Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Campagnes

Over AdMob-campagnes

In AdMob worden advertentiecampagnes beheerd in het tabblad Campagnes. U kunt voor elke campagne het type campagne en het type doel instellen. Er zijn twee typen campagnes beschikbaar:

Infographic van eigen versus direct verkochte advertenties

Belangrijk: Stel nauwkeurige campagnedoelen in om te zorgen dat uw campagnes volledig worden geoptimaliseerd. Meer informatie over wanneer campagnes advertenties weergeven

Campagnes met eigen advertenties

Met eigen advertenties promoot u uw eigen apps en websites. Campagnes voor eigen advertenties zijn cross-promotiecampagnes die advertenties weergeven in een app. Daarbij wordt kosteloos gebruikgemaakt van de eigen voorraad van de ontwikkelaar. Voorbeeld: Een app die advertenties toont voor andere apps van de ontwikkelaar en daarmee gebruikers aanspoort om ze uit te proberen.

We raden u aan om voor campagnes met eigen advertenties advertentiedoelen op basis van bemiddeling te gebruiken en de optie 'Door Google geoptimaliseerd voor aanvulling' te gebruiken.

Icoon Direct verkocht. Direct verkochte campagnes

Direct verkochte campagnes zijn gemaakt voor adverteerders. Direct verkochte campagnes zijn campagnes waarin u advertentievoorraad rechtstreeks verkoopt aan een adverteerder. Facturering wordt buiten het AdMob-platform afgehandeld. Deze campagnes kunnen zowel traditionele display-advertenties als campagnes voor app-installatie bevatten.

Bespreek met uw adverteerder welk doeltype voor de campagne moet worden gebruikt.

Als u bent uitgenodigd om een AdMob-account te delen, moet u toegang hebben tot het Google Ads-account dat aan het AdMob-account is gekoppeld om de campagnefunctie te kunnen gebruiken. Vraag een beheerder van het Google Ads-account om toegang te delen.

Bekijk meer informatie over hoe u toegang tot campagnes krijgt als uitgenodigde gebruiker.