policyerna och riktlinjerna för AdMob iaktta riktlinjerna som beskrivs i på denna sida. Android-utvecklare bör också läsa igenom policyn för annonser och intäkter.

Obligatoriska annonselement

Exempel på appinstallationsannons med tillskrivningstextObligatoriska element för integrerade AdMob-annonser inkluderar märket för annonsattribution, överlagringsikonen för Annonsval (eller Google-annonser i tillämpliga fall), bildelement, textelement och andra element beroende på formatet på de integrerade annonserna.

Annonsmärkning och Annonsval används för att tydligt markera dina integrerade annonser som annonser. Detta krävs för att användarna inte ska missta dem för innehåll. Det är viktigt att förstå skillnaden mellan de båda elementen:

Annonsmärkning

Exempel på märket AnnonsmärkningDu renderar annonsmärkning i din egen appkod. Du måste tydligt visa texten ”Annons” eller ”Sponsrad” (lokaliserad på lämpligt sätt). Märket måste ha en höjd och bredd på minst 15 pixlar.

AdChoices

Exempel på ikonen AnnonsvalEn överlagring med Annonsval läggs till automatiskt av SDK:et i hörnet du anger. Det är viktigt att överlagringen Annonsval är lätt att se. Välj därför lämpliga bakgrundsfärger och bilder.

Storlek och layout

Integrerade annonser som är mindre än 32 × 32 dp (Android) eller 32 × 32 pt (iOS) visas inte om du använder alternativet Appkod för Android och iOS. Annonser som är så små kan vara svåra att se och interagera med och de kan ha negativ inverkan på visningskvaliteten på annonsörens tillgångar.

För integrerade videoannonser måste huvudtillgången MediaView vara minst 120 × 120 dp (Android) eller 120 × 120 pt (iOS). Videoannonser visas inte för implementeringar där huvudtillgången MediaViews är mindre än 120 dp i någon dimension.

Alla integrerade annonstillgångar måste finnas inuti vyn för den integrerade annonsvisningen.

Obs! MediaView krävs för att rendera den primära video- eller bildtillgången i en annons. Du kan använda ImageView för att rendera tillgångarna för logotyp och appikon. Läs mer om Android eller iOS.

Tillgänglighet för helskärm

Integrerade helskärmsannonser kan implementeras när du använder integrerade avancerade annonser. Alla policyer för integrerade avancerade annonser gäller, inklusive samma obligatoriska annonselement.

Se de specifika kraven gällande stängningsalternativ för integrerade helskärmsannonser eller utvecklardokumentationen för integrerade helskärmsannonser för Android eller iOS.

Bild- och videoelement

• De obligatoriska bildproportionerna anges i tabellen med fältbeskrivningar nedan.
  • Du kan skala upp eller ner en bild eller ett videoelement genom att förstora eller förminska bildformatet. Däremot är det inte tillåtet att förvränga (sträcka ut/komprimera) bilden eller videon genom att ändra bildformatet.
  • För annonser som inte är videoannonser kan bredden på det primära bildelementet beskäras symmetriskt upp till 10 %. Det är inte tillåtet att beskära bilden på höjden.
  • Videoelement (för videoannonser) måste ha bildproportionerna 4:3, 16:9, 1:1, 3:4 eller 9:16, eller andra bildproportioner som har godkänts av Google. Icke in stream-videoannonser måste vara minst 256 pixlar längs långsidan. För bildproportionerna ovan innebär detta minimistorlekarna 256 × 192, 256 × 144, 256 × 256, 192 × 256 respektive 144 × 256.
  • Den maximala filstorleken för en videoannonstillgång är 512 MB.
  • Den maximala filstorleken för en bildannonstillgång är 1 miljon byte.

Textelement

• Textelementen måste ha tillräcklig kontrast mot bakgrunden för att vara lättlästa. Vissa användare med nedsatt syn har svårt att se kontrast. Om texten inte har hög kontrast kanske sådana användare inte kan läsa den.
  • Trunkering
    • Rubriktext (obligatoriskt): se till att text upp till 25 tecken inte blir trunkerad.
    • Brödtext (valfritt): se till att text upp till 90 tecken inte blir trunkerad.
  • Teckenstorleken måste överensstämma med omgivande element i appen, vara läsbar och ha tillräcklig kontrast mot bakgrundselementen.

Stängningsalternativ

• När en integrerad annons i helskärmsformat från Google visas under en övergång måste utgivaren konfigurera stängningsalternativ. Om appens innehåll naturligt använder svep för att stänga kan detta alternativ behållas. Om denna design inte finns i appen ska stängningsknappen synas tydligt och får inte orsaka ogiltiga klick genom att överlappa med element i integrerade annonser, till exempel annonsbilden eller texten.
  • När en integrerad annons från Google visas på innehållsskärmen är det valfritt för utgivaren att konfigurera stängningsalternativ. Stängningsknappen ska vara väl synlig och för att undvika ogiltiga klick får den inte överlappa området med integrerade annonser.

Differentiering från innehåll

Det måste vara lätt att se skillnad på annonser och innehåll. Följande är förbjudet:

• Att kamouflera annonselement som navigeringskontroller i omgivande innehåll.
  • Att kamouflera annonsmärkningen eller överlagringen Annonsval.

Den integrerade annonsens design måste tydligt skilja annonsen från appens innehåll. Den integrerade annonsen i helskärmsformat från Google får överlappa innehållselement, men layouten får inte orsaka ogiltiga klick.

För integrerade standardannonser från Google får appinnehållet inte överlappa den integrerade annonsen. Detta kan leda till oavsiktliga klick vilket kan leda till en policyöverträdelse för ogiltig trafik.

Inget klickbart negativt utrymme

Annonsens bakgrund får inte vara klickbar (inget klickbart negativt utrymme). Om du använder bildelementet som bakgrund i annonsen får bilden inte vara klickbar.

Standardformat för integrerade annonser

I standardformat för integrerade annonser används en systemdefinierad grupp element för integrerade annonser. Även om elementen som utgör standardformaten för integrerade annonser är fördefinierade, styrs den integrerade annonsens utseende av utgivaren.

Följande standardformat för integrerade annonser stöds:

• Innehåll
  • Videoinnehåll
  • Appinstallation
  • Videoappinstallation

Utgivare måste visa alla element som är markerade som obligatoriska för varje format och kan välja om de vill visa element som är markerade som rekommenderade.

Se exempel på varje standardformat för integrerad annons
Obs! Dessa är endast exempel. Det finns flera alternativ för layout i mallarna för integrerade innehållsannonser och integrerade appinstallationsannonser.

Integrerad innehållsannons

Exempel på en integrerad innehållsannons

Integrerad videoinnehållsannons

Exempel på en integrerad videoinnehållsannons

Integrerad appinstallationsannons

Exempel på en integrerad appinstallationsannons

Integrerad videoannons för appinstallation

Exempel på en integrerad videoappinstallationsannons

Krav för appinstallationsannonser

• Den integrerade appinstallationsannonsen måste innehålla en uppmaningsknapp som användarna kan klicka på för att ladda ned/installera appen. Vi tillhandahåller texttillgången. Alternativt kan du använda en appnedladdningsikon i stället. Du måste även lägga till appikonen i annonsmaterialet.
  • Element med appbutiksikonen (bild), pristext och stjärnor/recensioner är valfria för appinstallationsannonser och appinstallationsannonser med video.

Andra element

• Webbadressen är valfri för innehållsannonser.
  • Knappar i både appinstallationsannonser och innehållsannonser består av en .SVG-ikon och ett textelement. Minst en av dessa måste synas. Både SVG-ikonen och textelementet kan synas samtidigt i samma annons.
Fält Beskrivning Ingår i annonssvar Visningskrav
Annonsmärke Annonsmärkning som tydligt visar att annonsen är reklam Alltid Obligatoriskt
Titel Den primära rubriktexten.

Denna text kan trunkeras efter 25 tecken.

Alltid Obligatoriskt
Bild

(för annonser utan video)

Den stora primära bilden. Alltid Rekommenderas
Video

(för videoannonser)

VAST-videosvaret som innehåller alla nödvändiga tillgångar för att spela upp en videoannons. Alltid Obligatoriskt *
Ikon Den lilla appikonen eller annonsörens logotyp med kvadratiskt bildformat (1:1). Ingår alltid för appinstallationsannonser

Ingår inte alltid för innehållsannonser

Obligatoriskt om den tillhandahålls
Uppmaning Knapp eller textfält som uppmuntrar användarna att göra något (till exempel Besök webbplatsen eller Installera).

Du kan visa en nedladdningsikon för appen i stället för en knapp eller text.

Denna text kan trunkeras efter 15 tecken.

Alltid Obligatoriskt om den tillhandahålls
Body Den sekundära brödtexten (till exempel artikeln eller appbeskrivningen).

Denna text kan trunkeras efter 90 tecken.

Alltid Rekommenderas
Stjärnmärkning

(för appinstallationsannonser)

Appens genomsnittliga betyg (0–5) i en butik. Ingår inte alltid Rekommenderas
Annonsörens namn Text som identifierar annonsören (till exempel annonsörens namn, varumärke eller synlig webbadress).

Denna text kan trunkeras efter 25 tecken.

Ingår alltid för innehållsannonser Rekommenderas

* Visningskraven gäller endast videoannonser.

Kan kortas av efter innebär att utgivarna inte kan göra texten kortare än det angivna värdet. Gränserna för Kan kortas av efter som beskrivs i tabellen är hälften så långa för asiatiska språk. Till exempel är titelns gräns 90 för engelska och 45 för kinesiska.

Läs mer om alternativ för avkortning av text

Om till exempel värdet ”Kan kortas av efter” för rubriker är 25, betyder det att du inte får ange en teckenbegränsning på mindre än 25 tecken för rubriker. Däremot kan du ange en högre gräns om du vill.

Om du kortar av texten till det värde som anges i kolumnen (till exempel 25 tecken för rubriker), kan du lägga till ”…” eller någon annan textmarkör som visar att värdet har kortats av.

Ladda ned tillgångar

Du kan ladda ned följande tillgångar och använda dem i dina integrerade annonsdesigner: