Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

App-extensie

Uw app laten verifiëren met app-ads.txt

We introduceren een nieuwe stap in het instelproces voor apps in AdMob, zodat we kunnen verifiëren dat u gemachtigd bent om inkomsten te genereren met een app in AdMob. We rollen deze wijziging geleidelijk uit in 2024.

Wat verandert er?

Voordat we controleren of uw app is goedgekeurd en gereed is om advertenties te tonen, moeten we verifiëren of u gemachtigd bent om inkomsten te genereren met de app. Hiervoor moet u een compleet en opgemaakt app-ads.txt-bestand hebben als u de app instelt. Meer informatie over hoe u een app-ads.txt-bestand instelt

Nadat we hebben geverifieerd dat u gemachtigd bent om inkomsten te genereren met de app, beoordelen we uw app tijdens ons proces voor app-gereedheid. Apps kunnen pas helemaal advertenties tonen nadat ze zijn geverifieerd met een app-ads.txt-bestand en de beoordeling van app-gereedheid goed hebben doorlopen.

Opmerking: Als uw app alleen wordt vermeld in een appstore van derden (niet in de Play Store of App Store), hoeft u uw app op dit moment niet te laten verifiëren met app-ads.txt.

Wanneer vindt deze wijziging plaats?

Als u na januari 2024 een AdMob-account heeft gemaakt, moet u nieuwe, in AdMob ingestelde apps vanaf nu misschien laten verifiëren met een app-ads.txt-bestand. Als u een nieuwe app instelt in AdMob, wordt u gevraagd uw app te laten verifiëren.

Uiteindelijk moeten alle AdMob-uitgevers hun apps laten verifiëren met een app-ads.txt-bestand. We rollen app-verificatie in 2024 verder uit. U krijgt proactief een melding in uw AdMob-account als app-verificatie is vereist voor uw app om advertenties te blijven tonen.

Uw app laten verifiëren

Als app-verificatie is vereist voor uw app, wordt u tijdens het instelproces gevraagd om dit te doen. Als app-verificatie is vereist nadat u de app heeft ingesteld, krijgt u een melding in het App-dashboard en op de pagina Alle apps.

Stap 1: Stel een app-ads.txt-bestand in

Stel eerst een app-ads.txt-bestand in om te zorgen dat uw app kan worden geverifieerd. AdMob crawlt uw app-ads.txt-bestand regelmatig nadat u in AdMob een app heeft ingesteld. Maar als AdMob uw app-ads.txt-bestand heeft geverifieerd, moet u uw app toch nog laten verifiëren.

Stap 2: Laat uw app verifiëren

Nadat uw app-ads.txt-bestand is ingesteld, gaat u terug naar uw app om een app-verificatiecontrole aan te vragen. Ga naar de pagina App-instellingen en klik op App laten verifiëren.

Klik op Controleren op updates op de geopende pagina App laten verifiëren. Nadat uw app is geverifieerd, begint de beoordeling van app-gereedheid.

Als uw app-ads.txt-bestand niet is gevonden of geverifieerd, controleert u de aangeleverde informatie en leert u hoe u problemen met app-ads.txt oplost. De status en gegevens van uw app-ads.txt-bestand staan ook op het tabblad app-ads.txt van uw account.

U kunt uw app ook zo laten verifiëren:

• Via het dashboard voor app-overzicht krijgt u misschien een melding als uw app-status Beoordeling vereist is voor app-verificatie. Klik op App laten verifiëren in het getoonde bericht.
  • Zoek op de pagina Alle apps naar de app die u wilt laten verifiëren en klik op App laten verifiëren in de kolom Statusgegevens.