Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Aan de slag

Verzoeken

Het aantal keren dat uw app of advertentieblok een advertentie aanvraagt. Verzoeken worden geteld, ook als er geen advertenties zijn geretourneerd. Als het verzoek naar meer dan één advertentiebron in de bemiddelingswaterfall is gestuurd, wordt het maar één keer geteld.

Opmerking: AdMob rapporteert verzoeken op verschillende manieren, afhankelijk van de dimensies die u selecteert.

Als de dimensie Advertentiebron of Advertentiebroninstantie wordt toegepast

Dit is het aantal keren dat elke advertentiebron een verzoek heeft gekregen. Sommige van deze verzoeken kunnen meerdere keren worden geteld terwijl het verzoek de bemiddelingswaterfall doorloopt. Hetzelfde verzoek aan netwerk A, netwerk B en netwerk C in de bemiddelingsstapel wordt bijvoorbeeld drie keer geteld.

In de overzichtsrij in het rapport wordt het volgende weergegeven:

• Unieke advertentieblokverzoeken: het totale aantal unieke pogingen om een advertentie aan te vragen. In dit aantal zijn verzoeken niet meerdere keren geteld.
    Voorbeeld: Hetzelfde verzoek aan netwerk A, netwerk B en netwerk C in de bemiddelingswaterfall wordt slechts één keer geteld
  • Totaal aantal advertentiebronverzoeken: het aantal keren dat uw app of advertentieblok een verzoek naar een advertentiebron heeft gestuurd. Verzoeken worden geteld, ook als er geen advertenties zijn geretourneerd. Als u een advertentiebron meerdere keren in een bemiddelingsgroep heeft opgenomen, worden sommige van deze verzoeken mogelijk meer dan één keer geteld terwijl het verzoek de bemiddelingswaterfall doorloopt.

Als de dimensie voor de bemiddelingsgroep wordt toegepast

Dit is het aantal advertentieverzoeken dat naar een bemiddelingsgroep is gestuurd. Een verzoek wordt geteld als het wordt gestuurd naar een van de advertentiebronnen in een bemiddelingsgroep. Het verzoek wordt slechts één keer per bemiddelingsgroep geteld, ook als het verzoek de bemiddelingswaterfall doorloopt.

In de overzichtsrij in het rapport wordt het volgende weergegeven:

• Unieke advertentieblokverzoeken: het totale aantal unieke pogingen om een advertentie aan te vragen. In dit aantal zijn verzoeken niet meerdere keren geteld.
    Voorbeeld: Hetzelfde verzoek aan netwerk A, netwerk B en netwerk C in de bemiddelingswaterfall wordt slechts één keer geteld
  • Totaal aantal bemiddelingsgroepverzoeken: het aantal advertentieverzoeken dat naar een bemiddelingsgroep is gestuurd.

Een verzoek wordt geteld als het wordt gestuurd naar een van de advertentiebronnen in een bemiddelingsgroep. Als het verzoek naar meerdere advertentiebronnen in de bemiddelingsgroep wordt gestuurd, wordt het slechts één keer geteld.

Opmerking: Het totaal aantal bemiddelingsgroepverzoeken kan lager zijn dan het aantal unieke advertentieblokverzoeken vanwege de targetingcriteria van uw bemiddelingsgroep. Als u bijvoorbeeld al uw bemiddelingsgroepen instelt om alleen landen in Europa te targeten, wordt een advertentieverzoek dat in Azië wordt gegenereerd, niet naar uw bemiddelingsgroepen gestuurd.