Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Native advertenties die geavanceerd native gebruiken

Richtlijnen voor native advertenties die Android- of iOS-app-code gebruiken

U kunt native-advertenties gebruiken om advertenties weer te geven die aansluiten bij de content en vormgeving van uw app.

In aanvulling op het beleid en de richtlijnen van AdMob moeten alle native advertenties van AdMob ook voldoen aan de richtlijnen die op deze pagina worden beschreven. Android-ontwikkelaars moeten ook het beleid Advertenties en inkomsten genereren doornemen.

Vereiste advertentie-elementen

Voorbeeld van een advertentie voor app-installatie met attributietekstVereiste elementen voor native advertenties van AdMob zijn onder andere de badge voor advertentieattributie, de Info-overlay (of de tekst 'Ads door Google', waar van toepassing), afbeeldingselementen, tekstelementen en andere elementen, afhankelijk van de native-advertentie-indeling.

Advertentieattributie of de overlay Info worden gebruikt om uw native advertenties duidelijk te kunnen markeren als advertenties. Dit is een vereiste zodat gebruikers ze niet verwarren met content. Het is belangrijk om het verschil tussen beide te begrijpen:

Advertentietoeschrijving

Voorbeeld van de badge AdvertentieattributieU geeft de advertentieattributie weer via uw eigen app-code. U moet de tekst Advertentie of Gesponsord duidelijk tonen (op de juiste wijze gelokaliseerd). De badge moet minimaal 15 pixels hoog en breed zijn.

AdChoices

Voorbeeld van het icoon InfoDe SDK voegt automatisch een Info-overlay toe in de hoek die u aangeeft. Het is belangrijk dat de overlay Info duidelijk te zien is. Houd daar rekening mee als u de achtergrondkleuren en afbeeldingen kiest.

Formaat en vormgeving

Native advertenties die kleiner zijn dan 32x32 dp (Android) of 32x32 pt (iOS) worden niet getoond als u de optie Android- en iOS-app-code gebruikt. Dergelijke kleine advertenties zijn mogelijk moeilijk te zien, interactie hiermee kan lastig zijn en de weergavekwaliteit van de advertentiecomponenten kan slechter worden.

Voor native videoadvertenties moet de hoofdcomponent MediaView minimaal 120x120 dp (Android) of 120x120 pt (iOS) zijn. Er worden geen videoadvertenties getoond voor implementaties waarvan de hoofdcomponent MediaViews kleiner dan 120 dp is.

Alle componenten voor native advertenties moeten zich binnen de native advertentieweergave bevinden.

Opmerking: MediaView is vereist om de primaire videocomponent of component voor afbeeldingen in een advertentie weer te geven. Gebruik ImageView om de componenten voor het logo en app-icoon weer te geven. Meer informatie over Android of iOS

Beschikbaarheid op volledig scherm

U kunt native op volledig scherm implementeren als u geavanceerde native advertenties gebruikt. Alle beleidsregels voor geavanceerde native advertenties zijn van toepassing, waaronder dezelfde vereiste advertentie-elementen.

Neem de specifieke vereisten voor opties voor sluiten van native advertenties op volledig scherm door of ga naar de ontwikkelaarsdocumentatie voor native advertenties op volledig scherm voor Android of iOS.

Afbeeldings- en video-elementen

• De vereiste beeldverhoudingen staan in de tabel met veldbeschrijvingen hieronder.
  • U kunt een afbeeldings- of video-element schalen door de beeldverhouding aan te passen. Maar vertekening (uitrekken/knijpen) van de afbeelding of video door de beeldverhouding te wijzigen, is niet toegestaan.
  • Voor niet-videoadvertenties kan de breedte van het primaire afbeeldingselement tot 10% symmetrisch worden bijgesneden. Het is niet toegestaan om de hoogte bij te snijden.
  • Voor video-elementen (voor videoadvertenties) moet een beeldverhouding van 4:3, 16:9, 1:1, 3:4 of 9:16 worden gehanteerd of een andere beeldverhouding die Google heeft goedgekeurd. De langste zijde van niet-in-stream videoadvertenties moet ten minste 256 pixels zijn. Voor de beeldverhoudingen hierboven komt dit overeen met minimumformaten van respectievelijk 256x192, 256x144, 256x256, 192x256 en 144x256.
  • De maximale bestandsgrootte voor een component voor videoadvertentiemateriaal is 512 MB.
  • De maximale bestandsgrootte voor een component voor beeldadvertentiemateriaal is 1 miljoen bytes.

Tekstelementen

• Het contrast tussen tekstelementen en de achtergrond moet zo groot zijn dat de tekstelementen duidelijk leesbaar zijn. Sommige slechtziende gebruikers kunnen moeilijk contrast onderscheiden. Als de contrastverhouding van tekst niet groot is, kunnen deze gebruikers de tekst mogelijk niet lezen.
  • Afkappen:
    • Titeltekst (vereist): voorkom dat tekst tot 25 tekens wordt afgekapt.
    • Hoofdtekst (optioneel): voorkom dat tekst tot 90 tekens wordt afgekapt.
  • De lettergrootte moet aansluiten bij de omliggende elementen in de app, leesbaar zijn en het contrast met de achtergrondelementen moet groot genoeg zijn.

Opties voor sluiten

• Als er tijdens een overgang een native advertentie op volledig scherm van Google wordt getoond, moet de uitgever de instelling voor sluiten configureren. Als er in de content van de app een natuurlijke swipe-actie voor sluiten is, hoeft de uitgever niets te doen. In gevallen waarin dit ontwerp niet aanwezig is, moet de knop Sluiten duidelijk zichtbaar zijn en mag deze geen ongeldige klikken veroorzaken wegens overlappende elementen van de native advertentie, zoals de advertentieafbeelding of -tekst.
  • Als een native advertentie van Google op het contentscherm wordt getoond, mag de uitgever zelf kiezen of deze de instelling voor sluiten wil configureren. De knop Sluiten moet duidelijk zichtbaar zijn en mag niet overlappen met het gebied van de native advertentie om ongeldige klikken te voorkomen.

Onderscheiden van content

Er moet duidelijk onderscheid zijn tussen advertenties en content. Het volgende is niet toegestaan:

• Advertentie-elementen camoufleren als bedieningselementen voor navigatie in de omliggende content.
  • De advertentieattributie of de overlay Info camoufleren.

In het ontwerp van de native advertentie moet duidelijk onderscheid worden gemaakt tussen de advertentie en de content van de app. Ook mag de native advertentie op volledig scherm van Google overlappen met contentelementen, maar de lay-out mag geen ongeldige klikken veroorzaken.

App-content mag standaard native advertenties van Google niet overlappen. Dit kan namelijk leiden tot onbedoelde klikken, wat kan resulteren in een beleidsschending van ongeldig verkeer.

Geen klikbare witruimte

De achtergrond van de advertentie mag niet klikbaar zijn (geen klikbare witruimte). Als u het afbeeldingselement als achtergrond voor de advertentie gebruikt, mag de afbeelding niet klikbaar zijn.

Standaard native-advertentie-indelingen

Er wordt een door het systeem gedefinieerde groep van elementen gebruikt voor standaard native-advertentie-indelingen. Hoewel de elementen van standaard native-advertentie-indelingen vooraf zijn gedefinieerd, bepaalt de uitgever het uiterlijk van de native advertentie.

Deze standaard native-advertentie-indelingen worden ondersteund:

• Content
  • Videocontent
  • App-installatie
  • Video: app-installatie

Uitgevers moeten alle elementen weergeven die voor elke indeling zijn gemarkeerd als vereist. Ze kunnen kiezen of ze elementen willen weergeven die zijn gemarkeerd als aanbevolen.

Bekijk voorbeelden van elke standaard native-advertentie-indeling
Opmerking: Dit zijn alleen voorbeelden. De templates voor native contentadvertenties en native advertenties voor app-installatie hebben meerdere configuratie-opties voor indelingen.

Native contentadvertentie

Voorbeeld van een native contentadvertentie

Native videocontentadvertentie

Voorbeeld van een native videocontentadvertentie

Native advertentie voor app-installatie

Voorbeeld van een native advertentie voor app-installatie

Native videoadvertentie voor app-installatie

Voorbeeld van een native videoadvertentie voor app-installatie

Vereisten voor advertenties voor app-installatie

• Native advertenties voor app-installatie moeten een call-to-actionknop bevatten waarop gebruikers kunnen klikken om de app te downloaden/installeren. Wij leveren de tekstcomponent. U kunt ook in plaats hiervan een icoon voor download van de app gebruiken. U moet het app-icoon ook opnemen in het advertentiemateriaal.
  • Voor (video)advertenties voor app-installatie zijn de volgende elementen optioneel: het icoon (de afbeelding) van de appstore, de prijs en de beoordeling/het aantal sterren.

Andere elementen

• De URL is optioneel voor contentadvertenties.
  • Zowel in advertenties voor app-installatie als in contentadvertenties moeten de knoppen bestaan uit een pictogram in svg-indeling en een tekstelement. Ten minste één van deze elementen moet zichtbaar zijn. Indien gewenst kunnen het icoon in svg-indeling en het tekstelement tegelijkertijd zichtbaar zijn in dezelfde advertentie.
Veld Beschrijving Opgenomen in advertentiereactie Weergavevereiste
Advertentiebadge De advertentiebadge die duidelijk aangeeft dat dit een advertentie is. Altijd Vereist
Titel De primaire koptekst.

Deze tekst kan na 25 tekens worden afgekapt.

Altijd Vereist
Afbeelding

(voor niet-videoadvertenties)

De grote, primaire afbeelding. Altijd Aanbevolen
Video

(voor videoadvertenties)

De VAST-reactie van de video met alle nodige componenten om een videoadvertentie af te spelen. Altijd Vereist *
Pictogram Het kleine app-icoon of het adverteerderslogo met vierkante beeldverhouding (1:1). Altijd opgenomen voor advertenties voor app-installaties

Niet altijd opgenomen voor contentadvertenties

Vereist indien aangeleverd
Call-to-action Knop of tekstveld waarmee gebruikers worden aangespoord tot actie (bijvoorbeeld Bezoek site of Installeer).

U kunt een icoon voor app-downloads tonen in plaats van een knop of tekst.

Deze tekst kan na 15 tekens worden afgekapt.

Altijd Vereist indien aangeleverd
Hoofdtekst De secundaire hoofdtekst (bijvoorbeeld de artikel- of -app-beschrijving).

Deze tekst kan na 90 tekens worden afgekapt.

Altijd Aanbevolen
Sterbeoordeling

(voor advertenties voor app-installatie)

De beoordeling van 0-5 is de gemiddelde beoordeling van de app in een appstore. Niet altijd opgenomen Aanbevolen
Naam van adverteerder Tekst waarmee de adverteerder wordt vastgesteld (bijvoorbeeld de naam van de adverteerder, de merknaam of de zichtbare URL).

Deze tekst kan na 25 tekens worden afgekapt.

Altijd inbegrepen voor contentadvertenties Aanbevolen

* De weergavevereiste geldt alleen voor videoadvertenties.

'Mag worden afgebroken na' betekent dat uitgevers de tekst niet vóór de genoemde positie mogen afbreken. Voor Aziatische talen zijn de limieten voor 'Kan worden afgebroken na' in de tabel half zo groot. De limiet voor de titel is bijvoorbeeld 90 voor Engels en 45 voor Chinees.

Meer informatie over opties voor afkapping van tekst

Een waarde voor 'Mag worden afgebroken na' van 25 voor kopregels betekent bijvoorbeeld dat de uitgever voor kopregels geen limiet mag hanteren van minder dan 25 tekens. Eventueel mag wel een hogere limiet worden gehanteerd.

Als u de tekst afbreekt op de waarde in deze kolom (bijvoorbeeld 25 voor kopregels), kunt u '...' of een andere aanduiding gebruiken om aan te geven dat een tekst is afgebroken.

Items downloaden

U kunt de volgende items downloaden voor gebruik in uw native advertenties: