På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Kampanjer

Om AdMob-kampanjer

I AdMob hanteras annonskampanjer på fliken Kampanjer. Du kan ställa in typen av kampanj och typen av mål för varje kampanj. Det finns två typer av kampanjer:

Infografik för egna annonser jämfört med direktsålda annonser.

Important: Du måste ställa in rätt kampanjmål för att se till att dina kampanjer är helt optimerade. Läs mer om när kampanjer visar annonser.

Egna annonskampanjer

Egna annonskampanjer gör reklam för egna appar och webbplatser. Egna annonskampanjer är korsmarknadsföringskampanjer som kostnadsfritt visar annonser i en app med utvecklarens eget annonsutrymme. Till exempel en app som visar annonser för utvecklarens andra appar och uppmuntrar användarna att prova dem.

Vi föreslår att du använder måltypen för medlingsannonser och Optimerat av Google för reservannonser till egna annonskampanjer.

Ikon för direktsåld. Direktförsäljningskampanjer

Direktförsäljningskampanjer skapas för en annonsör. Direktförsäljningskampanjer är kampanjer där du säljer annonsutrymme direkt till en annonsör. Faktureringen sker utanför AdMob-plattformen. Kampanjerna kan omfatta traditionell visningsannonsering eller appinstallationskampanjer.

Du bör diskutera med din annonsör vilken måltyp som ska användas för kampanjen.

Om du har bjudits in att dela ett AdMob-konto måste du ha åtkomst till det Google Ads-konto som är kopplat till AdMob-kontot. Annars kan du inte använda kampanjfunktionen. Be en administratör av Google Ads-kontot att dela åtkomst.

Läs mer om hur du kommer åt kampanjer som inbjuden användare.