Campagnes

Over AdMob campagnes

In AdMob worden advertentiecampagnes beheerd in het tabblad Campagnes. U kunt voor elke campagne het type campagne en het type doel instellen. Er zijn twee typen campagnes beschikbaar:

Campagnes met eigen advertenties

Met eigen advertenties promoot u uw eigen apps en websites. Campagnes met eigen advertenties zijn cross-promotiecampagnes die advertenties weergeven in een app. Daarbij wordt kosteloos gebruikgemaakt van de eigen voorraad van de ontwikkelaar. Voorbeeld: Een app die advertenties toont voor andere apps van de ontwikkelaar en daarmee gebruikers aanspoort om ze uit te proberen.

We raden u aan om voor campagnes met eigen advertenties advertentiedoelen op basis van bemiddeling te gebruiken en de optie 'Door Google geoptimaliseerd voor aanvulling' te gebruiken.

Direct verkochte campagnes

Direct verkochte campagnes zijn gemaakt voor adverteerders. Direct verkochte campagnes zijn campagnes waarin u advertentievoorraad rechtstreeks verkoopt aan een adverteerder. Facturering wordt buiten het AdMob-platform afgehandeld. Deze campagnes kunnen zowel traditionele display-advertenties als campagnes voor app-installatie bevatten.

Bespreek met uw adverteerder welk doeltype voor de campagne moet worden gebruikt.

Stel nauwkeurige campagnedoelen in om te zorgen dat uw campagnes volledig worden geoptimaliseerd. Meer informatie