Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Tarkennetut natiivimainokset

Ohjeet Android- tai iOS-sovelluskoodia käyttäville natiivimainoksille

Natiivimainosten avulla voit julkaista mainoksia, jotka sopivat sovelluksesi sisältöön ja ulkoasuun.

Kaikkien AdMob‑natiivimainosten on oltava tällä sivulla olevien ohjeiden sekä AdMob‑käytäntöjen ja ‑ohjeiden mukaisia. Android-kehittäjien tulee myös lukea Mainokset ja kaupallistaminen ‑käytäntö.

Pakolliset mainoselementit

Esimerkki attribuutiotekstin sisältävästä sovellusasennusmainoksestaAdMob-natiivimainosten pakollisia elementtejä ovat mainoksen attribuution merkki, Mainokseni-peittokuva (tai tietyissä tapauksissa Google-mainokset-peittokuva), kuvaelementit, tekstielementit ja muut elementit natiivimainoksen muodon mukaan.

Natiivimainokset on merkittävä selkeästi mainoksiksi mainoksen attribuutiolla ja Mainokseni-peittokuvalla, jotta käyttäjät eivät luule niitä sisällöksi. On tärkeää ymmärtää edellä mainittujen kahden elementin väliset erot:

Mainosmerkintä

Esimerkki Mainoksen attribuutio ‑merkistäMainosmerkintä renderöidään sovelluskoodissa. Mainoksessa on oltava selkeästi näkyvissä teksti "Mainos" tai "Sponsoroitu". Merkin vähimmäiskorkeus ja ‑leveys on 15 pikseliä.

Mainokseni

Esimerkki Mainokseni‑kuvakkeestaSDK lisää Mainokseni-peittokuvan automaattisesti määrittämääsi kulmaan. On tärkeää, että käyttäjät näkevät Mainokseni-peittokuvan helposti, joten valitse taustavärit ja kuvat sen mukaisesti.

Koko ja asettelu

Natiivimainokset eivät näy, jos niiden koko on alle 32 x 32 dp (Android) tai 32 x 32 pts (iOS) ja "Android- ja iOS-sovelluskoodi" ‑vaihtoehto on valittuna. Näin pieni koko voi vaikeuttaa mainosten näkemistä tai niihin reagoimista sekä heikentää näytettävien mainostajan elementtien laatua.

Natiivivideoiden MediaView-pääelementin on oltava kooltaan vähintään 120 x 120 dp (Android) tai 120 x 120 pts (iOS). Videomainokset eivät näy toteutuksissa, joissa MediaView-pääelementin mikä tahansa mitta on alle 120 dp.

Kaikkien natiivimainoselementtien on oltava natiivimainosnäkymän sisäpuolella.

Huom. Mainoksen sisältämän päävideo- tai ‑kuvaelementin renderöintiin tarvitaan MediaView. Logo- ja sovelluskuvake-elementit voidaan renderöidä ImageView'n avulla. Katso ohjeet: Android tai iOS.

Koko näytön natiivimainosten käytettävyys

Koko näytön natiivimainoksia voidaan ottaa käyttöön tarkennettuja natiivimainoksia käytettäessä. Niihin sovelletaan kaikkia tarkennettuja natiivimainoksia koskevia käytäntöjä, ja myös pakolliset mainoselementit ovat samoja.

Tutustu koko näytön natiivimainosten hylkäysvaihtoehtoja koskeviin vaatimuksiin tai koko näytön natiivimainoksia koskeviin kehittäjäohjeisiin: Android tai iOS.

Kuva- ja videoelementit

• Kuvasuhteita koskevat vaatimukset on kerrottu alempana olevassa taulukossa.
  • Kuva- tai videoelementti voidaan skaalata muokkaamalla kuvasuhdetta. Kuvan tai videon vääristäminen (venyttämällä/puristamalla) muuttamalla sen kuvasuhdetta ei kuitenkaan ole sallittua.
  • Muissa kuin videomainoksissa ensisijaisen kuvaelementin leveyttä voidaan rajata symmetrisesti enintään 10 %. Korkeuden rajaaminen ei ole sallittua.
  • Videomainosten videoelementtien kuvasuhteen on oltava 4:3, 16:9, 1:1, 3:4, 9:16 tai jokin muu Googlen hyväksymä kuvasuhde. Muiden kuin In-Stream-videomainosten pidemmän sivun on oltava vähintään 256 pikseliä. Yllä olevia kuvasuhteita vastaavat vähimmäiskoot ovat 256 x 192, 256 x 144, 256 x 256, 192 x 256 ja 144 x 256.
  • videomainoselementti: Enimmäistiedostokoko on 512 Mt.
  • kuvamainoselementti: Enimmäistiedostokoko on miljoona tavua.

Tekstielementit

• Tekstielementtien ja taustan välillä on oltava riittävästi kontrastia, jotta teksti on helposti luettavissa. Joidenkin heikkonäköisten henkilöiden on vaikeaa havaita kontrastia. He eivät välttämättä pysty lukemaan tekstiä, jos sen kontrastisuhde ei ole korkea.
  • Katkaisu
    • Otsikko (pakollinen): Varmista, ettei tekstiä katkaista, jos siinä on enintään 25 merkkiä.
    • Leipäteksti (valinnainen): Varmista, ettei tekstiä katkaista, jos siinä on enintään 90 merkkiä.
  • Fonttikoon on oltava yhdenmukainen muiden sovelluksessa näkyvien elementtien kanssa. Lisäksi fontin on oltava helposti luettavaa, ja sen ja taustaelementtien välillä on oltava riittävästi kontrastia.

Hylkäysvaihtoehdot

• Kun Googlen koko näytön natiivimainos näkyy siirtymäkohdassa, julkaisijan on määritettävä hylkäysasetus. Jos sovelluksen muun sisällön yhteydessä on käytössä "hylkää pyyhkäisyllä" ‑toiminto, sitä ei tarvitse muuttaa. Mikäli kyseistä toimintoa ei ole, sulkemispainikkeen tulee olla selkeästi näkyvissä eikä sitä saa sijoittaa päällekkäin natiivimainoselementtien (esim. mainoksen kuvan tai tekstin) kanssa, jotta se ei aiheuta kelpaamattomia klikkauksia.
  • Kun Google-natiivimainos näkyy sisältönäkymässä, hylkäysasetuksen määrittäminen on julkaisijalle vapaaehtoista. Sulkemispainikkeen tulee olla selkeästi näkyvissä, eikä sitä saa sijoittaa päällekkäin natiivimainosalueen kanssa, jotta se ei aiheuta kelpaamattomia klikkauksia.

Erottuminen sisällöstä

Mainosten on erotuttava sisällöstä selkeästi. Seuraavat ovat kiellettyjä:

• Mainosten naamiointi navigointielementeiksi ympäröivän sisällön joukossa
  • Mainoksen attribuutio- tai Mainokseni-peittokuvan naamiointi.

Natiivimainoksen ulkoasun on selkeästi erotettava mainos sovelluksen sisällöstä. Jos käytät Googlen koko näytön natiivimainoksia, mainos saa näkyä päällekkäin sisältöelementtien kanssa, mutta asettelu ei saa aiheuttaa kelpaamattomia klikkauksia.

Jos käytät Googlen vakiotyyppisiä natiivimainoksia, sovelluksen sisältö ei saa näkyä päällekkäin mainoksen kanssa. Päällekkäisyys voi aiheuttaa tahattomia klikkauksia, mikä puolestaan voi johtaa käytäntörikkomukseen (kelpaamaton liikenne).

Ei klikattavaa tyhjää tilaa

Mainoksen tausta ei saa olla klikattava (ei klikattavaa tyhjää tilaa). Jos käytät mainoksen taustana kuvaelementtiä, kuva ei saa olla klikattava.

Vakiotyyppiset natiivimainosmuodot

Vakiotyyppisissä natiivimainosmuodoissa käytetään elementtijoukkoa, jonka järjestelmä on määrittänyt natiivimainoksille. Vaikka elementit ovatkin ennalta määritettyjä, julkaisija päättää silti natiivimainoksen ulkoasusta.

Tuettuja vakiotyyppisiä natiivimainosmuotoja ovat

• Sisältö
  • Videosisältö
  • Sovellusasennus
  • Video – Sovellusasennus.

Julkaisijoiden on käytettävä mainosmuodon kaikkia pakollisia elementtejä. Suositeltujen elementtien käyttö on vapaaehtoista.

Esimerkkejä vakiotyyppisistä natiivimainosmuodoista
Huom. Nämä ovat vain esimerkkejä. Natiivimuotoisten sisältömainosten ja sovellusasennusmainosten asettelulle on monia eri määritysvaihtoehtoja.

Natiivimuotoinen sisältömainos

Esimerkki natiivisisältömainoksesta

Natiivimuotoinen videosisältömainos

Esimerkki natiivivideosisältömainoksesta

Natiivimuotoinen sovellusasennusmainos

Esimerkki sovelluksen natiiviasennusmainoksesta

Natiivi- ja videomuotoinen sovellusasennusmainos

Esimerkki sovellusasennuksen natiivivideomainoksesta

Sovellusasennusmainoksia koskevat vaatimukset

• Natiivimuotoisen sovellusasennusmainoksen on sisällettävä toimintakehotuspainike, jota klikkaamalla käyttäjät voivat ladata tai asentaa sovelluksen. Me tarjoamme tekstielementin. Halutessasi voit käyttää tähän myös sovelluksen latauskuvaketta. Mainosaineistoon on sisällytettävä myös sovelluksen kuvake.
  • Sovelluskaupan kuvake (kuva), hintateksti ja tähti‑ tai arvosteluelementit eivät ole pakollisia sovellusasennusmainoksissa ja videomuotoisissa sovellusasennusmainoksissa.

Muut elementit

• URL‑osoite on valinnainen sisältömainoksissa.
  • Sovelluksen asennusmainosten ja sisältömainosten painikkeissa on .SVG‑kuvake ja tekstielementti. Ainakin toisen niistä täytyy olla näkyvissä. Sekä .SVG‑kuvake että tekstielementti voivat myös näkyä mainoksessa samanaikaisesti.
Kenttä Kuvaus Sisältyy mainosvastaukseen Pakollinen vai suositeltu
Mainosmerkki Mainosmerkki, joka ilmaisee selkeästi, että kyseessä on mainos. Aina Pakollinen
Otsikko Ensisijainen otsikkoteksti.

Teksti voi katketa, jos siinä on yli 25 merkkiä.

Aina Pakollinen
Kuva

(muut kuin videomainokset)

Suuri ensisijainen kuva. Aina Suositeltu
Video

(videomainokset)

Video, jonka VAST-vastaus sisältää kaikki tarvittavat elementit, jotta videomainos voidaan toistaa. Aina Pakollinen*
Kuvake Pieni neliönmuotoinen (kuvasuhde 1:1) sovelluskuvake tai mainostajan logo. Sisältyy aina sovellusasennusmainoksissa

Ei sisälly aina sisältömainoksissa

Pakollinen, jos näin ilmoitettu
Toimintakehotus Painike tai tekstikenttä, joka kehottaa käyttäjää tekemään jotain (esim. "Asenna" tai "Käy sivustolla").

Painikkeen tai tekstin sijasta voit käyttää myös sovelluksen latauskuvaketta.

Teksti voi katketa, jos siinä on yli 15 merkkiä.

Aina Pakollinen, jos näin ilmoitettu
Leipäteksti Toissijainen leipäteksti (esim. artikkelin tai sovelluksen kuvaus).

Teksti voi katketa, jos siinä on yli 90 merkkiä.

Aina Suositeltu
Tähtiarvio

(sovellusasennusmainokset)

Sovelluksen keskimääräinen arvio sovelluskaupassa asteikolla 0–5. Ei sisälly aina Suositeltu
Mainostajan nimi Mainostajan ilmaiseva teksti (esim. mainostajan tai brändin nimi tai näkyvä URL-osoite).

Teksti voi katketa, jos siinä on yli 25 merkkiä.

Sisältyy aina sisältömainoksissa Suositeltu

* Pakollinen vain videomainosten yhteydessä.

"Teksti voi katketa, jos siinä on yli X merkkiä" tarkoittaa, etteivät julkaisijat voi asettaa ilmoitettua merkkimäärää lyhyempää rajoitusta. Merkkirajoitukset ovat puolet pienempiä Aasian kielissä. Esimerkiksi otsikkoa koskeva rajoitus on englannin kielessä 90 ja kiinan kielessä 45 merkkiä.

Lue lisää tekstin katkaisuasetuksista

Esimerkiksi otsikoita koskeva "Teksti voi katketa, jos siinä on yli 25 merkkiä" tarkoittaa, että julkaisijan on asetettava otsikoiden pituusrajoitukseksi vähintään 25 merkkiä. Rajoitus voi kuitenkin olla tätä suurempi.

Jos lyhennät tekstin tässä sarakkeessa mainittuun pituuteen (kuten 25 merkkiin otsikoissa), voit lisätä tekstiin esimerkiksi ellipsin (…) tai muun merkin lyhennetyn arvon merkiksi.

Elementtien lataaminen

Voit ladata seuraavat kohteet natiivimainoksissasi käytettäviksi: