På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Rapporter

Lägga till filter i dina rapporter

Filter, tillsammans med mätvärden och dimensioner, avgör vilken data som visas i dina rapporter. Filtren kan hjälpa dig att tolka rapportinformationen, hitta trender och se just den information du är intresserad av. Du kan använda filter för att fokusera på särskilda appar, annonsenheter, länder eller regioner och format under ett visst datumintervall. Lägg till flera filter i rapporterna om du vill se informationen i större detalj. Varje enskild rapport har en unik uppsättning med filter.

Hur fungerar filtren?

Funktionellt döljer filtren onödig eller oönskad data från dina rapporter. När du väljer ett filter definierar du vad du vill se i rapporten. AdMob döljer allt som inte matchar kriterierna i filtren.

Var är filtren i en rapport?

Du kan lägga till, ta bort och justera filter i avsnittet Filter högst upp i rapporterna. Filtren som du lägger till används i alla diagram och tabeller i rapporten.

Ett exempel på rapportfilter i AdMob

Det är valfritt om du vill använda filter. Endast datumfiltret är obligatoriskt.

Ändra datumfiltret

Med datumfiltret kan du begränsa intervallet för den data som visas i rapporten. Välj ett specifikt datum i kalendern eller välj ett relativt datum, till exempel I dag eller Senaste 7 dagarna. Detta filter är obligatoriskt och används i alla dina rapporter som standard, men du kan redigera det för att ändra standardinställningarna.

AdMob-gränssnittet visar en datumväljare i rapporterna.

Så här gör du ändringar i datumfiltret i en rapport:

1. Klicka på filtret Datum i avsnittet Filter högst upp i rapporten.
  2. Välj ett relativt datumintervall på listan eller ange ett exakt datumintervall via kalendern.
  3. Klicka på Använd för att tillämpa filtret på rapporten.
Relativa datumintervall (till exempel I dag eller Senaste 7 dagarna) visar olika data beroende på när du öppnar den sparade rapporten.
  • Exempel: Du sparar en rapport den 30 september 2022 med det relativa datumintervallet Senaste 7 dagarna. När du granskar rapporten igen den 21 oktober 2022 visar den data för den 15–21 oktober 2022 – de sju dagarna före datumet då du läser rapporten.

Specifika datumintervall förblir oförändrade oavsett när du öppnar den sparade rapporten och visar alltid data för samma datumintervall.

• Exempel: Du sparar en rapport med det specifika datumintervallet 24–30 september 2022. När du granskar rapporten sex månader senare visas den fortfarande data för 24–30 september 2022.

Redigera ett filter

Klicka på filtret du vill redigera i avsnittet Filter. Ändra inställningarna och klicka på Använd. När du ändrar ett filter ändras den information som visas eller döljs i rapporten.

Ta bort ett filter

Klicka på det filter du vill ta bort i avsnittet Filter. Klicka på Rensa alla och sedan på Använd. När du tar bort ett filter ändras den information som visas eller döljs i rapporten.