Käytännöt

Virheellinen liikenne

Virheellistä liikennettä ovat klikkaukset tai näyttökerrat, jotka voivat keinotekoisesti kasvattaa mainostajan kuluja tai julkaisijan tuloja. Tämä kattaa tahallisen vilpillisen liikenteen ja tahattomat klikkaukset.

Virheellistä liikennettä ovat muun muassa

• klikkaukset tai näyttökerrat, jotka syntyvät, kun julkaisijat klikkaavat omia julkaistuja mainoksiaan
  • yhden tai useamman käyttäjän tekemät toistuvat mainoksen klikkaukset tai näyttökerrat
  • julkaisijan klikkauskehotukset (esim. teksti, joka kehottaa käyttäjiä klikkaamaan mainoksia, tai mainostoteutukset, jotka voivat aiheuttaa paljon tahattomia klikkauksia)
  • automaattiset klikkaustyökalut tai liikenteen lähteet, robotit tai muut petosohjelmistot.

Huomaa, että Google-mainosten klikkausten on oltava peräisin todellisilta kiinnostuneilta käyttäjiltä. Ohjelmasääntömme kieltävät kaikki keinotekoisesti klikkauksia tai näyttökertoja tuottavat menetelmät. Jos havaitsemme tililläsi paljon virheellistä liikennettä, saatamme jäädyttää tilisi tai poistaa sen käytöstä mainostajiemme ja käyttäjiemme suojaamiseksi. Huomaa myös, että jos emme voi vahvistaa liikenteesi laatua, saatamme rajoittaa mainosten näyttämistä tai poistaa sen käytöstä. Virheellisen liikenteen vuoksi arvioitujen ja toteutuneiden tulojesi välillä voi olla eroja.

Tiedämme, että jokin kolmas osapuoli voi aiheuttaa virheellistä liikennettä mainoksissasi tietämättäsi tai ilman lupaasi. Julkaisijan velvollisuus on kuitenkin varmistaa, että mainosten liikenne on kelvollista. Siksi suosittelemme tutustumaan virheellisen liikenteen estämistä koskeviin vinkkeihin.

Jos epäilet kolmatta osapuolta virheellisestä klikkausliikenteestä, ilmoita asiasta liikenteen laatutiimillemme tällä lomakkeella.