Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Apper

Overhold familieretningslinjene for Google Play når du bruker AdMob

Hvis barn er en del av målgruppen for appen din og du viser annonser i appen, må du sørge for at appen er i tråd med familieretningslinjene for Google Play. I AdMob kan publisister bruke verktøyene nedenfor for å vise annonser som er i tråd med familieretningslinjene for Google Play.

AdMob-publisister må dessuten overholde retningslinjene for AdMob og AdSense. I tillegg må annonsene være i tråd med gjeldende lover og forskrifter (innbefattet relevante selvregulerende retningslinjer og retningslinjer for den aktuelle bransjen).

Vær oppmerksom på at Google Play nylig oppdaterte familieretningslinjene for å tydeliggjøre at hvis en av målgruppene for appen din er barn, skal ikke appen overføre visse identifikatorer (inkludert annonserings-ID-en) for barn eller brukere av ukjent alder.

Oppdater SDK-et ditt til Android 20.6.0 GMA SDK eller en nyere versjon og/eller iOS GMA SDK 7.67.0 for å sikre at annonserings-ID-en ikke overføres sammen med annonseforespørsler som er merket for behandling av innhold målrettet mot barn. Du kan også deaktivere all bruk av annonserings-ID-er i appen ved å forhindre at tillatelsen for annonserings-ID-er implementeres i appen.

Apper utviklet spesifikt for barn

Hvis du bare velger aldersgrupper som anses som barn, i «Målgruppe og innhold»-delen i Google Play-konsollen, svarer AdMob automatisk med annonser som er i tråd med famlilieretningslinjene, på alle annonseforespørsler fra appen.

Annonsene som regnes for å være barne- og familievennlige, er et delsett av hele annonseutvalget. Hvis appen din ikke var rettet bare mot barn tidligere, kan antallet fylte visninger gå ned når du oppdaterer målgruppen.

Apper for alle, deriblant barn og familier

Hvis du velger barn og eldre aldersgrupper i «Målgruppe og innhold»-delen i Google Play-konsollen, deriblant barn og familier, må du ta med kode som kaller opp metoden setTagForChildDirectedTreatment() for forespørsler om annonser som skal vises til barn, og som angir den høyeste egnetheten for annonseinnhold.

Se flere måter du kan overholde familieretningslinjene for Google Play på.
Kodeeksempel for implementering i apper for alle målgrupper, deriblant barn og familier
Med kodeeksempelet nedenfor kan du kalle opp setMax_ad_content_rating() og setTagForChildDirectedTreatment() for å sende annonseforespørsler rettet mot barn i apper som har blandede målgrupper:
RequestConfiguration requestConfiguration = MobileAds.getRequestConfiguration()
    .toBuilder()
    .setTagForChildDirectedTreatment(
        RequestConfiguration.TAG_FOR_CHILD_DIRECTED_TREATMENT_TRUE)
    .setMaxAdContentRating(RequestConfiguration.MAX_AD_CONTENT_RATING_G)
    .build();
MobileAds.setRequestConfiguration(requestConfiguration);

Metoden setMax_ad_content_rating() kalles opp med verdien MAX_AD_CONTENT_RATING_G. I tillegg blir metoden tagForChildDirectedTreatment() kalt opp med verdien true. Deretter skal objektet RequestConfiguration så sendes til MobileAds.setRequestConfiguration() før annonser lastes inn. Etter dette er alle annonser som lastes inn, i tråd med «For hele familien»-retningslinjene.

Hvis du bruker Ad Manager i stedet for AdMob, kan du lage en AdManagerAdRequest i stedet for AdRequest ved å bruke de tilsvarende metodene i klassen AdManagerAdRequest.Builder.
AdMob er ikke ansvarlig for WebView-innhold. Utviklerne har selv ansvar for å påse at WebView-annonser er i tråd med retningslinjene for Google Play.

Overhold familieretningslinjene for Google Play når du bruker AdMob-mediering

Alle Android-apper som er klassifisert som familievennlige («Familien»), må bruke et egensertifisert annonse-SDK for familier eller en medieringsplattform når det vises annonser til barn eller brukere av ukjent alder. For å sikre at du overholder retningslinjene for Google Play, blokkerer AdMob automatisk annonsekilder som ikke er egensertifisert i Play, fra å kunne vise annonser i apper som spesifikt er målrettet mot barn, og i apper for alle. I begge tilfeller skjer dette via setTagForChildDirectedTreatment(true).

I de fleste tilfeller vises et varsel i AdMob-kontoen hvis du bruker en annonsekilde som ikke er egensertifisert, og du bare har valgt aldersgrupper som anses som barn, i «Målgruppe og innhold»-delen i Google Play-konsollen. Annonseleveringen fra egensertifiserte annonsekilder fortsetter som før.

Egendefinerte hendelser som er målrettet mot apper klassifisert som familievennlige, må bruke egensertifiserte annonsekilder som er familievennlige. For å overholde Google Play-retningslinjene må du påse at de egendefinerte hendelsene dine bare bruker egensertifiserte annonsekilder som anses som familievennlige.

Enkelte publisister kan være interessert i å bruke AdMob-mediering for apper som blant annet målrettes mot barn.

Hvis du vil bruke AdMob-mediering, må du konfigurere medieringsgruppen slik at det bare brukes egensertifiserte annonse-SDK-er som er familievennlige.

Annonseringsforholdet i AdMob-mediering er mellom utvikleren og et tredjeparts annonsenettverk, og AdMob fungerer bare som en plattform. Derfor er det utviklerens ansvar å påse at annonsene som blir vist i tredjepartens annonsenettverk, er i tråd med «For hele familien»-retningslinjene.

Apper utviklet spesifikt for barn

Apper der målretting bare mot barn er angitt i Målgruppe og innhold-delen i Google Play-konsollen, kan bare svare på annonseforespørsler med annonse-SDK-er som er egensertifisert som familievennlige i Google Play.

For at appen din skal motta annonser som er i tråd med «For hele familien»-retningslinjene, fra tredjeparts annonsenettverk, må du kalle opp setTagForChildDirectedTreatment(true) og sette max_ad_content_rating lik G for alle annonseforespørsler. Annonsenettverkene fra tredjepartene du velger, må dessuten vise annonser som er i tråd med «For hele familien»-retningslinjene.

Google Mobile Ads SDK videresender annonseforespørsler til tredjeparts annonsenettverk for å vise annonser som er i tråd med «For hele familien»-retningslinjene. Det er utviklerens ansvar å påse at annonsene som blir vist i annonsenettverkene fra tredjepartene, er i tråd med familieretningslinjene.

Apper for alle, deriblant barn og familier

Apper der målretting mot barn og eldre aldersgrupper er angitt i Målgruppe og innhold-delen i Google Play-konsollen, deriblant barn og familier, kan bare svare på annonseforespørsler med annonse-SDK-er som er egensertifisert som familievennlige i Google Play, når de viser annonser til barn eller brukere av ukjent alder.

For at du skal få annonser som er i tråd med familieretningslinjene for Google Play, fra tredjeparts annonsenettverk som svar på forespørsler om annonser som skal vises til barn eller brukere av ukjent alder, må du kalle opp setTagForChildDirectedTreatment(true) og sette max_ad_content_rating lik G for alle annonseforespørsler.

Google Mobile Ads SDK videresender annonseforespørsler til tredjeparts annonsenettverk for å vise annonser som er i tråd med familieretningslinjene. Det er utviklerens ansvar å påse at annonsene som blir vist i annonsenettverkene fra tredjepartene, er i tråd med familieretningslinjene.

Finn ut mer om Familien-programmet på Google Developers.